Setkání příznivců hydroplánů Ostrava Koblov?
Setkání příznivců hydroplánů Ostrava Koblov?
Letu zdar!
Už nějakou dobu se zabývám myšlenkou setkání příznivců "malých" hydroplánů u nás v Koblově. Sám ještě nemám osobní zkušenost s hydroplánem, ale mám v plánu stavbu Polarise. Možná jsem se svým nápadem "trošku mimo", ale přece jen bych si rád zalítal se stejně postiženými. Předpokládám, že by se zde dalo poletovat s menšími modely poháněnými elektřinou, otázkou je, zda by o takové setkání byl vůbec zájem. Co vy na to?
Už nějakou dobu se zabývám myšlenkou setkání příznivců "malých" hydroplánů u nás v Koblově. Sám ještě nemám osobní zkušenost s hydroplánem, ale mám v plánu stavbu Polarise. Možná jsem se svým nápadem "trošku mimo", ale přece jen bych si rád zalítal se stejně postiženými. Předpokládám, že by se zde dalo poletovat s menšími modely poháněnými elektřinou, otázkou je, zda by o takové setkání byl vůbec zájem. Co vy na to?
Re: Setkání příznivců hydroplánů Ostrava Koblov?
Hydroplany jsme pořídili ale ještě jsme s nima nebyli na vodě
ale já a dva kolegové by jsme určitě přijeli 
- Tom75
- Kontaktovat uživatele:
Takže Ostraváci dostanou za úkol ke svým poletuchám dodělat plováky? Já teď lepím cvičného deproňáka, tak tedy dostane i plováky.
A bylo by asi pak vhodné, na to setkání, zajistit loďku na svoz modelů.
A bylo by asi pak vhodné, na to setkání, zajistit loďku na svoz modelů.
Surikata (Reichard), Taranis+
No s loďkou by snad neměl být problém už jsme to s jedním kámošem probírali. On si totiž pořídil Cessnu s plovákama a ta už čeká na zálet
Já už mám doma většinu materiálu na Polarise a právě lepím dohromady druhý plán (u prvního jsem po slepení zjistil, že byl špatně vytištěný - byl o něco menší než bylo třeba
).
Ahoj kolegové měl bych dotaz, bylo by to setkání s hydroplány vícedenní? Jsem sice zdaleka ale třeba na víkend bych to doma ukecal.
Vícedenní? Tak odvážné plány jsem neměl
Určité "zázemí" můžu poskytnout (nabíjení, prostor pro případné opravy modelů), mám ty vodní plochy kousek od baráku. Ale asi by tu byl problém s ubytováním přímo v místě.
Ok, díky za odpověď, my s kolegou u nás také pořádáme akci s hydroplány, děláme akci čtyřdenní a je to velká pohoda. Tak já jen tak že bych vyrazil kousek dál a poznal nové lidi, moc akcí s hydroplány není což je velká škoda.
Odkaz na pár fotek jak to u nás vypadá
http://sharyc.rajce.idnes.cz/2013-06-21 ... ydroplanu/
http://sharyc.rajce.idnes.cz/2013-06-21 ... ydroplanu/
Moc pěkné fotky. Jak jsem viděl ty Magnumy, tak jsem si říkal, že to jsou jedny z těch ér, pro které by to tady mohlo být ideální. Ale tak velkou vodní plochu "za bukem" asi nemám 
Jo Magnum je super éro, já mám lítání na vodě rád, srazů je jak šafránu ( nepočítam soutěže, ty nemusim) a každou novou akci vítám.
No podklady na Magnum už mám taky v šuplíku, ale teď to vyhrál Polaris. Obdivoval jsem jeho předlohu už před mnoha lety, kdy vyšel v modeláři plánek modelu North Star 
Taky jsem ho teď začal stavět, měl jsem něco podobného, Seadarta, bohužel jsem o nej přišel a chtěl jsem ho stavět znova ale kolega si vloni postavil Polarise a nechal mi s ním lítnout a byl jsem letovými vlastnostmi uchvácen, podstatně lepší vlastnosti než Seadart no a už stavím
tak co? už je naplánované setkání? my už máme zalétané hydroplány i na vodě 
Jejda tvůj příspěvek zcela unikl mé pozornosti, zatim ještě s kámošem "sondujeme" terén. Jednu super plochu nám bohužel blokují nudisti a na dalších se díky nízké hladině objevují ostrůvky
Nevzdáváme se a sondujeme dál. Díval jsem se na Tvé video a gratuluji k záletu, paráda. Předpokládám, že plocha 200 x 60 metrů se vzrostlými stromy na okrajích by byla asi těsná co?
pokud je to opravdu všude dokola, tak je to na můj hydroplán málo