Coptér - posouzení dílů - pouze zde
Re: Coptér - posouzení dílů - pouze zde
Co máš za coptéru?? Ty chceš gimbal za 40 dolarů a uvažuješ o G4 za desetkrát tolik,mělo by to být trochu finančně vyvážené. Na G4 bych dal třiosý gimbal.Já nemám odvahu dát G4 na coptéru,stačí mi Sj4000,nebo podobné,případně Mobius atd. Chceš mít výstup na video online,nebo řídit na oči a jen točit??Některé starší kamery nemají AV výstup
coptéra: rám Hobbyking X525 V3 Quadcopter Frame 600mm, Motory SunnySky 980kv, vrtule 9x45, regy Afro ESC 30A, deska KK 2.1.5., baterie 4s 4000mAh
mám tady ještě GoPro hero, tu G4 bych tam dával když bych potřeboval točit něco ve 4K...
mám tady ještě GoPro hero, tu G4 bych tam dával když bych potřeboval točit něco ve 4K...
Vzhledem k ceně a vybavení bych dal něco takového,je to lehoučké,je to jen 2D, měl jsem to na Walkeře a chodilo to v pohodě.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Můžeš ale investovat více,ale chtělo by to spíš do budoucna nějaký lepší rám a řidicí jednotku.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Můžeš ale investovat více,ale chtělo by to spíš do budoucna nějaký lepší rám a řidicí jednotku.
Prosím vás mám takovou blbou otázku na kterou nemůžu najít odpověď chci jsi postavit coptéru kterou budu mít řízenou pomocí cc3d a nevím jestli když tam budu mít esc bez bec jestli ho tam musím dodat pro to napájení cc3d nebo ne. A ještě jaký je rozdíl mezi klasickým cc3d a atomem krom rozměru ? Díky
- malé zvíře
Cc3d má nějaký vstupní rozsah napětí, takže pokud se do něj beneš, tak BEC nepotřebuješ...
Last one alive, lock the door!
- Blacksite
- Kontaktovat uživatele:
cc3d vs atom je mimo rozmeru stejny a co se tyce cc3d samotneho musi mit napajeni budto z reglu nebo becu, kdyz pouzijes regl bez becu, jak se tam dostane jakekoliv napeti? Navic cc3d zivi prijimac stavou 
Taranis X9D+
Aha ok ok a co je podle vás lepší samotný bec a nebo regulátor s bec
- malé zvíře
Z openpilot wiki:
Takže sice jde napájet přímo z baterky, ale já všechny desky napájím z BECu. Dřív jsem využíval BECy v Afrech, ale po přechodu na ESC bez BECu jsem začal používat dc-dc měniče od Pololu a jsem spokojený.
Jo a kromě velikosti je i rozdíl v USB konektoru: miniUSB u klasické cc3d vs. microUSB u Atoma.
The minimum allowed input voltage for CopterControl is 4.8V, the maximum allowed input voltage is +15V.
Power consumption = ±70mA.
Takže sice jde napájet přímo z baterky, ale já všechny desky napájím z BECu. Dřív jsem využíval BECy v Afrech, ale po přechodu na ESC bez BECu jsem začal používat dc-dc měniče od Pololu a jsem spokojený.
Jo a kromě velikosti je i rozdíl v USB konektoru: miniUSB u klasické cc3d vs. microUSB u Atoma.
http://www.banggood.com/3DR-500mw-Radio ... 07099.html když koupím tohle, půjde mi to připojit na AMP 2.8 a např na tablet s windows? chtěl ybch využít f-ce follow me tak zda to s tímto pojede
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Zdravím
Kdyby jste teď měli začít stavět novou copteru, která by se vyznačovala vysokou stabilitou i třeba na úkor rychlosti, jaký rámový set by jste volili? (Rozhodně něco třeba z HK, ali, ... Nejsem dost technickej na to, něco si řezat, stavět, tisknout a podobně)
Kdyby jste teď měli začít stavět novou copteru, která by se vyznačovala vysokou stabilitou i třeba na úkor rychlosti, jaký rámový set by jste volili? (Rozhodně něco třeba z HK, ali, ... Nejsem dost technickej na to, něco si řezat, stavět, tisknout a podobně)
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Mám tohle sem se stabilitou spokojen http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... rsion.html
nebo hexa verze http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... lack_.html
ale všechno je to o dostatku výkonu a nastavení řídící jednotky..
nebo hexa verze http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... lack_.html
ale všechno je to o dostatku výkonu a nastavení řídící jednotky..
výkon, řídící jednotka a velikost...
