Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Re: Mobius kamera

#796 Příspěvek od VSCharlie »

Na to se dá těžko odpovědět - málo informací.. :roll:

Ale zarazila mě poznámka "...tenhle problém mám i s mojí kamerou musím vždy vyndat kartu."
Podle ní bych spíše hledal problém v počítači, než v kameře.
Taky to chybové hlášení je důležité!
Opiš si ho (nebo zkopíruj, pokud to jde) do google vyhledávače a zkus najít, jestli se stejné chybové hlášení už někde neobjevilo a co znamená.
Popřípadě jak to řešili.
I když to nevylučuji, tak to nemusí a pravděpodobně asi nebude chyba HW, ale SW.
Něco se může "hádat" a blokovat komunikaci, špatné ovladače, popřípadě nějaký SW v tvém počítači, možností je spousta.
Co máš za počítač a jaký je v tom SW?
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
chroustjazz

#797 Příspěvek od chroustjazz »

zkusil bych rozhodně dát kartu do pc - pak se bude vidět víc
co zkusit jiný kabel?
Sdružení letců Českého středohoří
j.s

#798 Příspěvek od j.s »

1. zkus jiné pc
2. zkus jiný kabel
3. zkus jinou kartu
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#799 Příspěvek od VSCharlie »

Dobře to napsal "j.s" :wink:
Já však vycházím z předpokladu, že kroky 2-3 už udělal při problémech s kamerou, o které se zmiňoval, že s ní má (mšl) stejné potíže, jako teď s Mobiusem.
Aspoň já bych tyto kroky udělal hned, jako první..
Až vyzkouší kartu napřimo (přes redukci, nebo čtečku - prostě tak, jak to dělal s pův. kamerou) v PC a souboru budou čitelné, znamená to, že má opravdu ten stejný problém a chyba je jednoznačně v PC.
Taky jsem už zažil a ne jednou, že některé tablety, notebooky a ve dvou případech i 3 roky staré stolní počítače, měly nedostatečné (slabší výkon) napájení USB.
Připojená zařízení (jako ext. disky, web kamery, atd.) na tyto USB prostě nefungovala, nebo fungovala špatně, s chybami.
Možností je opravdu hodně, tak pro jistotu a určení kde je chyba, udělej (znovu - protože opravdu předpokládám, že jsi to už dělal), co napsal ".j.s" !
Kroky - 2, 3 a pak tyto znovu, na jiném PC.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#800 Příspěvek od pepinozbrna »

smyk1111 píše:Tak jsem ode dneška majitelem této kamery a potřebuji radu.
po připojení k pc bych chtěl stáhnout videa či fotky a pc napíše že je tam chyba zařízení (video nelze stáhnout do pc) soubory na kartě vidím.

Nastavení funguje.
.............................................................................................................

tenhle problém mám i s mojí kamerou musím vždy vyndat kartu.

..............................................................................................................

Dostal jsem k vánocům taky Mobiuse a mám taky tento problém. Karta 32 GB class 10. Zformátována na FAT 32. Nastavení v setapu lze provést, stažena poslední verze. Video se nahraje(aspoň si myslím) na kartě jsou vidět soubory. Když to chci přehrát z kamery tak to v podstatě nejde . Občas se objeví několik vteřin videa , sem tam nějaký obrázek a hned se to seká a to začne vypisovat chyby. Při kopírování z karty do PC se opět objevuje chyba, že to nelze vložit a hlásí to nějakou konkrétní chybu (uvedeno pod nějakým kódem a číslem), která mi však nic neříká Zatím jsem nezkoušel kopírovat kartu ze čtečky. Mobius je zřejmě podle znaků originál. Vyndávat neustále kartu to mi připadá hrozné. Nevíte někdo co s tím,co vyzkoušet. Případně v nastavení co by mohlo být špatně nastaveno.
Nechce se mi věřit, že by bylo něco vadné. Je tu tolik spokojených uživatelů.

Jen se pozastavím nad věcí která mi příjde proti logice ale je to tak.

V originálním návodu na Mobiuse je napsáno že výrobce doporučuje karty class 4 .... že s rychlejšími kartami může mít zařízení problém.

Já osobně používám kartu 16Gb/class10 a problém s tím nemám tak zkus třeba i tuto variantu.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
smyk1111

#801 Příspěvek od smyk1111 »

"Rozchodil jsem Mobiuse", ale pouze tak , že musím z něj vyndat kartu a dát do čtečky v PC. Pak lze přehrát i kopírovat do PC.

Navíc se mi v setapu zablokovalo tlačítko časoměrného sbírání snímků a to v poloze ne. Takže nelze nastavit čas. Zajímavé, vím určitě , že to fungovalo. Nevíte co s tím? Krom toho tlačítka mi ostatní parametry měnit jdou. Až na některé , které to zřejmě nemají ani povoleno a nejsou asi podstatné. 

