Odpovědi na začátečnické otázky
Re: Odpovědi na začátečnické otázky
Asi blbej dotaz:
1) Rozdíl mezi normální a tlačnou vrtulí je jen ve směru natočení vrtulky ? Kdyžtak to mohu doladit změnou otáčení motorku, že ?
2) Když jsem urazil sklopnou vrtuli, tak asi vyměnit oba listy ?
děkuji
1) Rozdíl mezi normální a tlačnou vrtulí je jen ve směru natočení vrtulky ? Kdyžtak to mohu doladit změnou otáčení motorku, že ?
2) Když jsem urazil sklopnou vrtuli, tak asi vyměnit oba listy ?
děkuji
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
Šohaj(stavím)
V podstatě lze jakákoliv (pevná) vrtule použít jako tažná i tlačná, jen je potřeba ji správně namontovat a případně upravit směr otáčení motoru. Některé sklopné vrtule mají speciální unašeče, které jí nedovolí se vyklápět na druhou stranu (a unašeč opačně nejde namontovat (například u EasyStar), takže u těchto vrtulí si jistý nejsem.
Pokud koupíš nové listy ke sklopné vrtuli, prodávají se (vždy?) v párech, takže samozřejmě vyměnit oba.
Pokud koupíš nové listy ke sklopné vrtuli, prodávají se (vždy?) v párech, takže samozřejmě vyměnit oba.
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
jimi-m píše:V podstatě lze jakákoliv (pevná) vrtule použít jako tažná i tlačná, jen je potřeba ji správně namontovat a případně upravit směr otáčení motoru. Některé sklopné vrtule mají speciální unašeče, které jí nedovolí se vyklápět na druhou stranu (a unašeč opačně nejde namontovat (například u EasyStar), takže u těchto vrtulí si jistý nejsem.
Děkuji,
já se jen ujišťoval,
ta tlačná není sklopka, jen chci na "letadelko Káně" vyzkoušet jinou vrtuli, měla by být tlačná, ale asi je tam normální vrtule a obrácený chod motoru.
K těm sklopkám, když si koupím 2 páry a pak jednu opět urazím (trefil jsem jeden ze dvou stromů na louce), tak se dá použít jen jeden list, když je to od stejného výrobce, nebo je ten pár nějak vyvažovaný a raději opět vyměnit oba listy ?
Trutnov, X9D+
Šohaj(stavím)
Šohaj(stavím)
Ty listy vypadávají jednotlivě z lisu, pochybuju, že by je vyvažovali jako pár na testovacím kuželu. Pokud je to stejný výrobek, meli by být identické... Samozřejmě odchylky nelze vyloučit, i když si koupíš jeden pár...
FrSky Taranis X9D+
-
danekovsak23
F6F Hellcat po zapojení baterie stále pípá
Dobrý den koupil jsem si F6F hellcat ale když zapojí baterii pořád pípá mohlo by to být tím že se cca 2 roky nenabíjela ??? Děkuji
- Blacksite
- Kontaktovat uživatele:
Re: F6F Hellcat po zapojení baterie stále pípá
pipa? jakoze regulator pipa? co propojeni regulatoru a motoru? studenak, nebo tak
Taranis X9D+
..........
Naposledy upravil(a) Chlummik dne úte 10.11.2015 11:38, celkem upraveno 1 x.
Nejspíš čeká regl na signál z primace
Sparuje se ti rádio ? Hybou se serva?
Sparuje se ti rádio ? Hybou se serva?
... tipujem na slabé napätie lipolky...
Mám dojem, že keď som nastavoval servá bez pohonného akumulátoru a pripojil iba prijímačový pack /aby sa mi neroztočil motor/ tak to pípalo.
Takisto pípa, ak kolega vypne vysielač 2,4GHz vysielač.
Mám dojem, že keď som nastavoval servá bez pohonného akumulátoru a pripojil iba prijímačový pack /aby sa mi neroztočil motor/ tak to pípalo.
Takisto pípa, ak kolega vypne vysielač 2,4GHz vysielač.
Já teprve nedávno zjistil, že dokud na TARANIS neodkvituji to hlášení o přepínačích ve výchozí poloze, tak vysílač nic nevysílá, tzn. že se nespojí s modelem 
Trutnov, X9D+
Šohaj(stavím)
Šohaj(stavím)
-
danekovsak23
Ne neděje se vůbec nic zkoušel jsem kalibraci ale banán letadlo by mělo být v pohodě jenom ta baterka se nenabíjela tak nevím no nehccu koupit novou baterku abych zjistil že to tím není :/
- JosefSvejk
Máš aspoň možnost změřit napětí té baterie? Máš nějaký multimetr? Ještě zkus dát trim plynu úplně dolů, jestli se regl "nechytne".
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
-
Majklsmith
Re: Hledám kolegu modeláře
Ahoj,
Jsem úplný amatér a chtěl bych se naučit létat.
Moje otázky:
Jaké radio? představa do 9.000.- (aby už mohla sloužit na další letadla a coptery)
Jaké letadlo? cca do 3-4K dostupné náhradní díly. rozpětí cca 2m vetroň s motorem (chtěl bych zephyr v-70 ale ten bude až to budu umět udržet ve vzduchu)
Někdo z Kopřivnice či okolí kdo by mi to pomohl nastavit a rozlítat?
Odpovědi ty simulátor .... už tady byly. nechci budu lepit padat opravovat.
Děkuji za odpovědi
Jsem úplný amatér a chtěl bych se naučit létat.
Moje otázky:
Jaké radio? představa do 9.000.- (aby už mohla sloužit na další letadla a coptery)
Jaké letadlo? cca do 3-4K dostupné náhradní díly. rozpětí cca 2m vetroň s motorem (chtěl bych zephyr v-70 ale ten bude až to budu umět udržet ve vzduchu)
Někdo z Kopřivnice či okolí kdo by mi to pomohl nastavit a rozlítat?
Odpovědi ty simulátor .... už tady byly. nechci budu lepit padat opravovat.
Děkuji za odpovědi
A trváš na konstrukčním stavěcím letadlu? Většinou se doporučuje easystar jako nejcvičnější letadlo. Případně já su taky začátečník (Ostrava) a mám RTF Alphu 1500. S malýma výchylkama (je to i v návodu) je moc parádní, po pár letech (jakože létat, ne rok, mám ju cca od září) už to mám i na maximální a úplně v pohodě. Pokud bys koupil ARF, tak rádio pořešíš vlastní bez problému, tuším že zrovna ARF verze stojí snad něco pod 3k.
-
Majklsmith
Vaccc píše:A trváš na konstrukčním stavěcím letadlu? Většinou se doporučuje easystar jako nejcvičnější letadlo. Případně já su taky začátečník (Ostrava) a mám RTF Alphu 1500. S malýma výchylkama (je to i v návodu) je moc parádní, po pár letech (jakože létat, ne rok, mám ju cca od září) už to mám i na maximální a úplně v pohodě. Pokud bys koupil ARF, tak rádio pořešíš vlastní bez problému, tuším že zrovna ARF verze stojí snad něco pod 3k.
Chtěl bych asi malinko vetsi rozpeti aby bylo letadelko stabilnejsi ve vetru co gama?? neni to uz moc line?
A co vysilacka co doporucujete??