Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Grugh

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#796 Příspěvek od Grugh »

ecoone píše:Dakujem za info. Ale to neni to co som chcel vediet.
HK zacal predavat nove Orange prijimace zo vstavanou telemetriou. Ma uz niekto s nimi skusenost? V spojeni telemetrie s DX8 ?
Takze mna pccm a s.bus nemusi zaujinat

Aha, to jsem netušil. Ale na druhou stranu s čím jiným by daná telemetrie měla být kompatibilní než s orig. výsílači od Spektra? Spektrum nemá ve svých přijímačích telemetrii a používá jen asi dva typy telemetrických modulů (TM1000 a TM1100). Proto očekávám, že telemetrie od OrangeRX bude kompatibilní s vysílačem DX8.Ověřeno experimentem to ale nemám...
petrfm

#797 Příspěvek od petrfm »

to vypada dost dobre :-) sice bych si orange na heli uz nedal, ale do houboleta by to mohla byt sranda, jeste prijit na to, k cemu by mohla byt telemetrie dobra :lol:
Odzkousejte to nekdo, u toho R720X chlapik pise, ze mu to s novou DX6 chodi dobre.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
ecoone

#798 Příspěvek od ecoone »

tak si to objednam aspon dve :D a pak vam budu referovat :D teda pokud je budou mi skladem :D
nektere novsie prijimace spektrum nebo ty micro prijimace maji telemetrii vstavanou.
v micro Yak od e-flite jsem mel silu signalu telemetrie na displeji DX8,
jednou mi to pomohlo najit to malinkate letadlo v kukurici .)
jsem velmi spokojenej s DX8
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
petrfm

#799 Příspěvek od petrfm »

Fakt? ja to delsi dobu nesledoval, protoze jsem si uvedomil, ze telemetrie mi je na dve veci... A navic, mel jsem v pameti, ze to funguje jen s tim TM1000 a nejakym tim 8 kanalovym prijimacem, coz byla silena racha. Ale zaregistroval jsem, ze nova DX9 uz ma telemetrii i shlasovym vystupem, no, to uz by mozna i k necemu bylo.

Koukat na napeti baterek, otacky a teplotu, to mi vazne nic neda :-) Spis by mne zajimalo, jestli to umi logovat proudy a kdyz, tak v jakych intervalech. Pokud je to jen informativni, tak je to zase jen takova hracka k nicemu, jako u taranise.
Vsak objednej a poreferujes :-) Mam v rexovi 450 nejakeho orange, takze bych to vymenil za telemetricky, kdyby to umelo rozumne merit proud. Zajimalo by mne, jake proudy taham z baterky, kdyz ty listy v zatacce udelaji takovou hezkou rachu, nebo kdyz to sikovne udusim plnym kolektivem, az slysim vyrazne zpomaleni rotoru :-)

Jinak taky se pridam, s DX8 maximalni spokojenost, az na tu mrtvou ledku nabijeni, to mne trochu znepokojuje :lol:
ecoone

#800 Příspěvek od ecoone »

Zdravim Vas, vcera jsem si za dobry peniaz kupil dalšiu DX8
(DX6 jako druhy levnejsi vysilac mi nevyhovoval)
co ma najviac trapy ze ma firmwer 2.01
na mojej prvej mam firmwer 3.01 ktery mi vyhovuje a je DSM2 a DSMX
čital som niekde na nete ze od 2015 se upgradem novym firmwerom vypne DSM2
vie niekto nieco o tom blizsie? alebo kde sa o tom dočitam viac?
vela pouzivam prijimace Orange s AS3X, a starsie vrtulniky Blade mam tusim DSM2
preto by som nerad prisiel o DSM2

edit:
pozrel som prave na spekrum stranke tak pre moju prvu vysielacku je stale len: firmwer 3.01 (19 February 2014)

zase edit:
nahral som novy firmwer 3.01 ale uz nemozem teraz doma večer pipat :D tak dufam ze DSM2 mi bude fungovat nadalej .)
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#801 Příspěvek od MartinMartin »

DSM2 ti pojede i po poslední aktualizaci která je právě 3.01. Bohužel je to i poslední aktualizace spektrum ukončilo podporu softu DX7s a DX8 který měl stejný základ. Takže vário na DX8 už nikdy nepojede, což mě pěkně štve vzhledem k tomu že jsem ho pořídil.
Jinak vysílač spektrum DX8 se ve verzi pouze DSMX ani neprodával, všechny měly podporu DSM2.
Jinak za mě, já jsem taky spokojený ale v záruce jsem ho měl dvakrát na výměnu koncového vysílače. Jediné štěstí že jsem na to nerozsekal žádné éro. Brácha na vánoce pořídil DX7 G2 a kromě toho že to rádio umí mluvit tak všechno ostatní mi na DX8 přijde lepší.
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od Vážka »

petrfm píše:Fakt? ja to delsi dobu nesledoval, protoze jsem si uvedomil, ze telemetrie mi je na dve veci... A navic, mel jsem v pameti, ze to funguje jen s tim TM1000 a nejakym tim 8 kanalovym prijimacem, coz byla silena racha. Ale zaregistroval jsem, ze nova DX9 uz ma telemetrii i shlasovym vystupem, no, to uz by mozna i k necemu bylo.

