Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
paveld

Re: Výběr vysílače

#331 Příspěvek od paveld »

Luky13 píše:Dobrý den,
jsem nováček. Nerad otravuji, ale nemohu se rozhodnout pro vysílač. Mám vybrané: Futaba T14SG, Graupner MZ-24, DX9 DSMX Spektrum.
Budu létat s T-REX 500L a v budoucnu s GOBLIN 500.

Chtěl bych vás poprosit s výběrem. Děkuji

Stačí i jednodušší a levnější modely těchto značek :D
Většinu dříve používaných fcí vysílače dnes nahrazuje bezpádlová jednotka.
Jardátor

#332 Příspěvek od Jardátor »

Nejde o možnosti nastavení,možná všechny zdaleka nevyužije,v tom máš pravdu,mi by taky DX 6i stačila možná navěky,ale každý měsíc nějaké závady a věčné ztráty signálu a následně rozbitá éra mě dohnaly ke koupi jiné značky.Spektrum je dle technika u dovozce velmi spolehlivá značka,ale jak dodal dále s ůsměvem,max.do 20 metrů. :D
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od Arcicorsa »

Za mě Taranis. Telemtrie v základu, zatím (dva roky) 100% spokojenost. Nedám na něj dopustit. Sice zde spousta lidí říká že to nevyužiješ ale to neznamená že za rok či dva se to nezmění.. Navíc cena je tak směšná že tyto argumenty jsou naprosto bezpředmětné, můžeš si koupit Futabu která bude umět 10% toho co umí Taranis ale vyplázneš za ní dvakrát tolik, to je fakt logika a podle některých to bude v pořádku protože to využiješ :lol: .. Jestli bude fungovat s Phoenixem netuším, na heli jsou ovšem lepší simulátory než Phoenix, osobně používám Heli-X6, cena je směšná, simulace perfektní, s Taranisem tam není problém jen to propojíš USB kablíkem a létáš.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
zdzd

#334 Příspěvek od zdzd »

DXS píše:Má dosti silnou "uživatelskou základnu" a za zády Horizon Hobby, což je dostatečný argument při výběru s čím lítat. Ale jak už tu zaznělo, vzít do ruky a porovnat.

Spektrum má hlavně silnou obchodní politiku. Ale ve spolehlivosti se jeví jako nejhorší ze všech 2,4GHz systémů...
zdzd

#335 Příspěvek od zdzd »

DXS píše:A k čemu miliardu možností v nastavení, když jich použiji jen několik? To je jako Bugatti Veyron na silnici 2. třídy.

To je vidět, že to neznáš. Bez spousty věcí se obejít dá. Ale když je člověk má, jsou moc příjemné.

Třeba taková vyhřívaná sedačka funguje stejně na silnici jakékoliv třídy. A u těch rádií je to naprosto stejné.
Luky13

Re: Výběr vysílačky

#336 Příspěvek od Luky13 »

Díky za reakce. Omlouvám se za vložení dotazu do špatné sekce.

Co třeba Graupner ten se mi zdál taky dobrý.
Luky13

#337 Příspěvek od Luky13 »

Arcicorsa píše:Za mě Taranis. Telemtrie v základu, zatím (dva roky) 100% spokojenost. Nedám na něj dopustit. Sice zde spousta lidí říká že to nevyužiješ ale to neznamená že za rok či dva se to nezmění.. Navíc cena je tak směšná že tyto argumenty jsou naprosto bezpředmětné, můžeš si koupit Futabu která bude umět 10% toho co umí Taranis ale vyplázneš za ní dvakrát tolik, to je fakt logika a podle některých to bude v pořádku protože to využiješ :lol: .. Jestli bude fungovat s Phoenixem netuším, na heli jsou ovšem lepší simulátory než Phoenix, osobně používám Heli-X6, cena je směšná, simulace perfektní, s Taranisem tam není problém jen to propojíš USB kablíkem a létáš.

Jaký musí mít druhý konec ten USB kabel a kde se dá prosim tě koupit.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od RCStudio »

Taranis totiz umi fungovat jako joystick, takze normalni kablik USB na mini USB a jedes.
U simulatoru co potrebuji klic je k tomu specialni prevodnik.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Luky13

#339 Příspěvek od Luky13 »

janekx píše:Taranis totiz umi fungovat jako joystick, takze normalni kablik USB na mini USB a jedes.
U simulatoru co potrebuji klic je k tomu specialni prevodnik.

