jaké mam zvolit listy pro 1. přemet ?
jaké mam zvolit listy pro 1. přemet ?
Poraďťe jaké listy budou lepší pro 1. přemet, popř. v čem se lyší... ?
Lítám t-rexe 450 v2, k dispozici mám:
listy Torsion Blades 315 mm
[url]http://www.rchelischool.com/eshop/index.php?p=productsMore&iProduct=229&sName=%8Api%E8kov%E9-listy-torsion-blades-315-mm[/url
a listy ze stavebnice, taky karbon, ale 325mm
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-modely-vrtulniku/rc-vrtulniky-nahradni-dily/nd-t-rex-450/nd-rotorove-listy/id-HS1231T+rotorove-listy-uhlik-325.html
předem díky
Lítám t-rexe 450 v2, k dispozici mám:
listy Torsion Blades 315 mm
[url]http://www.rchelischool.com/eshop/index.php?p=productsMore&iProduct=229&sName=%8Api%E8kov%E9-listy-torsion-blades-315-mm[/url
a listy ze stavebnice, taky karbon, ale 325mm
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-modely-vrtulniku/rc-vrtulniky-nahradni-dily/nd-t-rex-450/nd-rotorove-listy/id-HS1231T+rotorove-listy-uhlik-325.html
předem díky
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Pozor zas na nějaké extra levné plastové. Mohlo by dojít k jejich prohnutí a seknutí trubky. Pokud to jsou listy hodně měké tak ve spojení s nízkými otáčkami a určitým zmatkem by to nemuselo dopadnout dobře. Ale vpodstatě jakýmkoliv souměrným laminátem nic nezkazíš.
S dřívím to jde taky, ale u začátečníka je to větší risk.
S dřívím to jde taky, ale u začátečníka je to větší risk.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
nevim, osobně jsem přemet ještě nedal a asi bych měl držet zobák, ale schopnost to zaletět jde z hlavy - teda pokud máš alespoň základní předpoklady to zaletět - takže za sebe - listy tam mam Saby, mam volítaný ty svoje osmičky, ale chybí mi ten malinkej kousek odvahy, jestli i rukou vám povim až se do toho pustim
...resp. až se toho dopustím..
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Přemet není nijak zvlášť složitý a dá se zaletět na i IDLE1. Hlavní záludnost je v tom, že se vrtulník poprvé dostane do polohy, na kterou nejsi zvyklý a nesmíš se vyděsit.
Osobně mi mnohem komplikovanější připadá výkrut. Pokud ho máš zaletět jakžtakž rovně, ve stejné výšce a bez ztráty rychlosti, tak je to problém. Aspoň pro mě ano.
Když u přemetu nebudeš zarytě trvat na úplně přesné kružnici ukončené ve stejné výšce rovným letem, tak to není žádný extra výkon.
Při přemetu jsem helinu nikdy nerozfláknul. Jen jednou mě stál podvozkovou nohu, když letiště bylo málo hluboké a líznul jsem zem. Že je uražená jsem zjistil až při přistání...
Osobně mi mnohem komplikovanější připadá výkrut. Pokud ho máš zaletět jakžtakž rovně, ve stejné výšce a bez ztráty rychlosti, tak je to problém. Aspoň pro mě ano.
Když u přemetu nebudeš zarytě trvat na úplně přesné kružnici ukončené ve stejné výšce rovným letem, tak to není žádný extra výkon.
Při přemetu jsem helinu nikdy nerozfláknul. Jen jednou mě stál podvozkovou nohu, když letiště bylo málo hluboké a líznul jsem zem. Že je uražená jsem zjistil až při přistání...
zdzd píše:Přemet není nijak zvlášť složitý a dá se zaletět na i IDLE1. Hlavní záludnost je v tom, že se vrtulník poprvé dostane do polohy, na kterou nejsi zvyklý a nesmíš se vyděsit.
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
HonzaS píše:Hele, já dal první přemet asi před dvěma měsícema, možná před třema. (teda, s helinou). A můžu potvrdit, tej ráně to bude jedno, co tam je za listí. Tak držim palce! (i když to tej ráně bude taky jedno...)
no - tvuj první přemet byl - jak tě znam - v kombinaci s piruetkou a výkrutem v letu pozadu a skončil v invertu s autorotací a přistáním na brzdícím kotoučku
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
To si piš, protože zazmatkoval tak tam narval vrtulku, nějak se to přetočilo, a někam to uhlo. Tak už nevěděl co tak tam cvakl autorotaci. a skončilo to na zádech tak to jen dosadil a sedl na klobouček (kterej u MT chybí)
PS: Sorry HonzaS nedalo mi to......
PS: Sorry HonzaS nedalo mi to......
Raptor E700 (MSH Brain)
jo, jo, jo, je to tu, profíci - nesmějte se mi
ale dal jsem svuj první přemet - sobota 7.15, klepu se eště teď!!!! ale byl tam a bylo to super... jo a bylo to s T-rexem, Maxir mi přišel být moc malý a Sniper moc velký