Blade 400D + obvykle dily do vrtulniku

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
mk2008

Blade 400D + obvykle dily do vrtulniku

#1 Příspěvek od mk2008 »

Zdravim,

nevim, zdali bude nekdo schopen odpovedet na muj dotaz. Kdyz si koupim sestaveny RC vrtulnik Blade 400D, bude mozne jej pripadne pozdeji "dovylepsit" obvyklymi dily pro vrtulniky typu Trex ci minititan? Napr. gyrem GY-401, prislusnymi servy atd.? Na nesestaveny vrtulnik typu minititan nemam potrebne znalosti (jak na montaz, tak i na serizeni).
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ChluppCZ »

v servech gyru motoru a baterkách určitě problém nebude, ale pokud bys chtěl třeba vytunit vrtulník tím že bys na něj chtěl dát kovový díly z Rexe nebo MT to už bude asi problém, ale možná se najdou originál tuningový díly....
mk2008

#3 Příspěvek od mk2008 »

ChluppCZ píše:v servech gyru motoru a baterkách určitě problém nebude, ale pokud bys chtěl třeba vytunit vrtulník tím že bys na něj chtěl dát kovový díly z Rexe nebo MT to už bude asi problém, ale možná se najdou originál tuningový díly....

Nene, o dily jako takove pro stavbu mi nejde. Spise mi jde o ty serva, gyra a regulator. Ale jak to pak bude s programovanim. Pokud ty serva budou digitalni, bude je potreba nejak "programovat"? Tomuhle vubec nerozumim.
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Digitalni serva se nijak neprogramuji. Jejich rozdil oproti analogovym spociva v tom, ze jsou presnejsi a stale vyrovnavaji stredovou pozici, protoze maji vice "kroku". Proto porad "bzuci".
mk2008

#5 Příspěvek od mk2008 »

scarabeus píše:Digitalni serva se nijak neprogramuji. Jejich rozdil oproti analogovym spociva v tom, ze jsou presnejsi a stale vyrovnavaji stredovou pozici, protoze maji vice "kroku". Proto porad "bzuci".

A co se tedy programuje? Neni prece mozne, abych pripadne vymenil serva, gyro a pripadne motorek a vse fungovalo hned bez jakekoholiv dalsiho nastaveni? Svet tak jednoduchy neni :lol:
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade 400D + obvykle dily do vrtulniku

#6 Příspěvek od jakub_czakovice »

mk2008 píše:Zdravim,

nevim, zdali bude nekdo schopen odpovedet na muj dotaz. Kdyz si koupim sestaveny RC vrtulnik Blade 400D, bude mozne jej pripadne pozdeji "dovylepsit" obvyklymi dily pro vrtulniky typu Trex ci minititan? Napr. gyrem GY-401, prislusnymi servy atd.? Na nesestaveny vrtulnik typu minititan nemam potrebne znalosti (jak na montaz, tak i na serizeni).

Pokud uvažuješ takhle vřele doporučuji koupit rovnou sestaveného a seřízeného T-rexe nebo Titana. Cesta přes Blade bude v tomto případě určitě dražší a navíc i přes veškerou snahu z něj nedostaneš to co z Titana nebo rexre. Jinak co se týče sestavení zmákne to i 12ti leté děcko s jedním šroubovákem a jedním imbusem (z toho si hlavu fakt nedělej) co se týče seřízení je lepší aby se na to někdo kouknul.
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ChluppCZ »

Já jsem št'astným majitelem T-Rexe 450S, a kdybych se měl rozhodnout znova, tak se rozhodnu zase pro T rexe. Ale tím netvrdím že ten Blade je zmetek to pozor, vypadá docela zajimavě a pokud si našel obchod kterej je dobře zásobenej Náhradníma Dílama tak není problém :))
mk2008

#8 Příspěvek od mk2008 »

