Od začátku. na jaře začínám stavět dům. Kvadroptéra by byla skvělá na pořizování průběhu stavby. A protože se nechystám ve svém životě stavět ještě podruhé, chtěl bych tuto stavbu zdokumentovat co nejlépe. A přesně tyto argumenty konečně zabrali i na přítelkyni a nenadává, že bych utratil dost peněz za kraviny
A teď k samotné kvadroptéře - mým hlavním cílem je pořizování fotek, video asi taky natočím, ale tolik mi na tom nezáleží, fotografie jsou to hlavní. Teď je důležité zmínit rozpočet, který je bohužel dost výrazně omezený - představa je kolem 6 tisíc, úplnej strop je 8.
Co požaduju - Jde mi nejvíce o to, aby byl velmi stabilní ve vzduchu (kvůli focení) a dobře vyrovnával vítr. Nejde mi o rychlost, moc nezáleží ani na výdrži - i za 10 minut letu se dá stihnout hodně, když si to předem promyslím. Design je taky na vedlejší koleji. V téhle ceně samozřejmě vím, že kvalitní optiku nemůžu čekat - fotit budu na Xiaomi Yi, takže hledám model který ji unese (váha s pouzdrem kolem 100 gramů). Vím že co požaduji skvěle zvládá třeba DJI Phantom nebo Walkera X350, ale cenově jsou trochu jinde. Třeba se tomu v budoucnu budu věnovat více a taky se k nim dostanu, na naučení (a případné rozbití) ale hledám levnější.
Mám pár favoritů, ale rád si od vás nechám poradit
Z těch nejlevnějších mě zaujala Syma X8 C nebo W - nevím jaký je mezi nimi rozdíl. Líbí se mi především velikost, i když si nejsem jistý jest větší znamená automaticky stabilnější. Pak třeba Walkera QR Y100 - ale zas nevím jestli 6 vrtulek znamená stabilnější (je menší). Modely kolem 6 tisíc jsem moc nenašel, pak už se mi ještě líbila Blade 350QX a Cheerson CX-20 (ale už jsou lehce za možnostma). Tady už se mi moc líbí GPS s návratem na polohu startu nebo udržování výšky. Kdyby uměly funkce jako "follow me" nebo "kruhy kolem bodu zájmu", tak bych do jedné z nich asi i šel...
Nebo máte nějaké další návrhy? Může to být třeba model s nějakou základní kamerkou, podle které bych létal (FPV) zatímco Xiaomi by fotila. Xiaomi Yi ale přímý přenos po wifi umí taky, takže to může být klidně model komplet bez kamerky. Vím že v této ceně, to není lehké, ale co se dá dělat
(gratuluju tomu kdo to přečetl celé
Díky za rady