Quadro HK Quanum Nova
- marena1966
Re: Quadro HK Quanum Nova
Gasolin...Děkuji za vyčerpávající návod zítra to zkusím a dám vědět....
marena1966 píše:Gasolin...Děkuji za vyčerpávající návod zítra to zkusím a dám vědět....
Přidávám ještě nákres...
[album]5451[/album]
petrovo píše:Bojkas - dík za rady. Mám to. Je to skutečně ten třížilový z prvního obrázku. Mám verzi PNP. Takže suma sumárum jsem měl nezapojených 6 konektorů. Nyní mám nezapojené jen dva (konektor s jedním bílým lankem a jeden s bílým a červeným). Ty nezapojené jdou na spodní rozšiřující konektory. Tak jo, ani to nebolelo.
Tak ať to lítá.
CO je to RTL a musí být někde nastaven?
Penty píše:CO je to RTL a musí být někde nastaven?
Return to launch....automaticky navrat na misto startu...
Penty píše:CO je to RTL a musí být někde nastaven?
Pokud máš s originál ovladačem, tak by to mělo být na třetí pozici na tom trojpolohovem přepínači, pokud pnf, tak si to nastavis v mission planeru po připojení k PC.
Bojkas píše:Pokud máš s originál ovladačem, tak by to mělo být na třetí pozici na tom trojpolohovem přepínači, pokud pnf, tak si to nastavis v mission planeru po připojení k PC.
Mám pnf a vůbec nevím co v tom mission planeru mám nastavit. Je tam 6 políček Flight Mode, co do kterého políčka zadat a co odfajfkovat v tom čtverečku vedle.
Penty píše:Mám pnf a vůbec nevím co v tom mission planeru mám nastavit. Je tam 6 políček Flight Mode, co do kterého políčka zadat a co odfajfkovat v tom čtverečku vedle.
..pokud mas vse dobre zapojeno, pak by se ti pri zapnutem vysilaci,mely pomoci tripolohoveho prepinace, prepinat tri letove rezimy. Zelene se ti postupne pri prepinani prepinace na vysilacce vysviti ty, ktere jsi schopen ovladat. Na tyto tri rezimy si tedy nastavis letove rezimy dle vlastni potreby. Pokud bys chtel vyuzit vice letovych rezimu, je treba ve vysilaci nastavit kombinaci dvou prepinacu, diky kterym bude pote mozne mit vice letovych rezimu.
gasolin píše:..pokud mas vse dobre zapojeno, pak by se ti pri zapnutem vysilaci,mely pomoci tripolohoveho prepinace, prepinat tri letove rezimy. Zelene se ti postupne pri prepinani prepinace na vysilacce vysviti ty, ktere jsi schopen ovladat. Na tyto tri rezimy si tedy nastavis letove rezimy dle vlastni potreby. Pokud bys chtel vyuzit vice letovych rezimu, je treba ve vysilaci nastavit kombinaci dvou prepinacu, diky kterym bude pote mozne mit vice letovych rezimu.
Díky, už se v tom trošku začínám orientovat. Na optiku můžu nastavit jenom dva letové režimy, bude to pro začátek stačit? Posléze to stejně budu muset předělat na Hott MC20. Ještě dotaz: odblokování motorů je dané (popř. jak?) nebo se to taky nějak nastavuje?
Penty píše:Díky, už se v tom trošku začínám orientovat. Na optiku můžu nastavit jenom dva letové režimy, bude to pro začátek stačit? Posléze to stejně budu muset předělat na Hott MC20. Ještě dotaz: odblokování motorů je dané (popř. jak?) nebo se to taky nějak nastavuje?
Pro let sem a tam stačí jeden letový režim "Stabilize" , k tomu si dáš další podle potřeby a můžeš létat na dva režimy.
Co takhle otevřít návod, který je k u NOVY přibalen a mrknout na pozice kniplů pro "odarmování" motorů?
Létám MODE2 a odarmuji motory tím, že mám plyn stažený dole + k tomu přidám plnou výchylku směrovky do středu vysílače. Obrázek máš v tom návodu.
Je třeba vyčkat cca 5 vteřin. NOVA ti odarmování ukáže levou diodou (pokud stojíš za ní a ona má předek směrem od tebe). Levá dioda přestane blikat a začne svítit.
Kdo chce přeloženy manuál tak ať dá email, je to velké abych to sem dal.
Myslel jsem, že na vlastním radiu je to jinak. Do návodu jsem samozdřejmě hleděl.
Ryko - poslal jsem soukromou zprávu. A vždyť jsem popleta! Jo - mám to v e-mailu...
Mi totiž nechodí upozornění takže někdy to trvá, jsem v práci a koukám průběžně.
Mám Mission planner, připojím se s Novou, začnu kalibraci accelerometru (Wizard) v planneru a skončím u kroku 5. V něm nemám funkční tlačítko k přechodu na krok další - to zřejmě znamená, že krok 5 neproběhl korektně.
Postupoval jsem přesně podle TOHOTO i TOHOTO videa, ale stále končím u zmíněného kroku 5.
Tak nevím kde je chyba...
Ještě jedna věc. Mission planner mám ve verzi 1.3.33 build 1.1.5820.11240 a program mi hned po spuštění nabídl aktualizaci firmware. Aktualizaci jsem ale neprovedl, protože nevím co mi to s Novou udělá. Zde na fóru jsou zmínky o nekorektním chování po upgrade firmware. Samozřejmě to asi bude verze od verze jiné, ale váhám s tím. Někdo jste si u Novy po koupení v akci Cyber sale firmware pomocí Mission planner již updatoval? Výsledek?
Uvažuju o tom, zda by problém s popsaným krokem 5 nevyřešil právě upgrade firmware, ačkoliv se mi to zdá poměrně nepravděpodobné. Též si myslím, že zpětný návrat na současnou verzi firmware co mám zatím v řídící jednotce Novy asi nebude možný.
EDIT:
Moment, napsal jsem to blbě. Celá operace kalibrace Accelerometru je krokem 5 z 16. Teď už mne tlačí čas, takže až večer doplním přesnou polohu Novy, kdy nemám aktivní tlačítko v programu M.planner pro přechod do další kalibrované polohy.
Postupoval jsem přesně podle TOHOTO i TOHOTO videa, ale stále končím u zmíněného kroku 5.
Tak nevím kde je chyba...
Ještě jedna věc. Mission planner mám ve verzi 1.3.33 build 1.1.5820.11240 a program mi hned po spuštění nabídl aktualizaci firmware. Aktualizaci jsem ale neprovedl, protože nevím co mi to s Novou udělá. Zde na fóru jsou zmínky o nekorektním chování po upgrade firmware. Samozřejmě to asi bude verze od verze jiné, ale váhám s tím. Někdo jste si u Novy po koupení v akci Cyber sale firmware pomocí Mission planner již updatoval? Výsledek?
Uvažuju o tom, zda by problém s popsaným krokem 5 nevyřešil právě upgrade firmware, ačkoliv se mi to zdá poměrně nepravděpodobné. Též si myslím, že zpětný návrat na současnou verzi firmware co mám zatím v řídící jednotce Novy asi nebude možný.
EDIT:
Moment, napsal jsem to blbě. Celá operace kalibrace Accelerometru je krokem 5 z 16. Teď už mne tlačí čas, takže až večer doplním přesnou polohu Novy, kdy nemám aktivní tlačítko v programu M.planner pro přechod do další kalibrované polohy.