ChluppCZ píše:Já jsem št'astným majitelem T-Rexe 450S, a kdybych se měl rozhodnout znova, tak se rozhodnu zase pro T rexe. Ale tím netvrdím že ten Blade je zmetek to pozor, vypadá docela zajimavě a pokud si našel obchod kterej je dobře zásobenej Náhradníma Dílama tak není problém :))

No, me se libi blade hlavne proto, ze je sestavenej a ze distributor Astramodel sidli cca 7 km ode me :D Prave proto jsem se ptal na pripadna budouci vylepsovani :)

Na kolik te ten TrexS celkove vysel? Mas ti u nekde rozpis dilu, ktere jsi do nej kupoval?
scarabeus

#9 Příspěvek od scarabeus »

To, ze je model sestaveny, je teprve prvni krok. Jak bylo receno, zvladne to i 12lety decko.

Mnohem vetsi starost je s nastavenim. To uz je docela veda a clovek musi vedet, co dela. Vyvazeni listu, nastaveni uhlu nabehu listu, zkontrolovat hlavu, serva, gyro, padla, vse pak dat do kupy s vysilackou, aby byla spravne nastavena... Delal jsem to vsechno nekolik dnu.
mk2008

#10 Příspěvek od mk2008 »

Asi teda nakonec pujdu do nejakeho trex/minititan. S dily me to vyjde na cca 16 tisic (vcetne RC soupravy), coz je o cca 3 tisice vice nez blade. A na nastaveni hold asi budu muset nekoho za uplatu sehnat (nehlaste se vsichni)
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ChluppCZ »

Titan/trex je už něco jinýho než ten Blade 400, má to skoro každý vrtulníkář, když si nebudeš vědět rady najde se někdo kdo ti poradí, ale s tím Bladem....? i nespočet Tuningových dílů Maketových '' kabátů'' mluví za to jak jsou tyto vrtulníky oblíbené (taky mám trexe) :)
Rici

#12 Příspěvek od Rici »

Nedávno jsem řešil stejný problém. Také jsem si vybral Blade 400D protože je sestavenej, ale po přečtení diskuzí a různých radách jsem si vybral T-Rexe 450 a jeden prodejce mi pak hlavně kuli dostupnosti náhradních dílů doporučil MiniTitana. Takže nyní stavím MiniTitana. Stavba je opravdu jednoduchá ale pro někoho jako já (nikdy jsem žádný model nestavěl) je při stavbě několik problémů jako neutahovat šrouby nadměrně, dát si pozor ná správnou orientaci ložisek... Řekl bych že stavba je opravdu jednoduchá, ale předchozí zkušenosti jsou velmi vítané. Na následnou kontrolu s nastavení, ale bezpodmínečně budeš potřebovat někoho zkušeného, protože sám to určitě nezvládneš. Cenově mě to zatím vyšlo na cca 16000,-Kč ale bez baterek a nabíječky + 3500 za simulátor (PhoenixRC) - je to super věc, po 2 dnech na simulátoru jsem vzal do ruky LamuV3 a nestačil jsem se divit jak moc mi simulátor pomohl.
mk2008

#13 Příspěvek od mk2008 »

A jake tam mas dily?

Ja mam predbezne vybrany tyto:

Vrtulník T-Rex 450 S KIT
stavebnice T-REX 450S KIT, dřevěné listy, regulátor 35G ESC, motor 430LF
Brushless motor(3550KV) ,akumulátor LiPol 3S1P 11.1V 2100mAh/22C.

Sada gyra HG-5000 se servem HSG-5083MG HITEC 1HI3500
3x Digitální servo HD 1810 MG
DX6i DSM2 Spektrum Air - Heli AR6200 Mode 1
Rici

#14 Příspěvek od Rici »

Já už mám tohle:
Mini titan s motorem a regulátorem
gyro HG5000 + vrtulkové servo
3x servo Power HD 1581 digi
vysílač DX6i M2 s přijímačem AR6200
mk2008

#15 Příspěvek od mk2008 »

Ted me ale trklo - neni tam potreba jeste neco, co prijima a zpracovav ty signaly z RC vysilace ve vrtulniku? To je ten AR6200?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“