Nákup v HobbyKingu
Re: nákup v HobbyKingu
Jak je to s hranicí - od kdy se platí DPH při nákupu z čínského skladu (na evropském to nemají)? Jde mi o to, že cena zboží je nižší než 22€, ale jelikož se na HK platí i pošta, tak s tou to už hranici překročí ... Všude na netu píšou, že se tam počítá i poštovné, ale někdo tady na fóru mi psal, že prý ne ... Díky
xy.zt píše:Jak je to s hranicí - od kdy se platí DPH při nákupu z čínského skladu (na evropském to nemají)? Jde mi o to, že cena zboží je nižší než 20€, ale jelikož se na HK platí i pošta, tak s tou to už hranici překročí ... Všude na netu píšou, že se tam počítá i poštovné, ale někdo tady na fóru mi psal, že prý ne ...
Do budoucna doporučuji k podrobnému přečtení úvodní příspěvek viz tento odkaz. Nemusíš čist celé to rozsáhlé vlákno. Stačí jen ten úvodní příspěvek v tom vlákně. V tom úvodním příspěvku je k tomu vše podstatné podrobně shrnuto a popsáno. Najdeš tam i řadu odpovědí na další případné otázky z této oblasti. Na tvoji otázku tam je také odpověď v sekci Zboží neobchodního charakteru viz citace.
Zboží neobchodního charakteru
Jedná se o zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků. Do celní hodnoty porovnávané s limitem 22 EUR pro DPH a 150 EUR pro CLO se v tomto případě zahrnuje vlastní hodnota zboží, ale nezahrnuje se poštovné s výjimkou EMS tj. u zásilky dopravované přes službu EMS se do částky pro porovnání s limity poštovné zahrnuje.
Pokud bude porovnání v limitu 22 až 150 EUR bude CLO nulové a DPH bude vypočteno z částky hodnota zboží + poštovné + případný poplatek spojený s dovozem tj. mimo jiné 180 Kč (od 1. 1. 2015 192 Kč).
Takže do limitu pro porovnání zda by se teoreticky DPH na zásilku mělo či nemělo stanovit se běžné poštovné nezahrnuje, ale jakmile je limit překročen a je-li rozhodnuto o tom, že se na příslušnou zásilku DPH skutečně stanoví tak se DPH počítá ze sumy, do které se už běžné poštovné zahrnuje.
Samozřejmě platí to, že nic není 100% a tak se stává i to, že i když je cena zboží bez poštovného uvedená přímo na zásilce vyšší než limit tak i přesto v některých případech je zboží propuštěno bez DPH bez vyžádání dokladů k zásilce od adresáta.
Stručně řečeno i když v celní deklaraci přímo na zásilce uvedená cena zboží přesahuje limit neznamená to 100% jistotu, že na zásilku bude stanoveno DPH. Je to jen odhadovaná pravděpodobnost, že se tak může stát a nic víc.
Proč teda na české celní správě píšou: "Pokud bude zásilka v úhrnné hodnotě do 22 EUR, může být osvobozena od cla i od DPH. Úhrnná hodnota je cena zboží a přepravní náklady."
Zdroj: https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-praha-ruzyne/fyzicke-osoby/postovni-zasilky/prijeti/Stranky/mimo-eu.aspx
Zdroj: https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-praha-ruzyne/fyzicke-osoby/postovni-zasilky/prijeti/Stranky/mimo-eu.aspx
xy.zt píše:Proč teda na české celní správě píšou: "Pokud bude zásilka v úhrnné hodnotě do 22 EUR, může být osvobozena od cla i od DPH. Úhrnná hodnota je cena zboží a přepravní náklady."
Podle mého názoru je v tom popisu chyba nebo tam spíš chybí zmínka o tom, že běžné poštovné se do toho limitu nepočítá zatímco cena dopravy EMS a přes soukromé dopravce jako jsou např. DHL, TNT atd. ano. Z popisu vyplývá, že se vychází ze stejných předpisů EU jako v předchozích letech kdy platilo to co jsem již uvedl a tak nevidím důvod, proč by nyní mělo platit něco jiného dokud se nezmění příslušné předpisy EU.
Další informace na webu celní správy viz tento odkaz.
Osvobození od DPH se řídí zákonem č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších úprav. Osvobození od daně při dovozu zboží je upraveno v § 71 zákona. Od daně je osvobozen dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků (§ 71, odst.3, písm.a) zákona).
Dále zdroj zákon o DPH viz tento odkaz.
§ 4 Vymezení základních pojmů
(2) Zbožím se pro účely tohoto zákona rozumí
a) hmotná věc, s výjimkou peněz a cenných papírů,
b) právo stavby,
c) živé zvíře,
d) lidské tělo a část lidského těla,
e) plyn, elektřina, teplo a chlad.
§ 71 Osvobození od daně při dovozu zboží
(3) Od daně je dále osvobozen dovoz
a) zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků...
Z výše uvedeného vyplývá, že do limitu 22 EUR tzv. úhrnné hodnoty zboží pro účely DPH se dle zákona o DPH nezapočítává cena dopravy.
Také doporučuji článek viz tento odkaz a viz citace z něj.
Poštovné se nezapočítává jen někdy
U zásilek neobchodní povahy, tedy takových, které si zákazník objednává pro vlastní potřebu, se do celní hodnoty rozhodné pro výpočet cla nezapočítává poštovné. To platí pouze v případě zasílání poštou, v případě použití kurýrní služby se cena přepravy do celní hodnoty naopak zahrnuje. DPH se vypočítává z hodnoty zboží včetně ceny přepravy.
