Quadro HK Quanum Nova
Re: Quadro HK Quanum Nova
Když jsem si na jaře nastavoval svůj koptér (původně ifly-4 z HK, ale mám tam už nazu lite flešnutou na v2 a jiné lepší regulátory či FPV) na tgy-i10, tak ještě fw s multikoptérou nebyl, takže to mám nastaveno jako obyčejný 4CH plošník motorák a třípoloháč ovládá tři letové režimy. Na kanále 5 mám u každého režimu pomocí channels offset nastaveny různé hodnoty a na nejvyšší režim jsem si nastavil fail safe a ten můžu vyvolat jiným přepínačem. Jinak fw pro multikoptéry mě zklamal a zbytečně jsem kvůli té aktualizaci kuchal přijímač z modelu - já si představoval nějaké nové nadstandartní funkce a byl zvědavý jaké to jsou a on je to jen přednastavený zjednodušený režim určený pro blbé uživatele, kteří by si sami neporadili. Takže nastavit motorák a v něm režimy a je to.
Přátelé děkuji. Já tam původně Plane měl a letových režimů si nastavil víc než jen tři. Jenže pak jsem si říkal, že když je tam Multicopter, udělám změnu a půjdu tím směrem. Překvapilo mne, že už v základu tam jsou na SWA tři módy přiřazené. To jsem ale ještě netušil, že nebudu vědět jak dál... On Multicopter nemusí být vůbec jen jakési nedochůdče, tady je úplně jiný problém! A to všeobecně jak u TGY i10, tak i Novy - slušný a hlavně použitelný MANUAL! To co nabízí k i10 je prasárna a fašírka z mixu rozsypaného čaje a nedostatečně vypovídající angličtiny. Číňané musí být velmi, velmi jasnozřiví, protože s jakýmikoliv manuály se teda rozhodně nemažou. Pochválit je mohu jen za manual k Auroře - ten je excelentní. Na jiný takový od nich jsem nenarazil.
Tak jo, překopu si to, nabinduji znovu přijímač a bude připraveno k letu. Ale nespěchám. Času habaděj a navíc projektů tu mám povícero.
Tak jo, překopu si to, nabinduji znovu přijímač a bude připraveno k letu. Ale nespěchám. Času habaděj a navíc projektů tu mám povícero.
Tak odzkoušeno režimy fungujou, jen trochu foukalo 8-10m/s trochu adrenalinu neuškodí.
Od toho driftu jsem čekal víc je to dost stabilizované.
Od toho driftu jsem čekal víc je to dost stabilizované.
No tak paráda.
uz se taky těším, až to pořádně otestuju.
Mam dojem, ze můžeš každý mód nastavit přesně podle požadavků.
Bojkas píše:No tak paráda.uz se taky těším, až to pořádně otestuju.
Mám ho už rok ale tohle jsem měl strach nastavovat ,mezi přepínáním režimů to dost škube ale to mohlo být tím větrem
Dá se to skutečně vyladit do detailu přes Mission planner - hlavně se v tom pak neztratit! Myslím že není vůbec od věci trénovat nejdříve se základnímy režimy Stabilize, Loiter a RTL. Teprve pak přidat další. Naklepat si tam maximum letových módů a v dané chvíli mít hlavu zamotanou jak ty přepínače vlastně mám, to určitě nepotěší. Zejména byla-li by ta chvíle krizová .... Je to jen můj názor a mám to podložené pouze testem na stole bez vrtulí. Něco napřepínané (SWA v kombinaci s SWC) a když jsem jeden z přepínačů přepnul do jiné polohy, pak jsem měl plyn tak, že zabíral až od poloviny dráhy. Do první půle motory vůbec nespustily. Třeba by se za letu nic nestalo, ale prostě mne to donutilo nebrat letové režimy na lehkou váhu. Nemám s quadrakoptérou žádné zkušenosti, takže jen takový postřeh.
