RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
johnf56

Re: RC paragliding.

#301 Příspěvek od johnf56 »

petrovo píše:
Poptejte se.

Chlape ten email bol len a iba pre teba.ale co keby si knemu skočil a poptal se aj za nas :)
petrovo

#302 Příspěvek od petrovo »

:D To je nápad. Když ale ono dnes drátově, či bezdrátově to jde rychlostí větší blesku. Ne, ne - jen si písněte. Neslevím - dříve než budu mít funkční polétadlo, tohoto pána "otravovat" nepůjdu. Toho si notabene užije až, až, jakmile mi to létat bude moci. :wink: :D
johnf56

#303 Příspěvek od johnf56 »

petrovo píše::D To je nápad. Když ale ono dnes drátově, či bezdrátově to jde rychlostí větší blesku. Ne, ne - jen si písněte. Neslevím - dříve než budu mít funkční polétadlo, tohoto pána "otravovat" nepůjdu. Toho si notabene užije až, až, jakmile mi to létat bude moci. :wink: :D

To sa mi pači ale aby ta tvoja tvrdohlavosť nestala moc penez ako mňa :lol: :lol: :lol:
von boberov

#304 Příspěvek od von boberov »

Tak slibovaný pokus s Taranisem. Jen chci říct, že je to takový nástřel, dá se s tím dál pracovat- měnit %, křivky/odezvy, trim výškovky by šel třeba mixovat s plynem atd. No jukněte 8O MR.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TgOozHi3FgE[/youtube]
dub
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od dub »

von boberov
bezvadný 8O , majitelům Taranise odpadla jedna starost, fakt super tleskám
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
martin z

#306 Příspěvek od martin z »

Taky jsem to v neděli rozseknul, překvapilo mě, že u Lindingera se už dá platit Paypalem, celý dlouhý roky jsem u něj platil kartou. Ve čtvrtek dorazilo - koupil jsem paramix, bílej plastovej ochrannej kruh (byl nejlevnější) a Flair v barvě červená/bílá/limetka. Pomalu dávám dohromady díly na krosnu, zkusím to pojmout nějak jednoduše (naohýbat, sešroubovat). Na FPV a osazení HD kamerou zatím kašlu, naopak asi sundám z půdy nějakýho panáčka coby pilota. Do jara to nějak spáchám. Vrchlík jsem ještě z pytle nevybalil, protože se o víkendu chci za světla přes den podívat jak je to vlastně zabalený, nechci si hned zamotat šňůry do sebe. Na videích všichni jen vytáhnou vrchlík z pytlíku a krosnu už mají připojenou. Jak to do pytlíku pak smotají jsem si nevšiml, musím někde nastudovat postup skládání.
dub
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od dub »

Tak to gratuluji, k tomu skládání je to úplně jednoduché. Popíši můj způsob. Vrchlík rozložím vrchní částí dolů na zem. Všechny šňůry stáhnu k odtokovce jakoby za ní. Vrchlík je stále celý rozložený. Potom vezmu jedno ucho a přeložím ho ke středu vrchlíku. Pak druhé a přložím ho opět ke středu. Vrchlík se již zmenšil a obě uši se dotýkají ve středu vrchlíku. Pak vezmu ty kraje co byli uši a opět je složím ke středu. Druhou stranu složím stejně. Pak znova až vznikne taková úzká nudle. Obě úzké nudle přeložím přes sebe a je to. Tuto úzkou nudli zasunu do obalu ze kterého vyčnívají pouzs šňůry. . Ten obal překládat s vrchlíkem na polovinu moc nedoporučuji. To proto , jak jsem psal výše .Lepší je vrchlík skladovat v rozloženém stavu . Tolik netrpí a hlavně v suchu :wink:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
J.Košecký

#308 Příspěvek od J.Košecký »

Jak tak Vás tady čtu, tak mě napadá jestli to někdo nezkoušel s parafoil drakem...
Lítám 2,5m draka a ten potřebuje celkem velikej vítr, takže tohle by pro mě byla vhodná alternativa do bezvětří :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_qUmNvrBAUo[/youtube]
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od TERAZKY »

von boberov píše:Tak slibovaný pokus s Taranisem. Jen chci říct, že je to takový nástřel, dá se s tím dál pracovat- měnit %, křivky/odezvy, trim výškovky by šel třeba mixovat s plynem atd. No jukněte 8O MR.

Tak to je paráda. Dokáže to niekto i na Aurore :?: :?: :roll: Stačí len tá plná výchylka serva od hornej pozície neurálu o nič iné nejde. Dík moc.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
von boberov

#310 Příspěvek od von boberov »

Tak v tom mám přeci jenom ještě botu :oops: - znovu a lépe :lol:
Takto to má fungovat :arrow: Tonda J. to napípal na MX16stce MR.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=10t8uBebYWY[/youtube]
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od TERAZKY »

Mixoval to cez klapky, či motýľa?
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
petrovo

#312 Příspěvek od petrovo »

johnf56 píše: To sa mi pači ale aby ta tvoja tvrdohlavosť nestala moc penez ako mňa :lol: :lol: :lol:

Ho, ho - to není tvrdohlavost, ale ohledy na druhého. jinak ten odliv peněz z mé kapsy vůbec nevylučuji. To znám ... :D

Toto je ve vláknu již dříve zmíněné mírné zrychlení (dvě serva navíc), že?:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=74cjRKq1Bow[/youtube]

Při tom brouzdání po Youtube jsem nalezl i zajímavý námět na pilota. Jen nevím, zda TENTO je rozměrově vhodný .... Mají ho za cca. 16USD a to ve třech barvách.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AqMuc7NvI5M[/youtube]
martin z

#313 Příspěvek od martin z »

Ještě bych měl dotaz jak máte na krosnách a tříkolkách umístěné ty dvě antény 2,4 GHz? Většinou je krosna přece převážně z kovu a mít z toho antény vystrčené do prostoru asi dost dobře nejde kvůli kotrmelcům po dopadu krosny do trávy. Kruhový rám mám z plastu, možná připevnit antény někam k tomu co nejdál od motoru? Díky.
johnf56

#314 Příspěvek od johnf56 »

martin z píše:Ještě bych měl dotaz jak máte na krosnách a tříkolkách umístěné ty dvě antény 2,4 GHz? Většinou je krosna přece převážně z kovu a mít z toho antény vystrčené do prostoru asi dost dobře nejde kvůli kotrmelcům po dopadu krosny do trávy. Kruhový rám mám z plastu, možná připevnit antény někam k tomu co nejdál od motoru? Díky.

Napriklad aj tak
Přílohy
100_4994.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od dub »

petrovo
k tomu spodnímu videu, všiml jsem si, že na rukou má našroubované plastové kříže co se dodávají jako páky k servům. Z vlastní zkušenosti bych toto nedoporučoval. Když to nespadne tak to funguje, ale při tvrdším přisání o které nebude v počátcích určitě nouze se lehce ten plastový tisícihran strhne. Vždy bych volil servo s kovovými převody a páku serva duralovou. Mám vyzkoušenou tuto páku a absolutně bez problémů
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
Ono je pak nemilé, když po tvrdším přistání musí člověk domů, protože se ruce panáka nehýbou. To samé doporučuji i když jsou serva namontována na rámu krosny a nebo tříkolky. Toto píšu jen proto, aby Vám taková prkotina nezkazila radost z létání :wink:
letu zdar Jirka - dub-
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“