Multiwii - zkušenosti, dotazy
- jaroslav.falcon
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
měření proudu v 2.4
funguje Vám to ?
PSENSORNULL toto jsem nepochopil, mám senzor power modul z APM 90A, 0.4A->0.017V, když měním PINT2mA tak se hodnota mění, ale jakmile stoupne proud cca na 2A tak hodnota sníží a navíc o jen nějaké min. hodnoty. měření proudu mám na A1 přesměrováno.
funguje Vám to ?
PSENSORNULL toto jsem nepochopil, mám senzor power modul z APM 90A, 0.4A->0.017V, když měním PINT2mA tak se hodnota mění, ale jakmile stoupne proud cca na 2A tak hodnota sníží a navíc o jen nějaké min. hodnoty. měření proudu mám na A1 přesměrováno.
- jaroslav.falcon
PSENSORNULL jsem nastavil na 0 a funguje to.
Naposledy upravil(a) jaroslav.falcon dne úte 29.09.2015 11:46, celkem upraveno 1 x.
- jaroslav.falcon
Narazil jsem na dlaší divný stav ver 2.4.
Koptera je v režimu stabilizace ACC gyro, mag je vypnuto a po chvíli létání se koptera začne nahýbat a zajímavé je že jen na jednu stranu (myšleno např. na sever), to znamená že, když ji pootočím o 45° tak se kopterá zase nakloní na danou světovou stranu. GPS nemám a handfree také ne a compas je OFF
Podobný problém někdo popisoval i u APM.
Nemáte nekdo nějaký typ ?
Koptera je v režimu stabilizace ACC gyro, mag je vypnuto a po chvíli létání se koptera začne nahýbat a zajímavé je že jen na jednu stranu (myšleno např. na sever), to znamená že, když ji pootočím o 45° tak se kopterá zase nakloní na danou světovou stranu. GPS nemám a handfree také ne a compas je OFF
- jaroslav.falcon
jaroslav.falcon píše:Narazil jsem na dlaší divný stav ver 2.4.
vyřešeno, problém byl v uložení IMU. MW 2.4 chodí naprosto luxusně
Chtěl bych zkusit nějakou novou desku, ideálně s multiwii. Co by jste mi doporučili?
http://www.banggood.com/Crius-All-In-On ... 81892.html
+ http://www.banggood.com/GY-NEO6MV2-Flig ... 15384.html
+ http://www.banggood.com/MWC-Multiwii-Bl ... 86049.html
a nebo tohle? http://www.banggood.com/CRIUS-MWC-Multi ... 39065.html
případně nějakou jinou desku na multiwii? Chtěl bych bluetooth, GPS a kompas. Mrzí mě že flip32 nemá autolanding tak aby to umělo tohle.
http://www.banggood.com/Crius-All-In-On ... 81892.html
+ http://www.banggood.com/GY-NEO6MV2-Flig ... 15384.html
+ http://www.banggood.com/MWC-Multiwii-Bl ... 86049.html
a nebo tohle? http://www.banggood.com/CRIUS-MWC-Multi ... 39065.html
případně nějakou jinou desku na multiwii? Chtěl bych bluetooth, GPS a kompas. Mrzí mě že flip32 nemá autolanding tak aby to umělo tohle.
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Do té poslední navigační funkce nenacpeš na to je potřeba procesor 2560, ten má ta první. Multiwii ale neumí klasické RTL tj. návrat a přistání. Musíš to dělat postupně, napřed se vrátí nad tebe a dalším příkazem dáš land. (Nebo to už vymysleli? Já už to moc nesleduju).
OK2BUH píše:Do té poslední navigační funkce nenacpeš na to je potřeba procesor 2560, ten má ta první. Multiwii ale neumí klasické RTL tj. návrat a přistání. Musíš to dělat postupně, napřed se vrátí nad tebe a dalším příkazem dáš land. (Nebo to už vymysleli? Já už to moc nesleduju).
Ano, Multiwii už to umí, sám jsem to testoval, dáš autolanding a vrátí se napřed na místo startu v požadované výšce a pak hned začne přistávat nadefinovanou rychlostí.
