RC paragliding.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC paragliding.
Jo jo beru zpět dobře to máš. Optický klam 
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- dub
- Kontaktovat uživatele:
No to je fakt dobrá cena, ale to by se z toho člověk brzy zbláznil. Rozum velí stop na jaře se uvidí co bude dál. Ty slevy možná znamenají nějakou předzvěst něčeho nového.
Docela by mě zajímalo porovnat kvalitu zpracování vrchlíků od Hackera versus Opale. Mohl by někdo kdo má oba dík
Docela by mě zajímalo porovnat kvalitu zpracování vrchlíků od Hackera versus Opale. Mohl by někdo kdo má oba dík
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Kdyby někdo věděl o oxy 0,5 na prodej, dejte vědět
prozatím se mi nechce dávat 200€ za tak malý vrchlík...
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
dub., mám oba - Opale sa mi zdá má jemnejšiu látku. Kvalita výborná u oboch.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Zazněla tu zkušenost se "spodním luftem" a následném ulétnutí modelu. Vzhledem k tomu, že parakřídlo je poměrně nákladná záležitost, ptám se, zda někdo neřešil, či jen neuvažoval o záchranném systému. Příklad je uveden v následujícím videu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l2EVUQ3v9gw[/youtube]
Chce to ale manévr před vypuštěním padáku, jinak "drma vrma" a nejspíš výsledek zcela opačný ...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l2EVUQ3v9gw[/youtube]
Chce to ale manévr před vypuštěním padáku, jinak "drma vrma" a nejspíš výsledek zcela opačný ...
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Tento systém se záložním padákem, má zabránit poškození tříkolky při kolapsu vrchlíku a následnému pádu na zem. Před únikem z termiky a zabránění ulétnutí poslouží manévr sestupná spirála a nebo fulfstal. Dle mého názoru je zachranný systém pomoci záložního padáku u vrchlíků typu single skin docela zbytečný ( cena zachraného padáku není také zrovna nezanetbatelná položka http://www.opale-paramodels.com/index.p ... tor-detail), neboť již samotný vrchlík je tak trochu "záložním padákem " a to díky jeho rychlé regeneraci v případě kolapsu.
Jo, jo Jiří. Opět jsem žil v mylném domění... Vyhledal jsem Tvůj příspěvek (safra to se to tu "nafukuje" - hledání tu už je fakt na poměrně dlouho..
) a zjistil, že problém s ulétnutím byl zálet za horizont. Já měl za to, že viditelný byl, ale nešlo jej ukočírovat
...
Na Poště mám objednaná kola z Hobbyking-u, tak další díl do skládačky bude doma. AL páky serv už tu mám též, ale ou, ou, ou - musím je zpotvořit, protože je nemohu dostat na tisícihran serva ani po roztažení středu páky. S tím si ale poradím. Dostal se mi do ruky použitelný duralový Jokl a celkem zajímavý dural profil, takže mám z čeho dělat. Ochranný rám vrtule (zatím bez vzpěr) jsem si právě z toho profilu utočil, ale popravdě ruce jsem měl jak orangutan a mokrou i gumu u trenek. Ufff - ale je to pevné jako hrom a vzpěry v tom budou pěkně stavitelné (až uznám za správné nastavení, přikurtuji napevno. Vyšla mi z toho absolutně přesná kružnice. Je to defacto styl jak máš Ty Jiří, jen ne z laminátu a ne tak štíhlounké. Hmotnostně budu nejspíš hodně za Tebou - 300g ...
Ten vodařský materiál (trubky) zatím dávám k ledu - krásně vytvarovaný kruh byl po vytažení z formy nalezen druhý den spíš ve tvaru vajíčka. A TO MĚ TEDA PĚKNĚ OTRÁVILO!
Ovšem pozor, určitě tento materiál nezatracuji (...jen teď trošku "trucuji"
)
Na Poště mám objednaná kola z Hobbyking-u, tak další díl do skládačky bude doma. AL páky serv už tu mám též, ale ou, ou, ou - musím je zpotvořit, protože je nemohu dostat na tisícihran serva ani po roztažení středu páky. S tím si ale poradím. Dostal se mi do ruky použitelný duralový Jokl a celkem zajímavý dural profil, takže mám z čeho dělat. Ochranný rám vrtule (zatím bez vzpěr) jsem si právě z toho profilu utočil, ale popravdě ruce jsem měl jak orangutan a mokrou i gumu u trenek. Ufff - ale je to pevné jako hrom a vzpěry v tom budou pěkně stavitelné (až uznám za správné nastavení, přikurtuji napevno. Vyšla mi z toho absolutně přesná kružnice. Je to defacto styl jak máš Ty Jiří, jen ne z laminátu a ne tak štíhlounké. Hmotnostně budu nejspíš hodně za Tebou - 300g ...
