RC paragliding.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC paragliding.
Ono se dá říct čím víc tím líp, ale bacha pak může lehce dojít k přetažení vrchlíku. To už by chtělo exponenciální výchylky. To proto aby v té zóně co se nejvíc hýbe s pákama to bylo takové příjemné na pilotáž. Osobně expa nemám, ale začátečníkům bych je z klidným svědomím doporučil 
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- old_Mr_Grim
Díky pánové, mám to podobně. Jen jsem nevěděl, jestli to nemám moc.
Ty exponenciální výchylky si tam možná narvu, pro začátek
Uvidím, co to bude (se mnou) ve vzduchu dělat 
Ty exponenciální výchylky si tam možná narvu, pro začátek
old_Mr_Grim píše:Díky pánové, mám to podobně. Jen jsem nevěděl, jestli to nemám moc.
Ty exponenciální výchylky si tam možná narvu, pro začátekUvidím, co to bude (se mnou) ve vzduchu dělat
Ja osobne by som ich tam nedaval ,podľa mna expa niesu potrebne.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
EXPA, NEEXPA....
Riadiace šnúry sa prehýbajú podľa sily vetra o rádovo centimetre, tak je to fuk.
Riadiace šnúry sa prehýbajú podľa sily vetra o rádovo centimetre, tak je to fuk.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- dub
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ale začátečník (myslím úplnej co drží rádio chvilku v ruce), tak ten bere za kniply, jako za rajčáky u tanku a tam se ty expa hodí
. Jinak vrchlík nereaguje okamžitě, ale s určitým zpožděním a tak i s tím je třeba počítat.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Tak si myslím, jestli jsem náhodou z Lindingera neobdržel pomatený Paramixer... A nebo už nevím co. Výchylky řidiček mám pouze nahoru, přitom mají jít přesně obráceně - dolu. Jak na kanálu pro aileron, tak i na elevon. Posledoval jsem diskuze na RCparagliding i videa na Youtube se záměrem nalézt chybu u sebe, ale málo platné. Prostě mi serva chodí obráceně. Jinak chod plynulý a takový jako má být.
Zkoušel jsem čarovat s rádiem, ale nastavím tam cokoliv, jen ne výchylky správným směrem. Dnes už s tím seknu, ale zítra si prověřím seva samotná (analog). Naděje více než minimální, ale co kdyby. No a jestli nechytnu nějakou radu zde, tak RC paramixer pošlu na reklamaci. Nebo mne napadla i jiná alternativa.
Zkoušel jsem čarovat s rádiem, ale nastavím tam cokoliv, jen ne výchylky správným směrem. Dnes už s tím seknu, ale zítra si prověřím seva samotná (analog). Naděje více než minimální, ale co kdyby. No a jestli nechytnu nějakou radu zde, tak RC paramixer pošlu na reklamaci. Nebo mne napadla i jiná alternativa.
Co tahle vyměnit serva mezi sebou nebo jim dát páky na opačnou stranu?
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše zdzd a nebo ještě zkusit zreverzovaz fci ve vysílačí. Jinak připomínám, že funkce kterými ovládáš paramixer nesmí být mezi sebou nijak namixovány jinak to nepůjde. Dalo by se také říct, že k řízení padáku pro klouzavý let bez motoru , třeba na svahu by úplně postačovala ta nejobyčejnější dvoukanálová proporcionální souprava a ten paramixer.
Osobně bych tu předvolbu na vysílači zresetoval , podíval se na přiřazení fcí pák k výstupům přijímače, podle toho bych to tam nastrkal a musí to fungovat
Sám se přiznávám, že jsem s tím také laboroval a tak dlouho jsem to přehazoval až jsem se trefil
Na vadný paramix bych to netipoval, ale stát se může cokoliv.
Osobně bych tu předvolbu na vysílači zresetoval , podíval se na přiřazení fcí pák k výstupům přijímače, podle toho bych to tam nastrkal a musí to fungovat
Sám se přiznávám, že jsem s tím také laboroval a tak dlouho jsem to přehazoval až jsem se trefil
dub píše:Jak píše zdzd a nebo ještě zkusit zreverzovaz fci ve vysílačí. Jinak připomínám, že funkce kterými ovládáš paramixer nesmí být mezi sebou nijak namixovány jinak to nepůjde. Dalo by se také říct, že k řízení padáku pro klouzavý let bez motoru , třeba na svahu by úplně postačovala ta nejobyčejnější dvoukanálová proporcionální souprava a ten paramixer.
