Naza M Lite + GPS

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: DJI NAZA Lite - IOC módy

#16 Příspěvek od JosefSvejk »

No jasně, zase to přesuňte do stostránkového vlákna. Tady se už nikdo na nic nesmí zeptat , aniž by ho někdo "nesjel". Pokud vidím konkrétní otázku a myslím, že na ni znám odpověď, tak odpovím, poradím (když to není podesáté stejná otázka). Ale už mě to baví čím dál míň. Dám si teď radši s radami pauzu, nikomu chybět nebudou. To už není na moje nervy.. :?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Torm

#17 Příspěvek od Torm »

gardenroute píše:Máme tady vlákno DJI NAZA pokračování, kde je toto všechno řešeno a k tomu určeno, a bylo by asi vhodné diskuzi přesunout tam. Věci jako IOC a letové režimy jsou již mnohokrát diskutované...

Ano, umím číst. Obě ta vlákna jsou absolutně nepřehledná, navíc míchají standardní a Lite provedení. V tomto souhlasím s předřečníkem.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
gardenroute

#18 Příspěvek od gardenroute »

OK, v tom, ze je hlavni vlakno NAZA velke souhlasim, ale je asi zbytecne věci které jsou zcela stejne a spolecne pro obe verze nacinat nekde znova.... Bylo to mysleno v dobrem :? .
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Gluck

#19 Příspěvek od Gluck »

Muj nazor je take vice srozumitelnych vlaken co maji hlavu a patu,nez-li jedno chaoticke.
Torm

#20 Příspěvek od Torm »

Mír :) Ono obojí má svá pozitiva - to dlouhé, na dvě menší vlákna rozštěpené óbrvlákno je výborné, pokud si člověk chce něco o tématu přečíst globálně a zvážit plusy a mínusy. Když jsem se rozhodoval, jestli z MultiWii přejít na nové koptéře na NAZA, dost mi pomohlo a troufám si říct, že jsem ho pročetl poctivě. Pokud už ale řešíte nějakou konkrétnost, strašně blbě se to hledá, podle mne je na to lepší založit samostatné téma, při jen trochu rozumné volbě jeho názvu to pak hodně usnadní hledání a řešení dalším.
---
Vypadá to, že dneska bude krásně, jdem lítat :)
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
equilibrium

naza-m Lite instalace ovladače

#21 Příspěvek od equilibrium »

Pánové nevíte někdo proč nejde nainstalovat ovladač na pc pro naza m lite? když se ho snažím nainstalovat tak mi to napíše instalace neprovedena, aplikace funguje ale s tou nazou se vůbec nespojuje....?
equilibrium

Re: naza-m Lite instalace ovladače

#22 Příspěvek od equilibrium »

ještě doplním, mám Windows 8 pro - 64bitový. Spojil jsem naza přes SBUS s příjmačem FrSky ale tam problém nebude protože vysílač s deskou komunikují a pří odpojení pc bliká 2x žlutá 3x červená takže asi vyhledává satelity a po vypnutí vysílače frsky začne blikat žlutá (ztráta signálu), software jsem stáhnul ze stránek dji přesně podle návodu ale když spustím tu aplikaci nenačte se až potom co dám "skip" se otevře a nijak s deskou nekomunikuje.... v tom levém dolním rohu je co se mi ukáže když chci nainstalovat ovladač.... měl někdo podobný problém???
Přílohy
Snímek obrazovky (1).png
JosefSvejk

#23 Příspěvek od JosefSvejk »

Zkus toto:

Starý ovladač napřed odinstaluj. Potom spusť instalačku bez připojeného USB.
Přílohy
DJI_WIN_Driver_Installer.zip
(905.01 KiB) Staženo 130 x
equilibrium

#24 Příspěvek od equilibrium »

vyzkoušel jsem to a úplně stejné chování, při instalaci bez zastrčení usb do desky píše zařízení nevyžadováno takže se to nenainstaluje :( je možné že ta deska je nějak vadná? už se to někdy někomu stalo? i když je pravda že se to víc tváří jako problém instalátoru, navíc mi to strašně zpomalilo počítač.... a to jsem doufal že naza bude propracovnější :((((
i tak děkuju
equilibrium

#25 Příspěvek od equilibrium »

vyzkoušel jsem to a úplně stejné chování, při instalaci bez zastrčení usb do desky píše zařízení nevyžadováno takže se to nenainstaluje :( je možné že ta deska je nějak vadná? už se to někdy někomu stalo? i když je pravda že se to víc tváří jako problém instalátoru, navíc mi to strašně zpomalilo počítač.... a to jsem doufal že naza bude propracovnější :((((
i tak děkuju
JosefSvejk

#26 Příspěvek od JosefSvejk »

Je to už dlouho, co jsem to instaloval, ale fungovalo to na W7 i na W8.1. Myslím, že musí být ovladač přímo pro naza-lite (ten, co jsem uložil ale nevím, jaký je, ten originál už nemám).
equilibrium

#27 Příspěvek od equilibrium »

ten ovladač je stejný jako jsem stáhl ze serveru dji a je tam napsáno naza-m lite takže by to mělo být ono.... už jenom dopracovat se k tomu ovladači byl problém, veliké zklamání od takové firmy... všechno špatně. zítra to půjdu vrátit do obchodu jako nepoužitelné
Amper

#28 Příspěvek od Amper »

Zkus toto :

- vyndej usbcko
- prave tlacitko mysi na Muj pocitac
- Spravovat
- Spravce zarizeni (nebo jak je to v cestine, v eng je to Device Manager)
- pak do Zobrazit/View (treti polozka menu nahore v okne)
- tam vybrat zobrazeni skrytych zarizeni (Show Hidden devices)

To ti ukaze i drivery od zarizeni ktera nejsou pripojena. Projed to zda se ti tam nebude ukazovat neco k Naze a pokud ano tak prave tlacitko a odinstalovat. Pak restart a opakovat postup s instalaci noveho driveru.

A vzhledem k tomu ze 64bit - ma Naza ty drivery korektne podepsane ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
equilibrium

#29 Příspěvek od equilibrium »

tak jsem to zkoušel a žádný ovladač k naza jsem nenašel což mě přivedlo k myšlence že možná naza nemá ty ovladače podepsané a proto je Windows nenainstaluje..... ale nevím jak to pc donutit aby ten ovladač vzal
Amper

#30 Příspěvek od Amper »

coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“