LOCKHEED P-38 LIGHTNING 1:20
Re: LOCKHEED P-38 LIGHTNING 1:20
... jsi mně trochu navnadil... tak jsem taky něco halového započal... 
jyrry.webnode.cz
Pekne, ja som nič nové nespravil, lebo nebol čas a stavám teraz 3 hádzadlá do haly.
co to je za serva?
To vypadá jak ty nejlevnější co na hk jsou 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
To ani y HK nie su
tie už mám dlho v šuplíku. Budem dávať ine potom, lebo som volako zabudol hodiť do košíka aj servá
S týmito si len odsúšam tie náhony na krídelká a vop.
Nakoniec som sa rozhodol, že nebudem naťahovať šnurky pre krídelká ale každé bude mať vlastné servo. Zatial mám servo pripevnené iba páskou lebo som skúšal dľžku páčky. Horná strana páčky pojde samozrejme urezať potom 
A aby som bol schopný dať preč motory v budúcnosti tak som spravil takéto domčeky pre ne. Je z preglejky 1mm. Zadná stena je len páskou prilepená lebo neviem, že aké vyosenie budú mať vlastne motory.
Už jsem si říkal, že dlouho nic nepřibilo, tak jsem se konečně dočkal. Doměčky na motory vypadají dobře, pokud budou protiběžné vrtule, tak stačí vyosení pouze dolu, cca 2 stupně....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Rozmýšlam, že by som ho potom potiahol pokoveným mylarom http://www.nataair.sk/nataair/eshop/0/0/5/2692-MYLAR-folia-pokovena a by vyzeral takto :
PeePoTN píše:Rozmýšlam, že by som ho potom potiahol pokoveným mylarom http://www.nataair.sk/nataair/eshop/0/0/5/2692-MYLAR-folia-pokovena a by vyzeral takto :
Tak tenhle vypadá velmi dobře, ale obávám se že pokovený mylar nebude splňovat pevnostní požadavky potahu..... ale nemám s ním zkušenost takže jenom odhad...
A co zrovna oplechovat
Plech dodá konstrukci dokonalou tuhost a vypadá to dobře, teda alespoň mě se to líbí.... ale hmotnostně to bude trochu jinde a Heinkel lítá na 3S Li-Po
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Tak pomaličky napredujem. Krídlo je skoro hotové, už chýba len dolepiť balzový poťah kde sa krídlo spája s trupmi. Na kokpite som spravil dvierka pre prístup k baterke a prímaču, ktoré budú držať na magnetoch. Objednal som si malé magnety 3x1mm, hádam to bude dobre držať.
Krídlo mám nachystané na prebrúsenie a lakovanie. Tak isto aj kokpit. V nom som spravil šuflík na prímač a dvierka budú držať na 3x2mm neodymoch, dúfam že ťažisko vyjde tak že baterka pojde položiť pod tie dvierka. Teraz sa idem hrat s trupmi kde sú motory. Váha zatial všetkého je 55 gramov.
Trošku si ulahčším prácu, rozhodol som sa model potiahnuť stredným modelspanom bielej farby a podľa toho som si našiel aj predlohu na malovanie. Kostra bola 2x streknutá zaponom a poťah je zatial len nalepený lakom, vypínať budem neskor.
Škoda že jsi nenakřídoval ten japan. Takhle budeš mít potah 2x těžší než bylo nutné.. Ale jinak to vypadá hezky.
PS. Ten nový japan je bomba, potahoval jsem s ním poprvé včera a vypíná se vodou-rozprašovačem úplně úžasně..
PS. Ten nový japan je bomba, potahoval jsem s ním poprvé včera a vypíná se vodou-rozprašovačem úplně úžasně..
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP
Akurat som dopoťahoval krídla celé a majú 30 gramov. Uvidím koľko naberú váhy po vypínacom a lesklom laku.