Koukat na napeti baterek, otacky a teplotu, to mi vazne nic neda :-) Spis by mne zajimalo, jestli to umi logovat proudy a kdyz, tak v jakych intervalech. Pokud je to jen informativni, tak je to zase jen takova hracka k nicemu, jako u taranise.
Vsak objednej a poreferujes :-) Mam v rexovi 450 nejakeho orange, takze bych to vymenil za telemetricky, kdyby to umelo rozumne merit proud. Zajimalo by mne, jake proudy taham z baterky, kdyz ty listy v zatacce udelaji takovou hezkou rachu, nebo kdyz to sikovne udusim plnym kolektivem, az slysim vyrazne zpomaleni rotoru :-)

Jinak taky se pridam, s DX8 maximalni spokojenost, az na tu mrtvou ledku nabijeni, to mne trochu znepokojuje :lol:

Mám DX9 a spokojenost, ale ta telemetrie je, jak píšeš spíš informativní, hlásí teplotu baterie, napětí, případně otáčky motoru. Dál tam jde napojit Vario, což funguje celkem pěkně a pár dalších čidel, ale ty vyzkoušené nemám. Spíš mi vadí, že SW není moc vyvíjený dál, chybí mi tam větší otevřenost pro programování, teď je tam dost věci přednastavených a nejde to změnit. Třeba se mi celkem líbí, jak FRSKY vyvíjí Horuse a líbilo by se mi kdyby se o něco podobného pokusilo i Spektrum.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
petrfm

#803 Příspěvek od petrfm »

LOW voltage battery alarm. Toho debila, co vymyslel, ze pri LVBA se zapne vibrator a vibruje to az do vypnuti vysilacky, bych nakopal do (_!_).
Kdyz je venku zima a baterka stoji za prd, clovek ma model ve vzduchu a rozpipa se alarm, tak to ten vibrator spolehlive dorazi. Nastava par minut vzruseni, jestli baterka vydrzi do pristani, nebo ne. O to je to lepsi, ze na displeji sviti jenom LOW VOLTAGE a vysilajde rve jak pominuta, nic vic uz nedokaze.

OK, naucil jsem se s tim nejak zit a kdyz je zima a jdu litat s 6stovkou, tak si beru hnede trenky. ALE. Vsiml jsem si zvlastniho chovani. Mam nastaveny ALARM na 4.1V. Baterka ma 4.5-4.3 i kdyz sviti podsviceni. Litam na cas, 5 minut. Na konci mi to oznami tonem. Vypnul jsem vibrace, pac se mi i v lete stavalo, ze jsem vylital cas a jak to zavibrovalo, napeti kleslo o tu desetinu a vysilacka se promenila v pipajici robertek az do vypnuti. Co jsem nastavil jenom ton, vse OK. Do dneska. Litam si, vysilacku jsem nenabijel jak je rok dlouhy, ale ukazuje 4.5V, jsem klidny. Druhy let, odpipa cas a z vysilacky se nahle stane robertek. S 6kilem ve vzduchu jsem mel co delat, at s tim dosednu, pockam nez se dotoci rotor a odpojim pohonnou aku. Az pak ta pipajici bomba sla vypnout :-) Co to do haje je? Nejaka SW chyba? Jak muze klesnou napeti o 4 desetiny voltu jen proto, ze zapipa piezo? To je prece blbost.
Asi si koupim novou baterku a ten vibrator radeji vyoperuju, nez mi jednou vymlati vybitou baterku tak, ze vysilacka prestane vysilackovat a nastane drahy problem.
Setkal se s tim taky nekdo?
petrfm

#804 Příspěvek od petrfm »

Sháním náhradní potenciometr, nebo cely gimbal, když to jinak nepůjde.

Tak si tak páčkuju a říkám si, že mi nějak skáče kolektiv, že tolik zase nefouká. A ejhle. Poťák plynu je v háji - přeskakuje a škube hodnota v monitoru. Vysílačka už má něco nalítáno, tak by mohla mít i nárok, ale dočetl jsem se, že tam běžné potenciometry nepasují. Podstupoval už někdo výměnu?

