TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Moren

Re: TBS Discovery a jeho klony

#1126 Příspěvek od Moren »

Kdyby měl někdo zájem o Discovery Pro v plné palbě pro long range, napište mi. Budu prodávat komplet výbavu s kufrem, FatSharkem, groundstation a příslušenstvím.
JuMa

#1127 Příspěvek od JuMa »

ddano007,
pred časom si tu prezentoval Diatone White Sheep kit. Máš už nejaké skúsenosti s týmto rámom?
Ing.Robinsson

#1128 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Mám motory sunnysky a chtěl bych pořídit vrtule Graupner e-prop, ale nemůžu najít nějaké vymezovací kroužky pro tyto vrtule. Jediné kde jsem je našel je getfpv, ale nechce se mi kvůli 4 kroužkům zde objednávat. Řešil toto někdo ?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od ddano007 »

JuMa píše:ddano007, pred časom si tu prezentoval Diatone White Sheep kit. Máš už nejaké skúsenosti s týmto rámom?

No, lieta to... Ta integrovana PCB doska, koli ktorej som to kupoval, nakoniec az taka vyhoda neni: kedze tam mam dost elektroniky, tak ci tak to chce nejake pribastlenie. Zratane, podciarknute: klasicky Alien500 + zo dva power boardy mi spravia lepsiu sluzbu.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fiVXHotRVEk[/youtube]
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1130 Příspěvek od jamesgsf »

Dano to je brutální ground station :-) na tom autě. Pěkně to filmuje. Nemáš fotku jak máš přidělaný gimbal a co používáš za kameru a gimbal. Dík
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1131 Příspěvek od ddano007 »

jamesgsf píše:... Nemáš fotku jak máš přidělaný gimbal a co používáš za kameru a gimbal. Dík

Gimbal mam tento z BG, kamera Xiaomi Yi, nastavenie gimbalu taketo.
Kamera je prilepena ku gimbalu tymto, gimbal je prisrobovany dvomi M3 srobmi odspodu na rame...
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1132 Příspěvek od jamesgsf »

Jj dík za info.
jio

#1133 Příspěvek od jio »

ddano007: Mohl by ses prosím tě blíže rozepsat o tom všem, co na střeše leží a jak ti to funguje?

Doufám, že nejsem sám, koho to zajímá a malé odbočení z tématu mi bude odpuštěno. :wink:
JuMa

#1134 Příspěvek od JuMa »

ddano007, lieta ti to perfektne a tak tiež aj vynikajúco filmuje... ale ty tuším podľa odpovede nie si spokojný... prečo?
Tiež by ma zaujímalo čo na tej kopte vlastne máš, keď píšeš, že dosť elektroniky.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1135 Příspěvek od ddano007 »

JuMa píše:... ale ty tuším podľa odpovede nie si spokojný... prečo?

1, Prvy dovod mojho mrncania je, ze mi to naposledy zhucalo dole a zatial netusim preco. Vacsiu cast viny skor davam sebe, ze som cosi pobabral pri instalacii... Ale za to WhiteSheep viac- menej nemoze.
2, Druhy dovod mojho mrncania je systemovy: na WhiteSheep je 5 - 6 pouzitelnych napajacich bodov ( +/- pre rozvod napajania): 1x pri ocase pripojenie baterky, 4x pri ramenach pripojenie motorov, 1x na cumaku pre linearny BEC. Plus dalsie dva odspodu na tie LED osvetlenia.
Logicky na kazdy bod by mal ist jeden kabel - alebo povedzme aby sa s tym rozumne robilo. Lenze na ramenach mam nalepene LED pasy ktore ovladam kontrolerom osvetlenia (starsi pani holt na to uz horsie vidia :lol: ) . Takze na tie pajkovacie body pre pripojenie motorov treba spolu s ESC pripajkovat aj napajanie LED pasov - co sa nerobi prave pohodlne.
Systemove napajanie: na pajkovacie body pre pripojenie baterky este pripajam BEC pre RX/ APM, OSD, kontroler osvetlenia - zase pajkujes aspon dva/ tri kable na jeden bod.
No a na cumaku mam dalsi BEC pre napajanie kamery, kable pre napajanie video TX a tusim aj kabel pre napajanie gimbala - ergo zase pajkujes viac kablov na jeden bod.
Takze je to dost nesikovne. Ked si zoberes obycajny power board, tak tam mas 8 pouzitelnych napajacich bodov.
Moj zaver z toho celeho: ak clovek nepotrebuje FPV, osvetlenie na ramenach a ostatne srandicky, tak sa to da: ku kablom na baterku sa pripajkuje este BEC pre RX/ APM, odspodu sa pripajkuju tie LED pruzky a staci. Je to elegantne, frajerske s malo kablami.
Ale inak je to tak trocha nedotiahnute: keby aspon tie pajkovacie body zdvojili,ci strojili - pre FPV tam treba predsa len trocha viac pajkovania. Preto to zhrnutie, ze klasicky Alien s dvoma powerboardami mi spravi lepsiu sluzbu :D
Ale zase: koli uhlu ramien na WhiteSheep sa da rozumne zavesit gimbal, aby ti nebrala kamera predne vrtule:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2t_d1D0TX5U[/youtube]

Toz tak :mrgreen:
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1136 Příspěvek od jamesgsf »

Nějaká fotka celku by nebyla?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od ddano007 »

jamesgsf píše:Nějaká fotka celku by nebyla?

Zopar by sa naslo... :D
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1138 Příspěvek od jamesgsf »

Pěkná dráťářna, to bylo proč jsem tbs opustil a přešel na qav, hrozně mne stvalo ze pokud se člověk chtěl dovnitř a trochu upravit kabeláž, tak to se to muselo celé rozhodit a toho místa tam je opravdu málo.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1139 Příspěvek od ddano007 »

1, No, pokial qav je 250ka, to moc gimbal s kamerou neunesie. Alebo? Toto mam primarne na natacanie, nie na FPV.
2, Ja som elektrikar, dratov sa nebojim.
3, Ze to ktovieako nevyzera, je pravda. Ale zase od 5m dalej uz to neviediet ... :mrgreen:
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1140 Příspěvek od jamesgsf »

ne je to 500 :lol: snažil jsem se to učesat aby bylo vidět co nejméně drátů. Ale vždyť jo, hlavně že to létá a dělá to radost.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“