SPEKTRUM DSM2 AR6100
Re: SPEKTRUM DSM2 AR6100
Měl jsem problém s kombinací
Futaba FC-18 + VF modul DSM2 + přijímače ORANGE a rušení od regulátoru a serv v samokřídle a epp stíhačce.
To samé ve větroni chodilo kam jsem dohlédl.
Možná je DSM2 citlivější na rušení, protože když jsem přilepil přijímač na samokřídle co nejdál od ostatní elektroniky, bylo vše v pořádku.
Pak jsem do přijímače dal dlouhé antény - koupil jsem "vousy" myslím náhradní díly k frsky, a antény vyvedl mimo model.
Od té doby vždy dělám test dosahu tak, že se pohybují všechna serva a motor pod plynem.
Špatná instalace v modelu je to na co se v dnešní době moc nehledí - přijímač někam namuchlaný, je úplně normální řešení - možná do haly dobrý.
Futaba FC-18 + VF modul DSM2 + přijímače ORANGE a rušení od regulátoru a serv v samokřídle a epp stíhačce.
To samé ve větroni chodilo kam jsem dohlédl.
Možná je DSM2 citlivější na rušení, protože když jsem přilepil přijímač na samokřídle co nejdál od ostatní elektroniky, bylo vše v pořádku.
Pak jsem do přijímače dal dlouhé antény - koupil jsem "vousy" myslím náhradní díly k frsky, a antény vyvedl mimo model.
Od té doby vždy dělám test dosahu tak, že se pohybují všechna serva a motor pod plynem.
Špatná instalace v modelu je to na co se v dnešní době moc nehledí - přijímač někam namuchlaný, je úplně normální řešení - možná do haly dobrý.
-
czpredseda
Lítal jsem s DX6i, novou DX6, DX7s, novou DX7, s DX8 a DX9 (vše ale DSMX) a jedinej problém byl s DX9 a přijímačem se stabilizací Orange DSM2 - zhruba ve vzdálenosti nad 150m v nižší výšce vždycky na půl sekundy náhodné výpadky. Naštěstí se vždy rychle chytil, nějak jsem s tím podvědomě počítal tak jsem v tom místě vždycky lítal horizontálně, ero přežilo, ale přijímač jsem vyměnil za AR636 a bez problémů, takže bych rozhodně nepaušalizoval. V případě problémů trvejte na výměně modulu v rádiu nebo výměně celého rádia. Seriózní prodejce vám modul vymění bez problémů, je to práce na 5 minut.
Technik dovozce-seriozního prodejce mi zánovní DX6i kompletně prohlídl,dle něho je bylo vše v pořádku,takže chyba dle něho byla v instalaci elektroniky v modelech.Zkusil jsem snad vše,co se zkusit dalo -přijímač se satelitem,různé zkoušky umístění přijímačů apod.,nepomohlo absolutně nic,výpadky signálu jsem měl pořád.Znovu osobní návštěva dovozce,opět kompl,prohlídka a konstatování,že Dx5-Dx7 výpadky prostě trpí a mám si na to zvyknout.Nezvyknul jsem si,Dx6i šla z domu a Taranis ve stejných érech nemá žádný problém !
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
To vyjádření dovozce mi přijde velmi amatérské a rozhodně se nebude jednat o oficiální vyjádření výrobce ani dovozce. Spíše mi to připadá, že reklamaci uznat nechtěl a řešit se mu to taky nechtělo, takže to prohlásil za vlastnost výrobku.
Rozhodně výpadky nejsou normální a pokud nastávají, něco je špatně (u jakékoliv značky). U Spektrum přijímačů lze příčinu (vy)sledovat pomocí telemetrie nebo loggeru, který jsem uváděl - je pak možné zjišťovat kdy, kde a jak to rušilo, došlo k poklesu napájení apod.
Pokud by k měřitelným výpadkům docházelo na čisté instalaci (přijímač mimo model, napájení baterií apod.), měl by seriózní prodejce uznat reklamaci nebo přinejmenším se pokoušet věc vyřešit, např. půjčením jiného přijímače, výměnou modulu apod. Jinak už netuším, co by seriózní prodejce měl být.
Rozhodně výpadky nejsou normální a pokud nastávají, něco je špatně (u jakékoliv značky). U Spektrum přijímačů lze příčinu (vy)sledovat pomocí telemetrie nebo loggeru, který jsem uváděl - je pak možné zjišťovat kdy, kde a jak to rušilo, došlo k poklesu napájení apod.
