Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Re: Graupner MZ-24 HOTT
......
EDIT: Funguje tam určitá nadřazenost. Pokud používáš třeba blokování motoru HOLD jako samostatnou fázi, tak ho dej na Q.link 1.[/quote]
Ještě jednou se vracím k nastavení Q.link. Podařilo se mi to nastavit na jeden přepínač a funguje to. využiji Q.link 1 až 3. Pokud ale chci nastavit další Q.link (např. Q.link 4 a Q.link 5) dojde k situaci kdy se to začne míchat vše dohromady. Postupoval jsem tak, že jsem nejdříve nastavil na jednom třípolohovém přepínači Q.link 1 až 3. Na dalším přepínači jsem nastavil další funkce. Po té jsem tomuto přepínači přiřadil Q.link 4 až 6. A nastal problém. V minulé odpovědi jsem zaregistroval jakousi nadřazenost jednotlivých Q.linků. Může mi prosím někdo prosím poradit, jaký mám zvolit postup, aby Q.link fungoval bez problémů. Děkuji.
EDIT: Funguje tam určitá nadřazenost. Pokud používáš třeba blokování motoru HOLD jako samostatnou fázi, tak ho dej na Q.link 1.[/quote]
Ještě jednou se vracím k nastavení Q.link. Podařilo se mi to nastavit na jeden přepínač a funguje to. využiji Q.link 1 až 3. Pokud ale chci nastavit další Q.link (např. Q.link 4 a Q.link 5) dojde k situaci kdy se to začne míchat vše dohromady. Postupoval jsem tak, že jsem nejdříve nastavil na jednom třípolohovém přepínači Q.link 1 až 3. Na dalším přepínači jsem nastavil další funkce. Po té jsem tomuto přepínači přiřadil Q.link 4 až 6. A nastal problém. V minulé odpovědi jsem zaregistroval jakousi nadřazenost jednotlivých Q.linků. Může mi prosím někdo prosím poradit, jaký mám zvolit postup, aby Q.link fungoval bez problémů. Děkuji.
Ona to nijak zvláštní nadřazenost není a týká se pouze HOLD. Pokud jsem ho měl nastavený jinde než na Q.link 1, tak se mi nezobrazoval na základní obrazovce. A já, pokud po zapnutí vysílače nevidím svítit HOLD, tak nezapínám napájení modelu.
K tvému dotazu. Pokud jsi na jeden přepínač přiřadil zapínání nějakých mixů a potom ještě přepínání Q.linků, tak se to zákonitě muselo smíchat. Naprogramuj si ty funkce-mixy v Q.lincích. Napiš, co konkrétně potřebuješ.
K tvému dotazu. Pokud jsi na jeden přepínač přiřadil zapínání nějakých mixů a potom ještě přepínání Q.linků, tak se to zákonitě muselo smíchat. Naprogramuj si ty funkce-mixy v Q.lincích. Napiš, co konkrétně potřebuješ.
Ground Penetration Tester
Priklad s Q.link na přepínač SW 7 jsem dal tři Q.linky - normál, D/R a EXPO. U D/R a EXPO jsem nenatvoval žádný přepínač. Pak jsem na SW2 dal Q.Link 3 Q.Link 4. Chtěl jsem na SW2 dat mix AIL-Rud. U mixu jsem přiřadil přepínač SW2. Nesem si jist, zda by Q.Link u mixu Ail-Rud fungoval bez přiřazení přepínače k mixu.
Pavel
Pavel
Jakmile si založíš Letovou Fázi = Q.link a přiřadíš mu přepínač, tak v něm můžeš nastavovat téměř cokoli. Bude to ale fungovat jen při zapnutém konkrétním Q.link. Při nastavování funkcí - mixů, DR, EXPO, reversů a dalších funkcí ti nahoře vedle názvu modelu zeleně svítí ten Q.link, v kterém v tu chvíli nastavuješ. Nastavená funkce bude fungovat jen při zapnutí toho konkrétního Q.linku. Pokud chceš stejnou funkci i v jiném Q.linku, tak si na něj přepneš a musíš ji nastavit znovu, ale může být i s jinými hodnotami.
Pokud u určité funkce nesvítí název Q.linku, tak nastavuješ funkci pro celý model globálně.
Pokud u určité funkce nesvítí název Q.linku, tak nastavuješ funkci pro celý model globálně.
Ground Penetration Tester
Děkuji za radu. Večer hned vyzkouším a ozvu se.
Pavel
Pavel
Ahoj všem,
mám dotaz ohledně aktualizace přijímačů. Napřed musím říct, že mi přijde způsob aktualizací a různých verzí u Graupnera totálně nepřehledný. Stáhl jsem si verzi GR studia 4. Aktualizoval jsem verzi firmware mz24 na 1.041, která by myslím měla být nejnovější. Stáhl jsem si aktualizaci usb ovladače a nainstaloval - proběhlo korektně. A nyní k dotazu:
• když otevírám Graupner studio 4.0, tak si to sahá na autoupdate a po chvíli mi hodí okno s trojúhelníkovou výstrahou, ve kterém ale není nic napsáno. Toto okno zavřu a studio se normálně otevře, aniž bych věděl, jestli je to ok.