Ještě zkusím jiné PC, jinou kartu, jiný kabel. -----Nechce se mi vyndávat mikrokartu z Mobiuse. ------

Někde jsem však četl, že je možno nějakým kabelem se stejnými koncovkami Mobiuse odpálit. Tak nevím jak bych takový kabel měl poznat předem, než Mobiuse zničím.
jirakus

#802 Příspěvek od jirakus »

A co tvůj počítač? Procesor frekvence, paměť Ram, operační systém, grafika?
Já když spustím video přímo z kamery na 5 let starém notebooku, tak id to pěkně trhá, když přepíšu do pc a spustím odsud, tak v pohodě.
Tím chci říct, ze nějaký starší slabší pc si s full HD videem s velkým datovým tokem nemusí umět poradit.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#803 Příspěvek od ZIPP »

Myslím, že problém dělá tvá karta. Zkus tam dát kartu 32 GB class 4 :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
j.s

#804 Příspěvek od j.s »

Karta vypadá kompatibilní, když na ní videa jsou... v návodu na to sice upozorňují, ale taky tam mám class 10 od kingstonu a jede to.

Vyplň si odkud jsi, třeba ti to někdo z okolí, kdo mobiuse má, pomůže spolehlivě testnout.
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

#805 Příspěvek od Smartyn34 »

Class 10 jsem taky koupil, ale ta mi nefungovala, chovalo se to podobne jako tobe. Se 4kou je to v pohode. A kopirovat musim taky pres ctecku, ale mozna je to tim ze nemam original, sice skoro k nerozpoznani, ale po rozebrani je vnitrek jiny.
ratedo

#806 Příspěvek od ratedo »

tento problém s kopírováním do pc jsem měl také a po výměně kabelu vše v pořádku kartu mám 32gb class10 a nemám s ní problém. Schválně jsem před chvílí zkoušel kartu class4 s původním kabelem nefunguje , na kartu lze jenom ukládat i nahrávat nelze stáhovat soubory do pc (originál kabel je nefunkční) :wink:
smyk1111

#807 Příspěvek od smyk1111 »

ratedo píše:tento problém s kopírováním do pc jsem měl také a po výměně kabelu vše v pořádku kartu mám 32gb class10 a nemám s ní problém. Schválně jsem před chvílí zkoušel kartu class4 s původním kabelem nefunguje , na kartu lze jenom ukládat i nahrávat nelze stáhovat soubory do pc (originál
kabel je nefunkční) :wink:

Tak to je zřejmě i můj problém, že originál kabel je nefunkční. Karta bude asi v pořádku.
Ale jak poznám, který kabel je funkční (myslím vzhledově). Prodejci mi ho asi na vyzkoušení nepůjčí.
ratedo

#808 Příspěvek od ratedo »

tak se zkus s prodejcem domluvit že ho koupíš a v případě že nebude fungovat tak ho vrátíš a on ti vrátí peníze (cca okolo 75kč).
Já měl štěstí protože jsem měl jiný doma ze starého telefonu.
smyk1111

#809 Příspěvek od smyk1111 »

smyk1111 píše:"Rozchodil jsem Mobiuse", ale pouze tak , že musím z něj vyndat kartu a dát do čtečky v PC. Pak lze přehrát i kopírovat do PC.

Navíc se mi v setapu zablokovalo tlačítko časoměrného sbírání snímků a to v poloze ne. Takže nelze nastavit čas. Zajímavé, vím určitě , že to fungovalo. Nevíte co s tím? Krom toho tlačítka mi ostatní parametry měnit jdou. Až na některé , které to zřejmě nemají ani povoleno a nejsou asi podstatné. 

Ještě zkusím jiné PC, jinou kartu, jiný kabel. -----Nechce se mi vyndávat mikrokartu z Mobiuse. ------

Někde jsem však četl, že je možno nějakým kabelem se stejnými koncovkami Mobiuse odpálit. Tak nevím jak bych takový kabel měl poznat předem, než Mobiuse zničím.

Tak jsem koupil kablík za 66Kč a vše chodí jak má.
Těm Číňanům co to balí a dávají do prodeje je asi šumafuk co tam za kabel dají. Hlavně, že tam nějaký je. Zákazník si už musí poradit. To není jednorázová vada na kábliku, která by potkala pouze mne. Je to nějakej čínskej šlendrián.
j.s

#810 Příspěvek od j.s »

jo to byl kabel od číňana? :-D tak to já rovnou vyhazuju, tedy alespon micro USB... za prvé to většinou nejde ani zastrčit do konektoru a když už se to povede, tak 1 z 10 jde napájení, ale data snad nikdy...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“