Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Re: Mobius kamera

#811 Příspěvek od ZIPP »

Pánové pozor, Ne každý USB kabel je na přenos dat!! Dělají se dva druhy. Jeden je na napájení a přenos dat a druhý typ je jenom na napájení! A jak se to pozná? Někdy velice těžko. Ale u některých výrobců je napájecí kabel oproti kabelu pro přenos dat trochu slabší.
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
chroustjazz

#812 Příspěvek od chroustjazz »

já podobný problém kdysi řešil u telefonu - měl jsem dva kabely, jeden obyčejný..rovný a druhý s takovým plastovým válečkem (už jsem ho i ze zvědavosti rozebral 8¨-) - tak s tím druhým mi data tahat šla
Sdružení letců Českého středohoří
ratedo

#813 Příspěvek od ratedo »

ZIPP píše:Pánové pozor, Ne každý USB kabel je na přenos dat!! Dělají se dva druhy. Jeden je na napájení a přenos dat a druhý typ je jenom na napájení! A jak se to pozná? Někdy velice těžko. Ale u některých výrobců je napájecí kabel oproti kabelu pro přenos dat trochu slabší.

To máš pravdu že jsou dva druhy ale pokud si koupím kameru mám u ní kabel a v návodu se píše že mohu používat jako flash disk i kameru. Tak počítám s tím že mohu nabíjet i používat pro data ten kabel který je dodán a ne že si ho půjdu koupit nový.A to je na tom tom smutný (špatný kabel už od výrobce :roll: ). A nejsem sám jak píšou i ostatní své zkušenosti a přemýšlejí proč mě to nejde tak jak má.
smyk1111

#814 Příspěvek od smyk1111 »

Tak jsem zklamán., jako už mnohokrát. Dnes jsem byl létat. Kamera fungovala před odjezdem, tak jak jsem psal, po zkouškách v místě bydliště super. Tak jsem byl natěšen. O to větší zklamání když jsem stáhnul video a byl tam jen zamlžený obraz, který nebyl použitelný. Nepochopil jsem to.
Navíc další zkušební video doma , to samé . Zamlžený obraz. Nerozumím tomu. V podstatě nevím co s tím. Resetovat se to bojím, protože reset je v manuálu doporučen pro jiný typ poruchy , či závady.
Takže za mne, asi již nikdy tyto výrobky made in Chaina. Ale jaké si koupit, když to Chaina má pod palcem?
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od pepinozbrna »

smyk1111 píše:Tak jsem zklamán., jako už mnohokrát. Dnes jsem byl létat. Kamera fungovala před odjezdem, tak jak jsem psal, po zkouškách v místě bydliště super. Tak jsem byl natěšen. O to větší zklamání když jsem stáhnul video a byl tam jen zamlžený obraz, který nebyl použitelný. Nepochopil jsem to.
Navíc další zkušební video doma , to samé . Zamlžený obraz. Nerozumím tomu. V podstatě nevím co s tím. Resetovat se to bojím, protože reset je v manuálu doporučen pro jiný typ poruchy , či závady.
Takže za mne, asi již nikdy tyto výrobky made in Chaina. Ale jaké si koupit, když to Chaina má pod palcem?

Resetu se neboj nic tím nepokazíš. Kamera by se měla vrátit do továrního nastavení a pokud pojede tak pak už
jen upravíš nastavení dle svých představ v mSetupu.
Pokud to nepomůže tak je jediná možnost reklamace. Na zváženou pokud to máš přímo z čajna :lol: jestli se to vyplatí.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
tomashr

#816 Příspěvek od tomashr »

smyk1111 píše:Tak jsem zklamán., jako už mnohokrát. Dnes jsem byl létat. Kamera fungovala před odjezdem, tak jak jsem psal, po zkouškách v místě bydliště super. Tak jsem byl natěšen. O to větší zklamání když jsem stáhnul video a byl tam jen zamlžený obraz, který nebyl použitelný. Nepochopil jsem to.

Poznámka související s ročním obdobím - není to opravdu zamlžené? Kondenzace je svinstvo a přechody teplot dělají divy. Pokud by to bylo jen na objektivu, tak se po čase odmlží, ale pokud by se něco chytlo snímače, tak může být problém...
Jinak Mobius obecně moc rád zimu nemá, ale projevuje se to spíš vypínáním i při nabité baterce než nekvalitou obrazu.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od Asek »

tomashr píše:Jinak Mobius obecně moc rád zimu nemá, ale projevuje se to spíš vypínáním i při nabité baterce než nekvalitou obrazu.

Jo jo, čerstvá zkušenost. Doma 37 min, venku (teplota kolem nuly) 2:30 :( Oboje po plném nabití.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
chroustjazz

#818 Příspěvek od chroustjazz »

Asek píše:Jo jo, čerstvá zkušenost. Doma 37 min, venku (teplota kolem nuly) 2:30 :( Oboje po plném nabití.

to je opravdu málo, létám s mobiusem na letadle v -5°C a vydrží určitě půl hodiny, za chvíli to jdu vyzkoušet a zkusím změřit čas
padělek mobiuse méně, max. 10 minut
Asek
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od Asek »

Ano, je to málo. Zamlada baterka držela skoro hodinu, už se asi blíží exitus, ale velký rozdíl v zimě tam byl vždycky.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
tomashr

#820 Příspěvek od tomashr »

Podle mě ta menší výdrž v zimě minimálně u některých kusů je spíš nějaký bug než nekvalita baterky. Jako by v zimě nastal nějaký celkem nepodstatný pokles napětí (což je přirozené) a něco v kameře to prostě vyhodnotilo jako pokyn k vypnutí, ač to objektivně není nutné...
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od ZIPP »

Zkoušel jste někdo naformátovat kartu na NTFS místo FAT32 a data se na ní ukládala?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
ondrascz

#822 Příspěvek od ondrascz »

I bez zkouseni: no way.
chroustjazz

#823 Příspěvek od chroustjazz »

dnes jsem létal..filmoval..přijdu domů a karta v mobiusu prázdná
stalo se to také někomu?
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od Smartyn34 »

Mně jo, přišel jsem tak o hodně videa.
j.s

#825 Příspěvek od j.s »

Mám mobiuse z revotechu a nikdy se mi to nestalo.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“