Quadro HK Quanum Nova

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gasolin

Re: Quadro HK Quanum Nova

#166 Příspěvek od gasolin »

petrovo píše:Mám Mission planner, připojím se s Novou, začnu kalibraci accelerometru (Wizard) v planneru a skončím u kroku 5. V něm nemám funkční tlačítko k přechodu na krok další - to zřejmě znamená, že krok 5 neproběhl korektně.

Postupoval jsem přesně podle TOHOTO i TOHOTO videa, ale stále končím u zmíněného kroku 5.

Tak nevím kde je chyba...

Ještě jedna věc. Mission planner mám ve verzi 1.3.33 build 1.1.5820.11240 a program mi hned po spuštění nabídl aktualizaci firmware. Aktualizaci jsem ale neprovedl, protože nevím co mi to s Novou udělá. Zde na fóru jsou zmínky o nekorektním chování po upgrade firmware. Samozřejmě to asi bude verze od verze jiné, ale váhám s tím. Někdo jste si u Novy po koupení v akci Cyber sale firmware pomocí Mission planner již updatoval? Výsledek?

Uvažuju o tom, zda by problém s popsaným krokem 5 nevyřešil právě upgrade firmware, ačkoliv se mi to zdá poměrně nepravděpodobné. Též si myslím, že zpětný návrat na současnou verzi firmware co mám zatím v řídící jednotce Novy asi nebude možný.

EDIT:
Moment, napsal jsem to blbě. Celá operace kalibrace Accelerometru je krokem 5 z 16. Teď už mne tlačí čas, takže až večer doplním přesnou polohu Novy, kdy nemám aktivní tlačítko v programu M.planner pro přechod do další kalibrované polohy.

Nejlepsi by bylo, kdybys dal odkaz na video a napsal cas ve kterem koncis a nemas moznost pokracovat
petrovo

#167 Příspěvek od petrovo »

Pokud kalibruji accelerometr a dávám Continue tlačítko v Mission planner, svítí trvale pouze zelená LED. Jakmile se ale dostanu ke kroku od kterého se přehraje TOTO VIDEO, začnou opět na přeskáčku blikat obě LED - červená i zelená a další Continue nelze zmačknout. To blikání naskočí hned, jak Novu do této polohy obrátím.

Už jen to, že se mi opět rozblikají obě diody značí, že je něco špatně. Nebo si to alespoň myslím.

Na tom videu je vidět, že i v tomto kroku (poloze) mu zelená LED svítí nepřerušovaně.

A k té nabízené aktualizaci firmware nemá nikdo nic? Mám aktuálně ArduCopter V3.1.2 a nabízí mi ArduCopter V3.2.1. Aktuální (nainstalovaná) verze firmware je vidět v Mission planner programu hned nahoře v modré liště. Co tam kdo máte psané - jaké číslo ArduCopter x.x.x Potřebuju se jen ujistit že verze 3.2.1 je pro Novu korektní a nejsou s ní problémy.
Bojkas

#168 Příspěvek od Bojkas »

Tak sem mi podařilo na Turnigy TGY-i6 dosáhnout mix kanálů pro 6 módů! :) Dá se použít i s FlySky FS-i6.

Vůbec jsem nevěděl, jaký šestý mód požít. Zatím mám tedy nastaveno:
Stabilize, loiter, RTL, Drift, Circle a AUTO

MIX:
CH5 SWC
CH6 SWB

MIX 1
Master CH6
Slave CH5
Pos.mix 33%
Neg.mix 33%
Offset 0%

MIX2
Master CH5
Slave CH5
Pos,mix -50%
Neg.mix -40%
Offset 0%

Je to nastaveno pro ovládání přes 5 kanál přijímače.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Ryko »

Zajímalo by mne jestli ty letové módy lze prohodit i na setove vysilačce. Bral bych dryft a cyrcle.
Bojkas

#170 Příspěvek od Bojkas »

Jasně, v mission planneru si nastavis co chceš, na jakém přepínači, v jaké pozici.
Mirnas

#171 Příspěvek od Mirnas »

Máte nějaké zkušenosti s tímto oobchodem. A když je uvedeno že je to sklad EU neplatí se už žádné clo a dph.

http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_227349.html?wid=3
Penty

#172 Příspěvek od Penty »

Po odarmování spustím motory, ale nemůžu přidávat plyn. Má od začátku konstantní otáčky. Pokud, ale ovládám klopení, bočení, dopředu, dozadu tak motory reagují otáčkama. Je v kalibraci ještě nějaké nastavení otáček? Nebo co dělám špatně?
Bojkas

#173 Příspěvek od Bojkas »

Penty píše:Po odarmování spustím motory, ale nemůžu přidávat plyn. Má od začátku konstantní otáčky. Pokud, ale ovládám klopení, bočení, dopředu, dozadu tak motory reagují otáčkama. Je v kalibraci ještě nějaké nastavení otáček? Nebo co dělám špatně?

