Bellanca Super Decathlon 2.4m
- VACLAV KOCIAN
Re: Bellanca Super Decathlon 2.4m
prosím Vás pánové nevložil by nekdo z Vás fotku jak jste vyřešily vlečný háček v bellce?
Mám jeden dotaz,prosbu- jak vám vychází rozměry podvozku na Bellance 2.4m ?
Zajímají mě hlavně rozměry AaB viz obrázek...
Zajímají mě hlavně rozměry AaB viz obrázek...
Koukám,že k podvozku se zatím nikdo nedopracoval
na papíru mi to vychází takto: A=54cm B=17,5cm
na papíru mi to vychází takto: A=54cm B=17,5cm
- VACLAV KOCIAN
Ahoj, já zbírám info,bellcu mám ve výřezech,stavím přes zimu ale zkus projít celé vlákno třeba tam odpověď najdeš,myslím že to páni uš řešili.Já jsem zpovídal kolegu "bindick"má spoustu fotek ze stavby na rajče net.a na tomto vlákně si předávaly hromadu zkušeností
Ahoj,já mám momentálně téměř hotovou kostru a čeká mě nažehlování (pravděpodobně až v zimě),takže na ohýbání podvozku je ještě čas.Do té doby si rozměry snad ověřím 
Ahoj, o rozměrech podvozku tu nic nenajdeš. Mám celé vlákno přečtené několikrát, také sbírám informace výřezy mi mají dorazit každým dnem. Ty rozměry na podvozek co jsi uvedl z jakou počítáš vrtulí, motorem. Někdo tu totiž psal že mu to vyšlo jen tři centimetry nad zemí ve vodorovné poloze, myslím dokonce upravoval (přihýbal) podvozek.
Konkrétně jsem to provedl tak,že jsem si z pdf plánu na tento model vytisknul čelní pohled 1:1 a z toho podvozek odměřil..
Motor budu řešit později,pravděpodobně něco okolo 30ccm.Mám tu jednu volnou 50ccm,ale to by byl pro tuto velikost modelu asi už brutus
Motor budu řešit později,pravděpodobně něco okolo 30ccm.Mám tu jednu volnou 50ccm,ale to by byl pro tuto velikost modelu asi už brutus
- VACLAV KOCIAN
Ahoj,já jsem ještě stavět nezačal,čekám na zimu aleco jsem se ptal tak 30ccm motor na bellancu 2,44m stačí, já j kamarády by jsme rádi vlekali menší větroně tak mi doporučily až 50ccm motor,myslel jsem že někdo předemnou už háček do bellcy elegantně řešil ale nikdo se neozval a podvozek bude asi závyslí na použitém motoru a vrtuli a td.jak se tady někdo zmiňoval.Já osobně mám největší obavy z výlisku předního okna tak kdyby jste někdo byli rychlejší tak ho i koupím.
Přední okno není tak problematické,jak by se mohlo zdát.Jsou to vpodstatě dvě prohnuté roviny a s trochou citu jde udělat připasováním za studena (nedávno jsem si to ověřil na jiném velkém modelu se shodným typem př.okna..)
Zdravím, taky stavím Bellncu od Lasermodely. Potřeboval bych poradit, jak silná serva budou potřeba?
Bindick píše:Ahoj, serva Hitec výškovka 2x 5.2kg/4,8V digital
směrovka Hitec 10kg/4,8V digital
Křidéka Hitec 2x 5,2 kg/4,8V digital
klapky Hitec 2 x 5,2 kg/4,8V analog
motor Hitec 422
Ja to osadím zhruba takto.
Řešíš nějak otvíratelný předek od motorového krytu po přední okno? Já nad tím teď přemýšlím pro jednoduší přístup při montáži, jen ještě nemám jasno jak na to není tam moc místa.
- VACLAV KOCIAN
Zdravím, kolegové modeláři,prosím Vás pěkně chtěl bych se dotázat řešily jste někdo duralovou trubku na bellce od laser modely?Nechali jste tam trubku od pana Hály 30*2mm,nebo jste pořešily jinou?Náhodou instalaci vlečného háčku jste neřešily ?Rád bych se nechal nějak inspirovat. Za případné rady a odpovědi budu moc vděčný V.K
Mám tady taky Bellancu Super Decathlon 2.4m
je v ní motor OS Max GT 33 a uvažuju o instalaci vlečného háčku,může mi někdo poradit?
Jediné řešení mě napadlo dát ho až za křídlo
jinde není kde.Nebude to vadit při vleku?
Na některých videích je to tak vidět.
Křídlo je dělené přitažené dvěma 6kami poly.šrouby bez klapek.
Milan
je v ní motor OS Max GT 33 a uvažuju o instalaci vlečného háčku,může mi někdo poradit?
Jediné řešení mě napadlo dát ho až za křídlo
jinde není kde.Nebude to vadit při vleku?
Na některých videích je to tak vidět.
Křídlo je dělené přitažené dvěma 6kami poly.šrouby bez klapek.
Milan
Na malé Z-226 mám háček taky až za křídlem (respektive kabinou) a poznat to není.