• Podle náhledu v návodu má být v levém svislém menu odkaz Device s podmenu Hott receiver. Já tam mám pouze device. Když na něj kliknu,
tak se mi vpravo otevře okno s blikající jedničkou. Dám file download a vyberu soubor k aktualizaci firmware gr24, který jsem si předtím stáhl do počítače. běží průběh a když doběhne, tak mi to hodí tuto hlášku:
https://goo.gl/photos/zDs5TU99JiLw3jTi6
Dělám to při propojeném přijímači přes USB (do telemetrického portu) a zapojené baterce do portu. Přijímač červeně bliká.
Celé vlákno jsem si přečetl a jsem opravdu bezradný. Na trubce je aktualizace na videu od Graupnera starém 4 roky, kde ta aktualizace vypadá úplně jinak než u mě. Díky. m.
mám dotaz ohledně aktualizace přijímačů. Napřed musím říct, že mi přijde způsob aktualizací a různých verzí u Graupnera totálně nepřehledný. Stáhl jsem si verzi GR studia 4. Aktualizoval jsem verzi firmware mz24 na 1.041, která by myslím měla být nejnovější. Stáhl jsem si aktualizaci usb ovladače a nainstaloval - proběhlo korektně. A nyní k dotazu:
• když otevírám Graupner studio 4.0, tak si to sahá na autoupdate a po chvíli mi hodí okno s trojúhelníkovou výstrahou, ve kterém ale není nic napsáno. Toto okno zavřu a studio se normálně otevře, aniž bych věděl, jestli je to ok.
• Podle náhledu v návodu má být v levém svislém menu odkaz Device s podmenu Hott receiver. Já tam mám pouze device. Když na něj kliknu,
tak se mi vpravo otevře okno s blikající jedničkou. Dám file download a vyberu soubor k aktualizaci firmware gr24, který jsem si předtím stáhl do počítače. běží průběh a když doběhne, tak mi to hodí tuto hlášku:
https://goo.gl/photos/zDs5TU99JiLw3jTi6
Dělám to při propojeném přijímači přes USB (do telemetrického portu) a zapojené baterce do portu. Přijímač červeně bliká.
Celé vlákno jsem si přečetl a jsem opravdu bezradný. Na trubce je aktualizace na videu od Graupnera starém 4 roky, kde ta aktualizace vypadá úplně jinak než u mě. Díky. m.
Ja mám verzi 4.5. Předpokládám, že jste si stáhnul aktuální verze upgrade souborů pro jednotlivé přijímače. Pokud ne, zkuste to.
Proces aktualizace se spouští při vypnutém přijímači, začne běžet "progress", než doběhne musí se do přijímače připojit baterka a při jejím připojení mít stlačené tlačítko (párování) na přijímači
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
To bylo ono!!! Díky moc, už se to povedlo. m.
Na úvodní obrazce a v telemetrii se mě zobrazuje stále stejná hodnota napětí přijímače. SW jsem aktualizoval - Tx i Rx. Zkoušel jsem více přijímačů GR12, GR 12L a GR16. Situace se stále stejná. Ukazuje to hodnotu 5V. Neumí někdo poradit, jak docílit, aby Tx ukazoval správný údaj? Děkuji.
Pavel
Pavel
...mam pocit, ze GR prijimace maji svuj vlasni regulator(stabilizator) napeti - proto maji tak "tolerantni" rozsah vstupniho napeti.
Takze zpet posilaji informaci o "provoznim" napeti na RX a ne velicinu vstupniho Vcc
Takze zpet posilaji informaci o "provoznim" napeti na RX a ne velicinu vstupniho Vcc
Naposledy upravil(a) arachna dne čtv 04.02.2016 22:08, celkem upraveno 1 x.
Z čeho ty přijímače napájíš? Jestli z BECu, tak je to "naposto nomální Úďo". BEC má pořád stejné napětí.
Aby ti to ukazovalo napětí baterie, musel by si mít extra modul.
to arachna: Přijímače ukazují skutečné napájecí napětí na servokonektorech Rx.
to arachna: Přijímače ukazují skutečné napájecí napětí na servokonektorech Rx.
A jakou hodnotu to má ukazovat, když Rx nenapájím z BECu a nemám zařazen modul? Dík.
asi mas pravdu, ted si uvedomuju, ze je vzdy mam pripojeny az za nejakou stabilizaci (NAZA, WooKong, BEC ...)
proto me napadlo, ze maji svuj stabik ...
proto me napadlo, ze maji svuj stabik ...
ale stejne si to radeji zitra overim, jestli fakt umi poslat info o skutecnem vstupnim nap. ... nebo uz jsi to zkousel ???