petrovo píše:Dá se to skutečně vyladit do detailu přes Mission planner - hlavně se v tom pak neztratit! Myslím že není vůbec od věci trénovat nejdříve se základnímy režimy Stabilize, Loiter a RTL. Teprve pak přidat další. Naklepat si tam maximum letových módů a v dané chvíli mít hlavu zamotanou jak ty přepínače vlastně mám, to určitě nepotěší. Zejména byla-li by ta chvíle krizová .... Je to jen můj názor a mám to podložené pouze testem na stole bez vrtulí. Něco napřepínané (SWA v kombinaci s SWC) a když jsem jeden z přepínačů přepnul do jiné polohy, pak jsem měl plyn tak, že zabíral až od poloviny dráhy. Do první půle motory vůbec nespustily. Třeba by se za letu nic nestalo, ale prostě mne to donutilo nebrat letové režimy na lehkou váhu. Nemám s quadrakoptérou žádné zkušenosti, takže jen takový postřeh.
Mam to stejne
1.Stabilize
2.Loiter
3.RTL
A pak tyto polohy pulim dvoupolohovym prepinacem na.
1a.Alt Hold
2b.Land
3b.Auto
Daval jsem to dohromady tak, aby se pri ukliknuti nic nestalo.
Perfektní, zrovna jsem uvažoval že se ještě zeptám jak to kdo má.
Ja mam na trojpolohovem
Stabize
Loiter
RTL
Po přepnutí dvoupolohoveho
Drift
Cyrcle
Auto
Stabize
Loiter
RTL
Po přepnutí dvoupolohoveho
Drift
Cyrcle
Auto
Ahoj, nezkoušel někdo lépe nastavit RTH? Jedná se mě o fázi přistání (kontakt se zemí). Mě to dosedne a hned jakoby znovu vzlétne a převáhne se. Mám elektrický podvozek a je malinko víc vachrlatější než orig. Videa co jsem viděl na youtube jsou taky víceméně podobná. Je to takové nejisté při dosedu na zem. Možná je to jen nastavením a taky o hmotnosti Novy. (zatím nemám gimbál a kameru).
jakun píše:Ahoj, nezkoušel někdo lépe nastavit RTH? Jedná se mě o fázi přistání (kontakt se zemí). Mě to dosedne a hned jakoby znovu vzlétne a převáhne se. Mám elektrický podvozek a je malinko víc vachrlatější než orig. Videa co jsem viděl na youtube jsou taky víceméně podobná. Je to takové nejisté při dosedu na zem. Možná je to jen nastavením a taky o hmotnosti Novy. (zatím nemám gimbál a kameru).
Jj, neni to zadna slava...na rovnem povrchu to jde ale pokud s tim jdes na pristani na nerovnostech jako je treba trava, pak ma Nova vetsinou co delat aby pri dosedu neprepadla na nejakou stranu.
Pokud dam RTL tak dosedam na nerovnem povrchu radeji manualne...
petrovo píše:Doporučuji přečíst/přeložit obšírnější pojednání ZDE. Podívejte se na všechno, co tam rozkliknout lze.
Mnoho parametrů lze přes Mission planner nastavit uživatelsky. Jen je třeba vědět co se nastavuje a jaký to bude mít v konečném důsledku dopad.
Tak já stále nemůžu hnout s otáčkami motorů. Mám je nízké konstantní a nejde je zvyšovat. Když jsem resetl řidící jednotku, tak při zkoušce otáčky fungovaly jak měly. Na Mode 1 mám Stabilize a v pravo od toho je mějaké PWM 0-1230, co to znamená?
Porad tam mas neco blbě s mody. Pwm jsou rozsahy, ktere ti dava prepnuti kanalu. Nad chlivky nastaveni modu mas napsany co? Je tam mod, ktery mas zapnuty a pod tim ten rozsah PWM. Nastav si vsechny mody na stabilize a zkus to znovu. Zadny dalsi mody, ani simple, at tam mas 6x stabilize.
Kdyz mas oba prepinace posunute nahore, mel by si nad temi chlivky mit
Current mode: stabilize
Current PWM: okolo tisice
Chlivek, ktery mas zrovna zapnuty ZEZELENA
To vse se mneni jak prepinas prepinaci, schvalne to sleduj.
Kdyz mas oba prepinace posunute nahore, mel by si nad temi chlivky mit
Current mode: stabilize
Current PWM: okolo tisice
Chlivek, ktery mas zrovna zapnuty ZEZELENA
To vse se mneni jak prepinas prepinaci, schvalne to sleduj.