Tak jednoduše? http://www.nakupnigalerie.cz/delock-kab ... tru-228602
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od Arcicorsa »

Ano přesně takto jednoduše.. Nic víc nepotřebuješ. Jen to propojíš a užíváš si létání na PC..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Arcicorsa »

Luky13 píše:Co třeba Graupner ten se mi zdál taky dobrý.

Odpovím trochu oklikou.. Osobně dnes zastávám názor že už nejsou "dobrá" či "špatná" rádia. Koukám kolem sebe a co modelář to jiné rádio, ovšem že by někdo méně padal protože má Graupnera, Taranise, Futabu, Spektrum, Hitec jsem nezpozoroval.. Sám jsem měl tři roky Spektrum DX6i a létal heli. Fungovalo to, všechny pády byli na ruce, rádio nikdy neselhalo. Taranise jsem si pořídil kvůli telemetrii, Sbusu, hlasovému výstupu a použití s PC.

Proč už nejsou "špatná" a dobrá "rádia"?? To je jednoduché, všechno se to dělá v Číně. Také je nutno dodat že pokud se to rádio rozdělá tak je tam vždy to samé ať to dělá kdo to dělá.. Procesor (většinou Atmel, STM, cena 300,-), VF modul (opět to dělá asi pět firem na planetě, cena integrovaného RTX je kolem 200,-), potenciometry (o hallech a optice se nebavím to jsou rádia 35k+) tam už dnes není co zkazit a ten zbytek je DPS, přepínače, display, obal (je toho více, třeba u Taranise ještě hlasový modu, obvod reálného času, nabíjecí modul atd.)... Takže cena rádia je max 3000,- ... Pokud jde o kanály tak to je dnes svinstvo největší. Dříve dělalo cenu rádia to, kolik mělo kanálů, šlo o to že se zvyšujícím počtem kanálů stoupalo množství el. komponent v rádiu a i návrh takové mašiny byl náročnější. To už dnes neplatí, každé dnes prodávané 2,4Ghz rádio není HW omezené na počet kanálů.. Cenu rádia dělá jen SW... Ve všech rádiích do 30k je to samé (dotykoví/barevný display není důvod ke zdražení v řádech tisíců)..

Tak a k tomu SW. Graupner, Futaba, Hitec a jiné značky zaměstnávají spoustu lidí kteří to rádio programují a vytvářejí funkce atp.. Takže potřebují aby někdo ty lidi zaplatil, pak je tu reklama a tak dále. Obrovský moloch co sežere spoustu peněz a zaplatí to uživatel, platí za "zančku". Kdežto Taranis neřeší SW (samozřejmě to sponzoruje), protože SW je OPEN SOURCE. Tudíž SW dělají sami modeláři z celého světa a zadarmo. Funguje to tak že všichni uživatelé říkají co chtějí/nechtějí, co se jim líbí/nelíbí a spousta dalších uživatelů co umí programovat to do toho SW naprogramuje. Takže je to výběr toho co modeláři "chtějí", nikoho to ničím neomezuje, nemá to hranice, vše je možné a to doslova, není nic co by Tranis neuměl. Díky Open Source SW si proto může dovolit Frsky prodávat Taranise za tu cenu za jakou je a ještě na tom hodně vydělat..

Takže ať koupíš co koupíš určitě neuděláš špatně, je to jen o tom vybrat si nejlepší poměr "cena/výkon" :wink: .
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#342 Příspěvek od Jindra_S »

zdzd píše:Spektrum má hlavně silnou obchodní politiku. Ale ve spolehlivosti se jeví jako nejhorší ze všech 2,4GHz systémů...

Ehm, jedná se pouze o silvestrovský trolling, osobní pocit nebo je k dispozici nějaká konkrétní statistika popřípadě měření apod.?

Protože pokud si tohle vlákno někdy bude číst začátečník a nikdo tvrzení "Spektrum je nejhorší" ani trošku nerozporuje, pak může dojít k závěru, že Spektrum je nejhorší možná volba, což se mi vzhledem k počtu bezproblémových uživatelů moc nezdá.

Také si dovoluji nesouhlasit s názorem o obchodní politice - např. externí telemetrie, její čidla a ceny mi nepřijdou zrovna přívětivé (V porovnání např. s Taranisem nebo s Graupnerem).

