Quadro HK Quanum Nova

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bojkas

Re: Quadro HK Quanum Nova

#121 Příspěvek od Bojkas »

Ryko: sakra, ty se mas! :-( ja to tam memam. Jsou verzi máš, z jakého skladu a za kolik?
Dokázal by si identifikovat ten konektor?

RooSooL: já myslím, ze to ještě naskladni, i tu novu byl zájem, jen pochybuji, ze bude zase za těch 130€.
RooSooL

#122 Příspěvek od RooSooL »

Bojkas píše:Ryko: sakra, ty se mas! :-( ja to tam memam. Jsou verzi máš, z jakého skladu a za kolik?
Dokázal by si identifikovat ten konektor?

RooSooL: já myslím, ze to ještě naskladni, i tu novu byl zájem, jen pochybuji, ze bude zase za těch 130€.

Já jsem byl smířen s tím, že jí mají za 279€ za verzi RTF
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Ryko »

gasolin píše:
Při módu "stabilize" funguje coptera tak, že reaguje na směr letu, který jí udáš kniplem.
Pokud chceš letět dopředu, držíš knipl dopředu, pokud knipl pustíš, coptera se sama narovná.
Coptera ale bude setrvačností cestovat dopředu i poté co knipl pustíš. Pro zastavení tedy musíš "brzdit" kniplem jeho vychýlením v opačném směru, než je setrvačný let.
To samé je otázka klesání a stoupání. Začneš stoupat, coptera dosáhne požadované výšky, tak ubereš plyn, ale coptera ti v ten moment bude klesat a tak budeš muset korigovat neustálé klesání a stoupání kniplem, až bude coptera viset na místě.

U Loiter to funguje jinak. Dáš pokyn ke směru letu kniplem a v momentě kdy knipl pustíš do středové pozice, coptera zastaví, nepokračuje žádnou setrvačností, sama si určí sílu protipohybu, který je nutný k zastavení a stojí na místě.

Můžu ti zkusit jestli je možné odstartovat s Loiter po zapnutí baterie, to jsem zatím nezkoušel.

V aplikaci na androidu je položka "Parameters", takže nastavit jednotku mobilem půjde.
A jednotlivé letové režimy jdou s telemetrií přepínat i za letu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-79Bq1h6nv4[/youtube]

Ahoj,zajímalo by mne propojení mezi telemetrií a tím mobilem (tabletem)
gasolin

#124 Příspěvek od gasolin »

Ryko píše:Ahoj,zajímalo by mne propojení mezi telemetrií a tím mobilem (tabletem)

Pouzil Bluetooth
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Ryko »

No já se právě díval na ebay jestli něco nenajdu a nic jen samé repráky :D
Penty

#126 Příspěvek od Penty »

Jak vám svítí řidicí jednotka? Popřípadě jak by měla svítit nebo blikat a při čem? Mě neustále bliká červenomodrá a dnes jsem si všiml že tam bliká i zelená.
gasolin

#127 Příspěvek od gasolin »

Ryko píše:No já se právě díval na ebay jestli něco nenajdu a nic jen samé repráky :D

https://youtu.be/6KbarVk_E98

Jsou tam i odkazy. Ja objednam telemetrii z aliexpress a do tabletu pujde OTG kabelem.
Bojkas

#128 Příspěvek od Bojkas »

Ryko: urcite bych pouzil telemetrii 433mHz a propojeni s mobilem pres OTG. Bluetooth je nesmysl, pokud nechces litat kolem hlavy.

Identifikujes ten konektor co mas na te jednotce?
JosefSvejk

#129 Příspěvek od JosefSvejk »

Zdaleka ne každý chytrý mobil má OTG. Proto se to řeší přes bluetooth.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Bojkas

#130 Příspěvek od Bojkas »

Nepochopil jsem, ze je myšleno BT spojeni přijímače telemetrie. Myslel jsem, ze ta telemetrie bude primo pres k Nove.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Ryko »

Dík pořádně si to prohlídnu,jinak mám origo Tx
petrovo

#132 Příspěvek od petrovo »

Tak už ji mám také doma a jen tak zběžně zkontrolovanou (i uvnitř). Celkový dojem velmi, velmi dobrý. Škoda, že volné konektory pro přijímač nejsou popsány, ale to nic - holt musím jít konektor po konektoru. V řídící jednotce jsou kablíky připojeny. Celý model se zdá být dostatečně pevný a plasty pěkně lícují.

Balík to byl poměrně velký a po otevření mne napadla myšlenka, zda mi omylem neposlali RTF verzi připravenou k letu - tedy i s vysílačem a instalovaným přijímačem... Ale kde že - v krabicích pro tyto komponenty bylo prázdno :D .

Takže si teď na vlastní kůži mohu ozkoušet, co tu již nějakou dobu diskutujete. Pod lupou jsem se nedíval, ale vypadá to, že spoje jsou pájené velmi čistě a izolace lanek nejsou teplem zborcené a vyzkratované. No uvidíme zítra... :wink:
RooSooL

#133 Příspěvek od RooSooL »

Omlouvám se, že můj dotaz není OPĚT k již rozjetému tématu, ale nevíte jak dlouho chodí zásilky z HK z "International Warehouse"? To je klasika Čína?
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
JosefSvejk

#134 Příspěvek od JosefSvejk »

RooSooL píše:Omlouvám se, že můj dotaz není OPĚT k již rozjetému tématu, ale nevíte jak dlouho chodí zásilky z HK z "International Warehouse"? To je klasika Čína?

To sem opravdu nepatří, zeptej se v sekci o internetových nákupech.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
gasolin

#135 Příspěvek od gasolin »

RooSooL píše:Omlouvám se, že můj dotaz není OPĚT k již rozjetému tématu, ale nevíte jak dlouho chodí zásilky z HK z "International Warehouse"? To je klasika Čína?

Je to Čína, termin dodani je velmi rozdilny. Nekdy mi zbozi dorazi do 14 dnu, jindy cekam mesic, nejdele jsem cekal dva mesice. Kazdopadne zasilka nad 22 eur podleha celnimu rizeni. Pokud je deklarovana hodnota zasilky (pocita se i postovne) vyssi nez 22 Eur, doplacis DPH 21%, v pripade zasilky nad 150Eur se plati DPH 21% a take clo. K obema pripadum je jeste poplatek za vyrizeni. Pokud za tebe celni rizeni resi posta (nedostavis se osobne) platis poste jeste za vyrizeni.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“