Optic 6 klapky na 2 serva

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
micey007
Kontaktovat uživatele:

Optic 6 klapky na 2 serva

#1 Příspěvek od micey007 »

Napadá někoho jak vyřešit s opticem klapky na 2 serva (na modelu brid of time). Křidélka přidělávat nebudu, ale výklopné brzdící spoilery bych rád. Bude to motorová verze. Líbilo by se mi, kdyby šla každá klapka doladit samostatně - je-li tedy ta možnost. Nebo na jaké kanály přijímače by to bylo nejlépe připojit.
Nejlepší varianta vůbec by pro mě byla, kdybych vyklápění klapek ovládal pákou plynu a plyn zas nějakým proporciálním ovladačem -napadájí mě jenom ty páčky po stranách vysílače.(Nechci to mít na nějakém přepínači buď OFF nebo na 100% ON) Fajn by bylo,kdyby ten plyn šel ještě i zamknout tlačítkem LOCK, ale to už toho asi chci moc.)
walter2

Re: Optic 6 klapky na 2 serva

#2 Příspěvek od walter2 »

Bird of time ma klapky? Dle googlu na model stačí 3 kanály, tak soudím, že to je maximálně 2 servove kridlo.
micey007
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od micey007 »

Ne, klapky samozřejmě to éro původně nemělo.Řídilo se to dvěma kanály SOP VOP. Mám jen strach, že se tomu nebude moc chtít přistát. Podle videí, co jsem viděl, to má nekonečnou kluzavost.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bartn »

A jak máš prostudovaný návod vysílače? Pokud brzdám říkáš klapky pak podle mého názoru by se obě měly vysouvat stejně. A pokud bys je chtěl ovládat kniplem plynu, pak motor je buď ON nebo OFF. Rozhodně v manuálu se dozvíš o možnostech vysílače.
petan64

#5 Příspěvek od petan64 »

Optic má pro klapky vyhrazen pouze 6. kanál. Ovládáni kniplem funguje, pokud přepneš řízení kotoru na přepínač (myslím, ze to je SW3). Režim brzdy se jmenuje Crow. Zapnutím mixu Crow se automaticky bastaví režim "glider", takže budou křidélka na kanálech 1 a 5, klapky 6. Optic má všechno předprogramováno a volné mixy toho moc neumí. Používal jsem je pro korekci výškovky v motorovém letu (zapíná se stejným přepínačem, jako motor). U větroně je proporcionální řízení motoru zbytečné, jen by měl mít nastaven pomalý rozběh na regulátoru a hlavně brzdu, aby se spolehlivě sklápěla vrtule. V nastavení vysílače si můžeš změnit, kterým přepínačem budou mixy ovládány (mixsw), ale motor je vždy na SW3.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“