Něco je teď i v sekci prodám tady na fóru, ale spíš řekni další požadavky, proč tu stabilitu chceš... tvar rámu je pak taky důležitej ne tak kvůli té stabilitě, jako třeba vhodnosti pro natáčení, focení, závěs gimbalu, ale i velikost, aby se tam vešly vrtule na které chceš dimenzovat pohon.. některé materiály jsou vhodnější pro těžké koptéry zase jsou třeba dražší...
Chce to více informací
Něco je teď i v sekci prodám tady na fóru, ale spíš řekni další požadavky, proč tu stabilitu chceš... tvar rámu je pak taky důležitej ne tak kvůli té stabilitě, jako třeba vhodnosti pro natáčení, focení, závěs gimbalu, ale i velikost, aby se tam vešly vrtule na které chceš dimenzovat pohon.. některé materiály jsou vhodnější pro těžké koptéry zase jsou třeba dražší...
Chce to více informací
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
- malé zvíře
Uvažuji že si po dlouhé době postavím tricoptéru; přemýšlím nad nějakým zuřivým FPV prckem
Rozměry do 160-180mm; vrtule 4" (5" už asi bude moc)... 3S baterka.
Mám nějaké hrubé náčrty; rám kombinace uhlíkových profilů a 3D tisku, vzletovou hmotnost bych chtěl udržet co nejvíce pod 250g. Pokoušel jsem se dělat nějaké pokusy s eCalcem, ale vždy mi napsal že to buď nepoletí, nebo že to rovnou vybuchne
Proto se chci zeptat: jaké motory by jste pro výše popsaný nástřel doporučili? Uvažuji nad 1306 3100KV, ale když jsem pátral po podobných strojích, tak většinou létají na 1804 2400KV, tak nevím...?
Mám nějaké hrubé náčrty; rám kombinace uhlíkových profilů a 3D tisku, vzletovou hmotnost bych chtěl udržet co nejvíce pod 250g. Pokoušel jsem se dělat nějaké pokusy s eCalcem, ale vždy mi napsal že to buď nepoletí, nebo že to rovnou vybuchne
Proto se chci zeptat: jaké motory by jste pro výše popsaný nástřel doporučili? Uvažuji nad 1306 3100KV, ale když jsem pátral po podobných strojích, tak většinou létají na 1804 2400KV, tak nevím...?
zdravím všechny modeláře na RC manii.
Jsem zde úplně nový a potřeboval bych poradit.
Vlastním a umím ovládat lodě,autíčka,akrob.letadla a (menší vrtulníky-jen začátečník ne akrobacii)
Na vánoce jsem dostal malou Copterku MJX 400-X nebo tak něco.
Chytlo mě to , ale jelikož bych se chtěl pořádně naučit lítat s FPV brýlemi mezi brankami někde na louce a posléze pokud mi to půjde zkusit nějaký závod to je ale možná i nereálné no uvidíme.
Na netu jsem si vybral tento set:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=84801
Myslíte si , že by zrovna toto byl pro mě vhodný model? nemáte ho někdo doma.?
Myslím tuto Walkera Runner 250 RTF FPV Racing.
Děkuji za případnou pomoc s výběrem nějaké vhodné Coptéry.
PS:pokud by někdo věděl...zajímalo by mě jestli je možné tento model dovybavit GPS pro aretaci na místě a funkci návratu na místo startu.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Jsem zde úplně nový a potřeboval bych poradit.
Vlastním a umím ovládat lodě,autíčka,akrob.letadla a (menší vrtulníky-jen začátečník ne akrobacii)
Na vánoce jsem dostal malou Copterku MJX 400-X nebo tak něco.
Chytlo mě to , ale jelikož bych se chtěl pořádně naučit lítat s FPV brýlemi mezi brankami někde na louce a posléze pokud mi to půjde zkusit nějaký závod to je ale možná i nereálné no uvidíme.
Na netu jsem si vybral tento set:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=84801
Myslíte si , že by zrovna toto byl pro mě vhodný model? nemáte ho někdo doma.?
Myslím tuto Walkera Runner 250 RTF FPV Racing.
Děkuji za případnou pomoc s výběrem nějaké vhodné Coptéry.
PS:pokud by někdo věděl...zajímalo by mě jestli je možné tento model dovybavit GPS pro aretaci na místě a funkci návratu na místo startu.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
-
Wratch
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám Copter na rámu Discovery, momentálně tam mám motory SunnySky x2212, přemýšlím že bych je nahradil za motory t-motor 2214 antigravity. Moje otázka tedy zní, jestli se tato investice vyplatí, bude to velký rozdíl?