Po dosednutí na zem vypne i motory, i když je stále arm.
A mám to s Cruis AIO.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Ahoj,
mám desku multiwii crius SE v0.2 - kalibroval jsem regulátory, Mag i Akcelerometr. Je to quad X a motory nejedou stejně. Protilehlé +- ano, ale např D10 a D3 jdou dost jinak. Trimy mám správně. Je to vidět i v GUI ikdyž mám odpojenou baterku a vlastně se nic netočí, hodnoty nejsou stejný na všech motorech. Když dám minThrottle např na 1500 motory jedou naprosto stejně a drží všechny přesně 1500, vysílačkou toho nejde dosáhnout. Jestli vás něco napadá, díky moc
mám desku multiwii crius SE v0.2 - kalibroval jsem regulátory, Mag i Akcelerometr. Je to quad X a motory nejedou stejně. Protilehlé +- ano, ale např D10 a D3 jdou dost jinak. Trimy mám správně. Je to vidět i v GUI ikdyž mám odpojenou baterku a vlastně se nic netočí, hodnoty nejsou stejný na všech motorech. Když dám minThrottle např na 1500 motory jedou naprosto stejně a drží všechny přesně 1500, vysílačkou toho nejde dosáhnout. Jestli vás něco napadá, díky moc
Napadá mě. Co se stane když budeš stroj rukou otáčet doleva doprava kolem svislé osy?
Tak jsem to zkusil otáčet ve všech osách a hodnoty na motorech se mění. Ikdyž by neměli (se domnívám) když je v acro módu.
Moje skúsenosti s behom motorov boli podobné. Dokázal som s vysielačkou rozbehnúť motory s osadenými vrtuľami postupne po jednom.
Ale keď sa po zvýšení otáčok dostali vrtule do záberu, viselo aj letelo to normálne.
Ale keď sa po zvýšení otáčok dostali vrtule do záberu, viselo aj letelo to normálne.
LiquidSky píše:Tak jsem to zkusil otáčet ve všech osách a hodnoty na motorech se mění. Ikdyž by neměli (se domnívám) když je v acro módu.
I v acro módu pracují gyroskopy, stabilita koptéry je vynucena softwarově. Takový borec asi neexistuje aby udržel koptéru ve vzduchu jen rukama. Vrtulník ano, ten má gyroskopický efekt vlastního rotoru.
OK2BUH píše:I v acro módu pracují gyroskopy, stabilita koptéry je vynucena softwarově. Takový borec asi neexistuje aby udržel koptéru ve vzduchu jen rukama. Vrtulník ano, ten má gyroskopický efekt vlastního rotoru.
Jak to myslíš? Že s vypnutou stabilizací angle, nebo acro se nedá lítat? Pokud ano, tak mám opačnou zkušenost, na vypínači mám vypnutí veškeré stabilizace a když to vypnu, tak lítám s koptérou jak s šestikanálem, můžeš vyzkoušet.
V případě paniky přepneš přepínač zpět a koptera se ustabilizuje, ale když umíš s šestikanálovým vrťasem, tak to zvládneš i koptéru.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
LiquidSky píše:Tak jsem to zkusil otáčet ve všech osách a hodnoty na motorech se mění. Ikdyž by neměli (se domnívám) když je v acro módu.
Podívej, na ty hodnoty nekoukej, když máš koptéru na zemi, domníváš se špatně. Nikdy nebudou ty hodnoty úplně stejné pro všechny motory a není to žádná překážka. Řídící deska prostě stále dorovnává i malililililililinkaté odchylky a proto ty hodnoty kolísají, což je naopak správně.
Kdyby sis připojil přes delší usb kopt ke kompu a vzlétl jsi s ní, tak i když bude kopt stát na místě ve vzduchu a bude stabilizován svou řídící deskou, tak i v ten čas budou hodnoty stále kolísat.
Pokud máš vše zkalibrované, správně zapojene a nastavené, doporučuji vzlétnout minimálně půl metru a výš, aby se minimalizovat efekt přízemního proudění vzduchu od vrtulí a měla by normálně letět.
Honza