Osobně se domívám (na základě zkušeností z letiště), že daleko více se na spolehlivosti podílí zbytek elektroinstalace než samotný přijímač (resp. celá přenosová soustava). Viděl jsem modely, kde si majitel stěžoval na soupravu a elektronika do modelu byla nacpána jako chomáč kabelů, přijímač ležel pod baterií, létalo se do naprostého vybití článků apod.
-
Jardátor

#343 Příspěvek od Jardátor »

Přesná statistika asi není,ale přečti si,kolik uživatelů zde řeší problémy s poruchovostí u rádií Spektrum,ztráty signálu apod.-u mně,i u kamarádů šla kvůli nespolehlivosi z domu.... :( Opakuji se,ale byl jsem u dovozce a stál u technika když odstrańoval závadu díky které jsem rozbil éro,zná ji nazpaměť a měl by ji asi chválit,ale říkal úplný opak-počet reklamací je prý obrovský.... :(Elektroinstalaci v érech mám pořád stejnou,a s Taranisem jsem ztátu signálu nezaznamenal,s Dx6i jsem měl výpadky signálu neustále,já se už fakt bál lítat,dnes mám sílu signálu plně pod kontrolou a vše je O.K. :D
kratas
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od kratas »

Tak koukam, ze priznivci Spectrum se stale rodi. Na druhou stranu taky postupne zazivaji trable a odchazeji. Osobne se muzu vyjadrit pouze k DX6i, kterou jsem kdysi pouzival, bylo to me prvni radio. Po 2 letech intenzivniho pouzivani jsem ji prestal pouzivat, jelikoz jsem ji a tomu systemu prestal verit. U me se projevily zavady na prijimacich, kdy doslo k vypadky a naslednemu padu. Tady se ukazalo, ze ty prijimace byly problematicke. Najednou dosah tak 15 metru a konec. Pak mechanicke provedeni DX6i tragedie. (Jen namatkou: praskajici trimy, kolecko pro pohyb v menu, casto se projevujici problem s antenou, nekvalitni potenciometry na kniplech ...) to jen co jsem si uzil s ni ja. Priznavam, ze jsme letali a letame celorocne, tedy i v zime. Ted jiz 7 let letam s Futabou a problemy jsem jiz zadne podobne nemel. Vubec tim netvrdim ze si zacatecnik ma Futabu poridit. Ano je to dobre radio, ale cenova politika neni nejpriznivejsi. Treba zde zminovany Taransis se mi jako system a myslenka libi a i to ze jej pouzivaji nekteri zavodnici F3F jen ukazuje, ze vse funguje. Takze tohle radio muze byt skutecne velice zajimavou alternativou.
Jinak soucasna radia Spectrum neznam u DX6i jsem se dost natrapil a uz bych ji urcite nechtel pouzivat k rizeni modelu. A nejsem sam. Tech prispevku tady v dobe kdy jsem ji pouzival a pak i po te, s popisem potizi, je vskutku spousta.
No a nakonec bych se primluvil k nejakemu jiz vyssimu radiu. Ono s DX6i se i ten vetron uridit da, ale jakmile clovek pricichne k moznym programovacim featuram lepsich radii, tak je to nebe a dudy. Ale k tomu prozreni asi musime dojit vsichni tak nejak sami.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od pepinozbrna »

Jardátor píše:Přesná statistika asi není,ale přečti si,kolik uživatelů zde řeší problémy s poruchovostí u rádií Spektrum,ztráty signálu apod.-u mně,i u kamarádů šla kvůli nespolehlivosi z domu.... :( Opakuji se,ale byl jsem u dovozce a stál u technika když odstrańoval závadu díky které jsem rozbil éro,zná ji nazpaměť a měl by ji asi chválit,ale říkal úplný opak-počet reklamací je prý obrovský.... :(Elektroinstalaci v érech mám pořád stejnou,a s Taranisem jsem ztátu signálu nezaznamenal,s Dx6i jsem měl výpadky signálu neustále,já se už fakt bál lítat,dnes mám sílu signálu plně pod kontrolou a vše je O.K. :D

Z mé malé zkušenosti se Spektrumem mě jsem jen nižší řady 5 a 6 u mně dobrý :) ..... , ale je fakt že to používám jen na bubliny co mi létají kolem hlavy :lol:

Za to kolega přišel díky Spektrumu o model za pár tisíc, prostě výpadek signálu za letu a ero letělo a letělo,....... a prý se to nestalo poprvé
... neměl holt pokoušet osud :twisted:
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“