Nemáš na prvním módu nastaveno neco jineho nez stabilize? Případně prepnuty na nějaký mód? To by tak odpovídalo, myslím, ze tam máš nastavené hold alt, nebo něco takového.
Bojkas

#174 Příspěvek od Bojkas »

Dokázal by nekdo najit tento konektor v GME?
http://www.digikey.com/product-search/e ... 0530470510

Je použitý na Nově pro telemetrii.
petrovo

#175 Příspěvek od petrovo »

petrovo píše:Pokud kalibruji accelerometr ...

Takže toto už neplatí. Nechal jsem být videa videi a řídil jsem se polohou zobrazenou v Mission planneru u každého z kroků kalibrace accelerometru. Pokud by někdo též tápal, tak je třeba sledovat polohu vrtulek (značí držení Novy normal a "vzhůru nohama") a modře znázorněná ramena na obrázcích (jsou to ta se sříbrnými pruhy na Nově).

Takže mám Novu komplet zkalibrovanou, až teda na GPS, protože kam mi dovolí USB kabel, tam signál není a stolní PC se blbě přenáší ven.... Venku ale též počítač mít nebudu, takže asi není nutné mít signál při kalibraci v M.planneru. Venku až ho chytí, řídící jednotka Novy už bude vědět co s ním. Je to tak?

Co se týká letových režimů, tak jsem se s nich nepitval, protože jsem zjistil, že moje Turnigy i10 má po volbě coptéry tři základní režimy nastaveny automaticky na přepínači SWA - tedy třípolohovém. Dle videa co jsem tu na předešlých stránkách vkládal zkusím nastavit režimů více.

Takže potud je hotovo.

petrovo píše:A k té nabízené aktualizaci firmware nemá nikdo nic? Mám aktuálně ArduCopter V3.1.2 a nabízí mi ArduCopter V3.2.1. Aktuální (nainstalovaná) verze firmware je vidět v Mission planner programu hned nahoře v modré liště. Co tam kdo máte psané - jaké číslo ArduCopter x.x.x Potřebuju se jen ujistit že verze 3.2.1 je pro Novu korektní a nejsou s ní problémy.

A v této prosbě se mnou nikdo nekamarádí, nebo co? Spustit Mission planner, připojit Novu a opsat čísla v modrém řádku (hned nahoře) ...
RooSooL

#176 Příspěvek od RooSooL »

Je nějaký rozdíl, mezi touto kopterou, tedy Quanum Nova a Cheerson cx-20? Takhle je již nějakou dobu vyprodaná. Co vy na to?
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Bojkas

#177 Příspěvek od Bojkas »

Petrovo: ja to dal omylem aktualizovat a za se, že vse funguje jak má, ve vzduchu jsem s tim nebyl, ale vrtulky se točí, tak předpokládám, že je to ok. Uvidíme 25.12. ;-)

Někdo psal, že mu to firmware bricknul, tak jsem trochu trnul. :-/
petrovo

#178 Příspěvek od petrovo »

Dík za zprávu. Jsem raději opatrný s aktualizacemi.

ROSOL - NENÍ.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Ryko »

Bojkas píše:Dokázal by nekdo najit tento konektor v GME?
http://www.digikey.com/product-search/e ... 0530470510

Je použitý na Nově pro telemetrii.

Kdyby to nemělo tolik sroubku tak to otevřu a odzkousim :)
RooSooL

#180 Příspěvek od RooSooL »

petrovo píše:Dík za zprávu. Jsem raději opatrný s aktualizacemi.

ROSOL - NENÍ.

Takže s obě pujdou takto upravovat, jak tu popisujete? Např to sledování osoby, nebo létání podle bodů a tabletu, ....
(ne nejsem úplný debil, jen se v tom prostě neorientuji a nechtěl bych se hned při první koupi spálit)
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“