Zdrar kluci.
Objednaval nekdo z holandskeho skladu zasielku do 150g? Vcera som jednu objednal a postovne na untracked mail vyslo 1,7 eur. Ma s tym niekto skusenosti, ako dlho to touto metodou ide? Vsetci vacsinou pisu o kurierovi. Dkaujem.
Objednaval nekdo z holandskeho skladu zasielku do 150g? Vcera som jednu objednal a postovne na untracked mail vyslo 1,7 eur. Ma s tym niekto skusenosti, ako dlho to touto metodou ide? Vsetci vacsinou pisu o kurierovi. Dkaujem.
Phoenix II, ZMR 250, Golden tiger C909
Z NL skladu využívám untracked celkem často. Obvykle je to nejpozději do 10 dní u Tebe. Už se mi ale stalo, že to bylo i 3 týdny, ale to bylo jednou jedinkrát...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Diky. Zatim to neprislo, tak ocakavam buduci tyzden
. Myslim, ze untracked je max do 150g, takze pre male nakupy to v pohode postacuje.
chefotm píše:Myslim, ze untracked je max do 150g...
Mělo by to být odstupňováno až do 1000g podle hmotnosti dle níže uvedeného s výjimkou případů viz dále uvedený popis.
do 200g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Slovakia 1.73 USD
do 500g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Slovakia 3.01 USD
do 1000g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Slovakia 5.15 USD
Kromě toho v EU skladu platí následující nepsané výjimky.
Limit 500 mAh na zásilku bez ohledu na typ aku tj. je jedno jestli je to NiMH, Lipol, Life apod. Jakmile je tento limit překročen je při závěrečné volbě ještě před placením nabídnuta pouze varianta dopravy se sledováním za vyšší cenu i když je hmotnost zásilky v některém z výše uvedených nižších hmotnostních limitů.
Podobně se nenabízí tyto levnější varianty dopravy i v případech pokud zásilka obsahuje některé chemikálie nebo když je cena zboží v zásilce vyšší než cca 50 USD.
Vdaka za objasnenie. Trochu som bol zmateny, preco mi niekedy poskytlo moznost nesledovanej zasielky a inokedy vobec
.
Reklamace HK.
Tak jsem si udělal radost – 9XR PRO jsem 8.1. objednal (sklad Holandsko) – přišla 13.1. – celý natěšený jsem ji zapnul a chvíli procházel menu – pak se ozval pes a zábava musela stranou. Po návratu znovu zapnutí a z radosti zlost – objevilo se logo, které se v zápětí rozsypalo a pak už jen modré podsvícení. Všechny pokusy o oživení selhaly. Tak jsem fotograficky zdokumentoval stav a vyplnil RMA (reklamační protokol) včetně zdůvodnění (přeloženo do Angličtiny díky Googole) a odeslal. 14.1 došla zpráva z HK, že je případ v šetření, druhý den další zpráva, že reklamaci uznávají a posílají nový kus – GLS doručí zítra. Tak tiše obdivuji čínský přístup.
Tak jsem si udělal radost – 9XR PRO jsem 8.1. objednal (sklad Holandsko) – přišla 13.1. – celý natěšený jsem ji zapnul a chvíli procházel menu – pak se ozval pes a zábava musela stranou. Po návratu znovu zapnutí a z radosti zlost – objevilo se logo, které se v zápětí rozsypalo a pak už jen modré podsvícení. Všechny pokusy o oživení selhaly. Tak jsem fotograficky zdokumentoval stav a vyplnil RMA (reklamační protokol) včetně zdůvodnění (přeloženo do Angličtiny díky Googole) a odeslal. 14.1 došla zpráva z HK, že je případ v šetření, druhý den další zpráva, že reklamaci uznávají a posílají nový kus – GLS doručí zítra. Tak tiše obdivuji čínský přístup.
Jak upozornil jeden uživatel v jiném vláknu, tak začínají na HK slevy na koptéry a příslušenství. Co jsem se narychlo kouknul, tak u dost věcí dosahují 50%
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oducts.asp
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oducts.asp
Přišla mi první objednávka z HK. Nikde ale žádnej návod. Mam za to, že jsem někde viděl odkaz a že mají na svých stránkách online manuály, ale teď se mi nic nedaří najít.
Koupil jsem "CC3D Atom OpenPilot Flight Control Board Authorized". Jasně, že na netu nějaké obecné návody jsou, ale i laciné kopie mají v objednávce jednostránkový popis zapojení a tady prostě nic. Tak je to u všech objednávek?
Koupil jsem "CC3D Atom OpenPilot Flight Control Board Authorized". Jasně, že na netu nějaké obecné návody jsou, ale i laciné kopie mají v objednávce jednostránkový popis zapojení a tady prostě nic. Tak je to u všech objednávek?
Dole ako sú tie záložky DISCUSSION,REVIEWS,VIDEOS je na pravo záložka FILES a tam sú nejaké dokumenty na stiahnutie.
Tady u toho výrobku jsou jen soubory od lidí a to nastavení na vrtulník. Nic jiného = pokud není nic tady, tak prostě HK k tomu nic nemá?PeePoTN píše:Dole ako sú tie záložky DISCUSSION,REVIEWS,VIDEOS je na pravo záložka FILES a tam sú nejaké dokumenty na stiahnutie.