Quadro HK Quanum Nova

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrovo

Re: Quadro HK Quanum Nova

#61 Příspěvek od petrovo »

Budete někdo používat Turnigy TGY-i10 k řízení (vzhledem k tomu, že Nova byla nabízena bez setové RC soupravy)? Jo - mám ji taky na cestě (TGY-i10 i Novu, abych upřesnil).
Bojkas

#62 Příspěvek od Bojkas »

Mam takovy problem, pokousim se poprve spustit Novu, ale motory jen pipaji a zda se, ze se nespoji vysislac s prijimacem. Zkousel sem to uz se dvema prijimaci, ale jako by do nich nesel proud a porad to pipa.
Nejaky napad?
Bojkas

#63 Příspěvek od Bojkas »

Tak uz ho nemam, bylo tam nekolik volnych kabelu a jeden vedl do desky a mel jen +/-, kterej jsem zapojil do prijimace a najednou to fungovalo!
Penty

#64 Příspěvek od Penty »

A jak jsi to zapojoval? Já tam mám tři kablíky, jeden je normál - +s, další je vodorovně na 3×signál a třetí je no teď to nemám u sebe, ale myslím, že je taky na spodu pod GPS a led. Pak vedou jakoby na druhou stranu kablíky a tam jsou tři nezapojené. Jeden má myslím tři kablíky, druhý dva a třetí jen jeden bílý. Zapojil jsi to tak jak to bylo vyvedeno z řídící krabičky nebo popřepojoval kablíky na 1,2,3,4 a 5kanál jen signál?
Jirka-EG

Re: Quanum Nova oživování po havárii

#65 Příspěvek od Jirka-EG »

eddiex píše:
Pripoj se k MissionPlanneru a podivej se na parametr MOT_SPIN_ARMED = ? Jak to popisujes, tak to vypada, ze to mas nastavene aby se motory pri odjisteni tocily. To neni zavada. Ja to tak mam treba schvalne. Je to otazka jak to kdo chce.
Nevim nakolik se daji upravovat parametry v Nove. Ja ji nemam, ale mam APM 2.5.

Dík za radu, s tímhle začínám, budu muset někde líp nastudovat ty parametry a nastavování. Je toho hodně, což je výhoda ale i nevýhoda takto otevřenýho systému.
Quanum Nova
Bojkas

#66 Příspěvek od Bojkas »

Penty: mám normálně první kanál +/- S a ostatní jen signál. Pak přímo z té základové desky, kam vede vše trčí kabel se třemi dráty, ale napájené jsou jen dva. Jde to vidět z vrchu. No a ten jsem zapojil podle barev do +/- volného kanálu na přijímači.
petrovo

#67 Příspěvek od petrovo »

Možná by byly výmluvnější nějaké snímky zapojení volných kablíků.

Kdo má zájem o gimbal, je k dispozici ve dvouosém provedení ZDE. Cena cca. 1.100,-Kč.
Video k němu ZDE.

Jsou na něj kladné ohlasy, tak asi bude použitelný...
gasolin

#68 Příspěvek od gasolin »

petrovo píše:Budete někdo používat Turnigy TGY-i10 k řízení (vzhledem k tomu, že Nova byla nabízena bez setové RC soupravy)? Jo - mám ji taky na cestě (TGY-i10 i Novu, abych upřesnil).

Pred chvilkou propojeno. Nova + TGY i10.
Taky jedu v teto kombinaci [emoji6]
Penty

#69 Příspěvek od Penty »

Bojkas, prosím ještě o radu. Zapojil jsem první kanál -/+s, potom 3krát signal kanál 2,3,4 a další 3krát signál do rx kanál 5,6,7. Po zapojení přes usb to bliká i s rx. Přímo z té základové desky, kam vede vše trčí kabel se třemi dráty, bílý je ustřižený. Pak tam mám ale ještě kabel se dvěma dráty a další kabel jenom s jedním drátem-bílým. Nevím na co tyto nezapojené kabely jsou, co ovládají? kam je zapojím? Rx mám jenom 7kanál.
gasolin

#70 Příspěvek od gasolin »

Penty píše:Bojkas, prosím ještě o radu. Zapojil jsem první kanál -/+s, potom 3krát signal kanál 2,3,4 a další 3krát signál do rx kanál 5,6,7. Po zapojení přes usb to bliká i s rx. Přímo z té základové desky, kam vede vše trčí kabel se třemi dráty, bílý je ustřižený. Pak tam mám ale ještě kabel se dvěma dráty a další kabel jenom s jedním drátem-bílým. Nevím na co tyto nezapojené kabely jsou, co ovládají? kam je zapojím? Rx mám jenom 7kanál.

Jdi po kablikach, zjistis, ze kabely konci vedle usb ktere je na spodni strane Novy. Jsou tam pro pripadne pripojeni prislusenstvi, napr. gimbalu.
Ten jeden z tech servokabelu, ktery ma ustrizeny bily drat je do prijimace.

Alespon tak jsem to vcera zapojoval podle videa, ktere je na HK.

Mrkni na cas 10:16, tam o tom zacina mluvit.

https://youtu.be/jnhXSI2sTa0
Naposledy upravil(a) gasolin dne stř 02.12.2015 13:56, celkem upraveno 2 x.
Bojkas

#71 Příspěvek od Bojkas »

No tam to bude trochu složitější, ty kabely vedou dolů k tomu USB a to si nejsem tak úplně jistej, jak to funguje, ale předpokládám, že ty poslední dva kabely jsou pro ovládání gimbalu, ale tím si nejsem jistý, to budu řešit až po Vánocích.

Rád bych se zeptal zkušenějších. Nemám originál vysílačku, takže mi fungují jen tři módy. Jak se nazývá v mission planeru ten, který drží pozici podle GPS?
Mám nastaveno:
1: Stabilize
2: Alt Hold
3: RTL

Nemá být na druhém místě Loiter?
Penty

#72 Příspěvek od Penty »

,,Ten jeden z tech servokabelu, ktery ma ustrizeny bily drat je do prijimace" , do kterého kanálu jste ho připojili? Mám 7kanál a po připojení prvního kanálu + 6dalších signálů nemám volný kanál.
Bojkas

#73 Příspěvek od Bojkas »

Já to mám na šestém kanálu, ale neměl by být problém to šupnout do BINDovacího.
gasolin

#74 Příspěvek od gasolin »

Bojkas píše:No tam to bude trochu složitější, ty kabely vedou dolů k tomu USB a to si nejsem tak úplně jistej, jak to funguje, ale předpokládám, že ty poslední dva kabely jsou pro ovládání gimbalu, ale tím si nejsem jistý, to budu řešit až po Vánocích.

Rád bych se zeptal zkušenějších. Nemám originál vysílačku, takže mi fungují jen tři módy. Jak se nazývá v mission planeru ten, který drží pozici podle GPS?
Mám nastaveno:
1: Stabilize
2: Alt Hold
3: RTL

Nemá být na druhém místě Loiter?

To je na tobe co tam das, ale Loiter je prave ten letovy mod o ktery ti jde, ten drzi Novu na miste.
Penty

#75 Příspěvek od Penty »

Mám to tedy chápat tak, že 5kanál je zapojen jen na signále? Já tam mám ale 3žilkový kablík který je 3krát na signále. Odpojit tedy dva drátky? Asi to nechápu, ale abych dal do rx 5kanál na s+/- a ušetřil 6 a 7kanál na rx tak jak je vyvedený tak by zpětně šlo z rx +/- do řidící jednotky na signál.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“