Pokud by k měřitelným výpadkům docházelo na čisté instalaci (přijímač mimo model, napájení baterií apod.), měl by seriózní prodejce uznat reklamaci nebo přinejmenším se pokoušet věc vyřešit, např. půjčením jiného přijímače, výměnou modulu apod. Jinak už netuším, co by seriózní prodejce měl být.
-
To není vyjádření oficiálního dovozce,"jenom" technika u dovozce,měl tam toho na opravu spoustu,řekl,že procento reklamací je velké.Já sám jsem měl na nové DX5 i Dx6i fatální závady,díky kterým jsem rozbil éra,v rámci reklamace zdarma opraveno,ale éra už mi nikdo nezaplatí!
Může mít na vliv signálu tma? neboli šero? 
Tuhle otázku myslíš vážně?
To víš,že může a má-mám to osobně vyzkoušeno.Jednou jsem dlouho za tmy a za šera seděl v hospůdce a "moja" poslala signál že se mám vrátit domů a ten signál tam vůbec nedorazil,tak mě až nad ránem dovlekli kanarádi domů! 
No radši nic
já jen že se mi to tedy stalo zatím jen jednou a to už jsem na to letadlo sotva viděl tak proto se ptám. Třeba kvůli rose nebo co ja vím 
Tak vysoká vlhkost není zrovna ideální, ale tma je naprostej nesmysl.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Dle videa máš anténu v té úplně nejhorší poloze.
Více info třeba na miorových stránkách:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=198
Více info třeba na miorových stránkách:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=198
Mně by se podle toho videa moc nelíbilo to poletování kolem radiokomunikačního vysílače.Na 35 Mhz sebevražda, ale ani na 2,4Ghz to taky není úplně košer.
Ahoj. Jak o článek výše. Oni sice říkají, že 2.4GHz by tam být neměly ale nezapomeň na harmonické, ty budou všude, od kHz po desitky GHz, a s vysílačem o výkonu max 100mW se nemůžeš rovnat těm několika Watům, co to vysílá. Zkus jít někam jinam, ale hlavně asi tak 5 km od těch antén, a pak uvidíš. Pokud to bude blbnout dál, reklamovat a když nebudou chtít, chtěj, ať ti udělají výpis na spektrálním analizátoru, tam to musí být vidět. Jinak moje zkušenost je taková, že i VN a VVN to pěkně zaruší a to i FrSky a Futabu. To mám ozkoušené. Láďa
CESSNA 182 SKYLANE, DG 300 Elan, EXTRA 330L, F6F HELLCAT
TURNIGY 9XR Pro a XJT, TARANIS X9D+
TURNIGY 9XR Pro a XJT, TARANIS X9D+
Já bych řek, že si o průšvich přímo koledoval.
1) To nasměrování antény na Tx přímo na model je absolutně nevhodné, protože v tom směru je minimální výkon vyzařování. Výhodnější je anténa položená na stranu, protože i při přeletu nad hlavou se model nedostává do minimálního signálu.
2) Lítat přímo okolo stožáru BTS je naprostý hazard a jestli jsem si dobře všim, jsou tam i nějaké parabolické antény které mají velký výkon soustředěný do úzkého svazku. Síla signálu z těch směrových antén, i když jedou na jiném kmitočtu způsobuje zahlcení přijímače extrémně silným elektromagnetickým polem.
1) To nasměrování antény na Tx přímo na model je absolutně nevhodné, protože v tom směru je minimální výkon vyzařování. Výhodnější je anténa položená na stranu, protože i při přeletu nad hlavou se model nedostává do minimálního signálu.
2) Lítat přímo okolo stožáru BTS je naprostý hazard a jestli jsem si dobře všim, jsou tam i nějaké parabolické antény které mají velký výkon soustředěný do úzkého svazku. Síla signálu z těch směrových antén, i když jedou na jiném kmitočtu způsobuje zahlcení přijímače extrémně silným elektromagnetickým polem.
Jardátor píše:To není vyjádření oficiálního dovozce,"jenom" technika u dovozce,měl tam toho na opravu spoustu,řekl,že procento reklamací je velké.Já sám jsem měl na nové DX5 i Dx6i fatální závady,díky kterým jsem rozbil éra,v rámci reklamace zdarma opraveno,ale éra už mi nikdo nezaplatí!
Takže když je velké procento reklamací, automaticky se začínají další zamítat?