Díky za info,
P.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#805 Příspěvek od MartinMartin »

Ahoj, před nedávnem mi na ovladači praskl kousek plastu který drží pružinku ustředění knyplu. Když jsem zjišťoval cenu u Astry tak mi paní řekla že cca 1200kč, že tam ale není technik tak to neví přesně že si mám zavolat druhý den. To mi ale stačilo, nikde už jsem nevolal a spravil si to doma sám slepením. Jinak potenciometry se zvlášť neprodávají jedině celý knipl a je ještě rozdíl jestli pravý nebo levý. Mod se neřeší, ten jde nastavit na každém kniplu (myšleno aretace nebo plynová páka).
petrfm

#806 Příspěvek od petrfm »

Jo, už to mám vyměněné, hned druhý den jsem objednal celý knipl právě za tuhle cenu. Tak mám náhradní jeden poťák :roll: Ale velký dojem to na mně teda neudělalo, myslel jsem, že vydrží mnohem déle. Bohužel, jak na akrobatech, tak na heli se s "plynem" kvedlá jak u magorů.
zelkar

#807 Příspěvek od zelkar »

Možná mne budete chtít zmlátit, ale nejlepší zkušenost s DX8 jsem udělal, když jsem ji spolu s DX6i před půl rokem prodal :lol:

Za ty peníze jsem si pořídil Taranis plus. Vedly mě k tomu především ceny přijímačů a telesenzorů - v řadě případů čtvrtinové. Koupit další přijímač do uhlíkového trupu za 4 litry? Letadlo mám za 6 a za přijímač dám 4?? To si dělají pr... Od FrSky ho mám za litr.

Nemluvě o nesrovnatelně lepších možnostech rádia. 16 kanálů (s druhým modulem i 32), mraky přepínačů a poťáků, naprosto libovolné nastavení čehokoliv (64 volných mixů), kýbl letových režimů, české hlasové výstupy telemetrie, jakékoliv české hlášky a varování, úroveň signálu... Vše se dá navíc nastavovat přehledně na PC v Open Tx. Člověk si s tím vyhraje, je to neuvěřitelně variabilní. Oproti Spektru je fakt zábava vymýšlet různá nastavení. Tam jsem pořád špekuloval, jak něco přelstít, abych nastavil to, co soft zrovna jaksi nechce. Teď si dělám všechno podle sebe, nikdo mi nehází klacky pod nohy (krom vlastní blbosti občas)

První týden je z toho člověk trochu nesvůj, je to dost jiné. Ale na netu je fůra pěkných videí od Rimra. Rozhodně nelituju! Za hodinu si napípám na modelu 6 serv, alti, vario, proud, napětí, spotřebu, mixy odtokovky, hlášky atd, naprosto podle svých potřeb. Hlavně to už není boj, ale baví mě to!

Sorry, jen můj názor :)
FrSky / Dingo, F5J ...
petrfm

#808 Příspěvek od petrfm »

zelkar : je super, že jsi nadšený a nemyslím si, že by tě chtěl někdo zabíjet proto, že sis koupil Taranise a jsi spokojený :-D Já osobně to vnímám tak, že čím více lidí bude mít taranise, tím levněji se bude dát spektrum pořídit :lol: Konkurence je potřeba a umět si vybrat taky.
Za sebe - upřímně, muset vytahovat kabel a zapínat počítač proto, abych si nastavil něco ve výsilačce, to nepovažuju za výhodu, ale zvěrstvo a asi bych na ni časem od vzteku šlápnul :lol:
zelkar

#809 Příspěvek od zelkar »

Pro upřesnění: Zapínat počítač určitě nemusím. Pouze můžu - pokud chci dělat něco rozsáhlejšího či komplikovaného, vytisknout si nastavení modelu, prohlédnout grafy z logů atd. Jinak se běžně naprosto vše programuje třeba na louce přímo ve vysílači.
FrSky / Dingo, F5J ...
ecoone

#810 Příspěvek od ecoone »

Zdravim vas, mam doma dve DX8 len tento rok som nemal moznost ist lietat, iba sem tam zapnut
(druhu som si kupil na lietanie s kamaratmi cez kabel namiesto DX6 ktoru som predal)
v prvej mam LiIon 7,4V 2S 2000mAh (z DX9) teraz mi na displeji ukazuje 7,2V alarm mam nastaveny na 6,4V
v druhej mam NiMH 4,8V 2000mAh teraz mi na displeji ukazuje 4,7V alarm mam nastaveny na 4,1V
naposledy som ich nabijal asi v january alebo v marci
Ako sa mam starat o baterie aby mi neumreli?
Baterie mam udrziavat v nabitom stave? alebo staci ked ich raz za polroka nabijem? NiMH odpojit?
vsetky lipolky skladujem v storage (respektive som ich popredal) ale o NiMH a LiIon nemam ani sajnu
tu prvu s LiIon teraz cez zimu budem pouzivat na simulator
cital som neake clanky tu na fore ale mam v tom uz chaos, vysvetlil by mi to niekto jednoducho a polopate?
ake mate skusenosti ostatny uzivatelia s DX8?

tiez som zistil ze sa mi ohla packa trojpoloveho prepinaca AUX2/GOV kde sa da kupit kvalitnejsi prepinac?
taky co ma aj prijemny zvuk pri prepnuti asi sa casom zlomi,
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 36804.html
http://www.rc-zoom.cz/nahradni-packovy- ... vy-dlouhy/
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“