Ten vodařský materiál (trubky) zatím dávám k ledu - krásně vytvarovaný kruh byl po vytažení z formy nalezen druhý den spíš ve tvaru vajíčka. A TO MĚ TEDA PĚKNĚ OTRÁVILO!
dub píše:Před únikem z termiky a zabránění ulétnutí poslouží manévr sestupná spirála a nebo fulfstal.
Když už jsme u to: Který z těchto manévrů dává rychlejší sestup, který je bezpečnější a který více namáhá padák?
Můj osobní tip je, že spirála asi půjde dolů rychleji, ale mnohem více namáhá stroj a pokud se jde až na zem je krosna na maděru.
Ještě jinak. Používá někdo FS a jak nastavené? Vypnout motor je jasné. Ale co s prackama? Nechat být, stáhnout jednu do spirály, nebo obě do full stall?
- dub
- Kontaktovat uživatele:
K fullstalu. Dostat se do něj není problém, stahují se řidičky obě současně, až dojde k odtržení proudnic a vrchlík se zbortí a klesá k zemi. To zborcení je však nutné udržovat v takové míře, kdy vrchlík je nafouknutý , ale neletí dopředu, ale padá dolů. Je to dost složité a sám se to stále učím. Kdyby však jiné zbytí nebylo a z nějakého důvodu by nebylo možné spirálu provést , tak ro návrat na zem toto funguje spolehlivě.
Sám osobně používám sestupnou spirálu, když je to ta pravá spirála, kdy je vrchlík kolmo k zemi, tak je to docela hezké pokoukání. Vypnout motor, postupně stahovat jednu řidičku. Vše se musí dělat plynule. Ze začátku to nabíhá jakoby do ostřejší zatáčky, která se stále utahuje až je to ve spirále. V dostatečné výškově rezervě řidičku pomalu povoluji až se vrchlík srovná. Velice zjednodušeně napsáno, Chce si to vyzkoušet a hlavně cvičit. Zde je velká výhoda vrchlíku single skin, který skoro vždy nějaký ten manévr vybere a rozchodí se do letuschopného stavu.
Nějaké odkazy jsou zde
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... acro#p1953
Ze začátku bych se do těchto pokusů vůbec nepouštěl a radoval se z letů blíže k zemi a v klidném ovzduší. Vše přijde s časem jaksi samo

Sám osobně používám sestupnou spirálu, když je to ta pravá spirála, kdy je vrchlík kolmo k zemi, tak je to docela hezké pokoukání. Vypnout motor, postupně stahovat jednu řidičku. Vše se musí dělat plynule. Ze začátku to nabíhá jakoby do ostřejší zatáčky, která se stále utahuje až je to ve spirále. V dostatečné výškově rezervě řidičku pomalu povoluji až se vrchlík srovná. Velice zjednodušeně napsáno, Chce si to vyzkoušet a hlavně cvičit. Zde je velká výhoda vrchlíku single skin, který skoro vždy nějaký ten manévr vybere a rozchodí se do letuschopného stavu.
Nějaké odkazy jsou zde
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... acro#p1953
Ze začátku bych se do těchto pokusů vůbec nepouštěl a radoval se z letů blíže k zemi a v klidném ovzduší. Vše přijde s časem jaksi samo
- dub
- Kontaktovat uživatele:
petrovo
Jen tak dál už se těším na nějaké foto
Jen tak dál už se těším na nějaké foto
Bude, bude - jen teď ještě nechci, protože vše je tak nějak "na pochodu". Zkoušky pokus-omyl jsou celkem nezáživné. Kola už mám v ruce a jsem spokojen, jen myslím že "stovková" by byla o fous lepší.
Dík za info o řešení krizovek.
Dík za info o řešení krizovek.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Možná to trochu pomůže těm, co si budou vrchlík šít sami. Našel jsem náhodou tato videa jsou toho asi 4 díly
https://www.youtube.com/watch?v=C0NA0I1iFXo
https://www.youtube.com/watch?v=C0NA0I1iFXo
Tenhle clovek ma cele stranky s radami, popisem a odkazy na material. Musim rict ze ma navody ucelenejsi jak Ludovic57
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
qeex píše:Tenhle clovek ma cele stranky s radami, popisem a odkazy na material. Musim rict ze ma navody ucelenejsi jak Ludovic57
http://paraelch.weebly.com/
OK2WY