Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dnes jsem si byl zalétat - dojmy, zážitky, foto...
Takhle sem kdysi zrakvil asw od vh modelu. Rychlou premotorovanou mrchu. Vrhnu do vzduchu a zjistim ze je to neriditelne.. Jeste tak aby bylo, kdyz tam byl prepnuty jiny model a vyskovku a kridelka sem mel obracene. Po dvaceti vterinach boje sem "pristal" do rosti, nasledky nakonec nebyly tak hrozne, jen dve diry v kridle ktere sem spravil a prasklina na trupu. Pak spokojene lital rok, nez sem jednou takhle na horach na krasnem svahu vytah model, prekontroloval ze je spravne prepnuty, pred startem prekontroloval ze vsechny ovladaci prvky jedou spravne, vrhnul do vzduchu.. A za pet vterin vyletel mimo dosah, protoze sem si na opticu nevytah antenu. V podstate nerizeny let pod plynem kolmo do zeme to uz neprezilo, i kdyz na posledni chvili to chytlo trochu signalu takze sem to nad zemi vybral tak, ze sem s tim trisknul aspon naplocho na zada. Kridla prerazena, trup vejpul, ale vybava ok.
Pouceni? Durazna predletova kontrola (jaky mam model, jake jsou vychylky, baterka nabita..) a okamzity prechod na jeti 2,4.
Pouceni? Durazna predletova kontrola (jaky mam model, jake jsou vychylky, baterka nabita..) a okamzity prechod na jeti 2,4.
Quis custodiet ipsos custodes?
Uvedl jsem aku do stavu plné pohotovosti a hned odpoledne jsem je zase vybil 
Druhý let mně už zábly prsty ale i tak - předvánoční pohodička
jyrry.webnode.cz
Ahoj Jiříku
Taky jsem dnes vyvětral robůtka
Taky jsem dnes vyvětral robůtka
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Joo taky jsme dnes byly provětrat stroje
na naší přírodní FPV Race dráze, počasí fakt krásné. Schválně kdopak najde na fotce Spidexe
...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Něco pro coptéristy... Slyšel jsem, že někdo dokázal ubastlit jako "mnohokoptéru" funkční maketu Albatrose Robura Conquerora. Hledal jsem na netu a nikde nic. Viděl jste to někdo? Trochu mě mate jak obešli ten les zdvihových vrtulí malýho průměru.
Jirka
Jirka
Celeron píše:Něco pro coptéristy... Slyšel jsem, že někdo dokázal ubastlit jako "mnohokoptéru" funkční maketu Albatrose Robura Conquerora. Trochu mě mate jak obešli ten les zdvihových vrtulí malýho průměru.
Jirka
Jojo, od Julese Verna se toho hodně splnilo. Jen těch dvou let prázdinn jsem se nikdy nedočka.
jyrry píše:Uvedl jsem aku do stavu plné pohotovosti a hned odpoledne jsem je zase vybil
Tak v dnešním naprosto dokonalém počasí jsem čekal,že tě uvidím na letišti.....a ono tam pusto a prázdno.
graup15 píše:... ono tam pusto a prázdno.
... jsem se vracel od tchyně...
jyrry.webnode.cz
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:
Tak v dnešním naprosto dokonalém počasí jsem čekal,že tě uvidím na letišti.....a ono tam pusto a prázdno.
Ja tam u nich byl.dal dva starty a zase mazal do dilny. Bylo fakt krasne..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Ja dnes taky neodolal a vylital 4 baterky s Beaverem na poli u nas za Zebalem.
Synek se me snazil natacet z copterky od Jeziska, ale moc z toho neni, chce to vic cviku.
Krasne stravena hodinka.
Synek se me snazil natacet z copterky od Jeziska, ale moc z toho neni, chce to vic cviku.
Krasne stravena hodinka.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
Tak dnes 4 baterky s Acromasterem a protože to bezva nosilo nahoru, tak jsem trénoval nožovou vývrtku. Při třetí baterce jsem to přetáhl a ocitl se roztočený v úrovni očí na zádech naštěstí asi dva metry od sebe. Dušička se ve mě sevřela a blesklo mi hlavou že je to jasný, na placáka, ale pak si říkám bojuj, ještě nejsi na zemi. No dopadlo to dobře, upáčkoval jsem to a v harrierovém letu na zádech to ustál. Dnes mi štěstí přálo. Škoda jen že nemám nějakou kamerku na čepici, bylo by z toho parádni video. To budu muset pořešit 
...každý jednou začínal... :-)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No tak hlavně, že jsi to ustál!
U sebe bych to viděl dost černě. Ale já radši tak nízko nelítám.
Jirka
Jirka
-
mr.ricardo
- Kontaktovat uživatele:
Dnes nadherne, trosku mrazive, pocasi, tak jsem byl provetrat Guppika. K memu udivu jsem byl v Dubci na louce sam, na Slatine taky prazdno, prazaci zacali asi slavit driv.
T9x FrSky, El Marabu XL, e-Hawk, Guppy 2, Ardea ve vystavbe
já dnes řešil v tom slunečném i když mrazivém počasí asi dva měsíce staré řádění vichřice, ale nástup nového roku zdá se bude opravdu v zimním duchu
do Nového roku přeju všem at se Vám to modelaření daří
do Nového roku přeju všem at se Vám to modelaření daří
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
U nás v Brně taky sněží

ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16