Osobně bych tu předvolbu na vysílači zresetoval , podíval se na přiřazení fcí pák k výstupům přijímače, podle toho bych to tam nastrkal a musí to fungovat![]()
Sám se přiznávám, že jsem s tím také laboroval a tak dlouho jsem to přehazoval až jsem se trefil![]()
![]()
Mix to rozhodně není. Očividně to má "vzhůru nohama". Přeházet serva v kanálech, případně dát páky na druhou stranu příslušně. Reverzy ve vysílači to asi nebude, to by měl knipl "pauzu" na opačné straně. Ale chtělo by to vidět. Pak by bylo jasno.
Ať se na to podívá jako na elevony u samokřída. "Křidélkový" zásah nastavit reverzy. Ten pak jde pořád dobře, bez ohledu na to, zda letí na zádech či normálně. A pokud jde "výškovka" opačně, pak ji zreverzuje přehozením serv v kanálech. Výměnou serv takto změní levou stranu za pravou, teda jako by udělal půlvýkrut na záda a tím pádem je výškovka OK.
PARA-RC MIXER
Mne to išlo tak isto stačilo dať revers na ele. Ako pisal jirka všetko vypnuť a na 100 precent.
Mne to išlo tak isto stačilo dať revers na ele. Ako pisal jirka všetko vypnuť a na 100 precent.
ufff docela to dalo hodne prace to zde cele precist.
Jinak jeste k tem prispevkum nekde na zacatku ze pry wegus nestartuje ze zeme kvuli tomu ze nema diagonalni zebra?? nezlobte se na me ale to je naprosta blbost:) diagonalni zebra na vrchliky se pouzivaji kvuli uspore snur na vyvazani nema to vubec nic spolecneho ohledne startu ze zeme.
dalsi veci je to ze wegus byl vyvyjen jako skutecny vrchlik tudiz pokud mu pri startu ze zeme nepomuzete zatahnutim za acka tak ho nahoru nedostanete. Je to stejny jako na velkem MPG taky na startu pritahnete acka jinak vrchlik nad hlavu nepujde. Neco jine je u single skinu ktery jdou nad trikolky sami:)Taky hlavne z duvodu ze ackova rada je vyvazana uplne na nabezne hrane:)
Problém je v tom, že žádné mixy ve vysílači nastavené nemám, reverz se míjí účinkem a přesto je někde něco špatně.
Přehodit serva... No něco samozřejmě zkusím, jen ráno o páté mne pobavila představa pajduláka, který by měl ramena ve výši pasu, či ruce vražené za sebe přímo do vrtule
. Znovu podotýkám - PŘEDSTAVA.
Ty reverzy v Tx se s RC paramixerem chovají jinak, než s holým servem. Taky jsem si říkal, když jsem to poprvé spustil, že to je jen taková nicotná "rýmička", vyřešitelná reverzem - ale ouha, ono to bude trošku "neznámnější" zápolení. Můj předchozí příspěvek začínal tím, že se mi paramixer zbláznil.... Možnost to je, ale že bych tomu nějak moc věřil, to teda ne
Přehodit serva... No něco samozřejmě zkusím, jen ráno o páté mne pobavila představa pajduláka, který by měl ramena ve výši pasu, či ruce vražené za sebe přímo do vrtule
Ty reverzy v Tx se s RC paramixerem chovají jinak, než s holým servem. Taky jsem si říkal, když jsem to poprvé spustil, že to je jen taková nicotná "rýmička", vyřešitelná reverzem - ale ouha, ono to bude trošku "neznámnější" zápolení. Můj předchozí příspěvek začínal tím, že se mi paramixer zbláznil.... Možnost to je, ale že bych tomu nějak moc věřil, to teda ne
Mix se určitě nezbláznil, je to evidentně rukama.
V pořádku.
HonzaC píše:ufff docela to dalo hodne prace to zde cele precist.Jinak jeste k tem prispevkum nekde na zacatku ze pry wegus nestartuje ze zeme kvuli tomu ze nema diagonalni zebra?? nezlobte se na me ale to je naprosta blbost:) diagonalni zebra na vrchliky se pouzivaji kvuli uspore snur na vyvazani nema to vubec nic spolecneho ohledne startu ze zeme.
dalsi veci je to ze wegus byl vyvyjen jako skutecny vrchlik tudiz pokud mu pri startu ze zeme nepomuzete zatahnutim za acka tak ho nahoru nedostanete. Je to stejny jako na velkem MPG taky na startu pritahnete acka jinak vrchlik nad hlavu nepujde. Neco jine je u single skinu ktery jdou nad trikolky sami:)Taky hlavne z duvodu ze ackova rada je vyvazana uplne na nabezne hrane:)
Mam ktomu iba jedno,ja si kupim Wegus rs a vyrobca mi neda žiaden navod a na velkym para...som nikdy nelietal,tak ako to mam vedieť.
HonzaC čakam na odpoved.
PS: Potom sa nečuduj že tu píšu.........
Naposledy upravil(a) johnf56 dne stř 27.01.2016 21:26, celkem upraveno 1 x.