Ahoj, nedá mi to abych se nepodělil se svým zážitkem ze soboty 3. října 2015. Proč? protože lítání s RC paraglidovým křídlem je docela zábava někdy i na 3 dny
Počasí bylo super vítr JV kolem 4m/s, tak jsem vyrazil s Free na Radobýl. Kopec nedaleko Litoměřic. Dorazil jsem tam ve 13 hod. a to už tam byli 3 opravdoví padáčkáři s velkejma padákama. Chvilku jsme kecali a pak jsem šel do vzduchu . Nahoře foukalo kolem 5m/s a tak jsem ještě naložil olovo co kdyby. Let super svahovačka ukázka spirály a pak to přišlo, nějak přifouklo a padáku se nechtělo dopředu , ale zato krásně stoupal vário ukazovalo přes 2m/s. Co teď když dám spirálu tak mě to zafoukne za kopec do vysokých stromů. Tuto variantu jsem nechtěl a tak jsem já blbec

rozhodnul, že naletím na bok kopce/ nad lom, kde to tolik nebude nosit a tím snížím výšku. Naletěl jsem nad lom, padák sice nestoupal, ale zato v mžiku zmizel za obzorem

. Než jsem doběhl na hranu skály v domění, že jej uvidím, neviděl jsem nic. Naštěstí tam seděl človíček, který mi ukázal přibližný směr dopadu. Rozloučil jsem se a šel dolů padák hledat po příchodu na místo jsem se zděsil, za prvé jsem vůbec nevěděl, kde jsem , kolem všude vysoký stromy a křoviska, na kopec jsem naviděl abych se mohl zorientovat. Tu sobotu jsem byl na kopci 4x v 19 hod. jsem to vzdal a nechal to na neděli. V neděli jsem zajel na bok kopce zapnul vysílač a ten se chytil a vario ukázalo -99m pod startem. To byla dobrá zpráva, protože tam padák ještě někde byl. Ale kde

. Po 5-ti hodinách hledání jsem to vzdal a napadlo mě zavolat kamarádovi co má dron. Asi za 1 hod. přijel na místo vybalil monitor, mě nasadil na hlavu brejle FPV a bych se koukal. Ukázal jsem mu přibližný směr a šlo se na věc. Před startem mě upozornil, že už asi půl roku neletěl. Tady je odkaz na video z dronu
https://youtu.be/20b_vOU5Uzw . Dron se dostal z neznámého důvodu do výšky 590m, kde mu asi v 500m došla baterka

. na videu je vše vidět. Dron dopadnul asi 100mn za nás slyšeli jsme ránu a šli hledat dron po 20 min jsme ho našli spadnul do křoví a tak kamera Hero 3 přežila jinak by nebylo to video. No náhoda , jak prase jinak by jsem nehledali jen padák ale i dron. Ještě jsem v křoviskách hledal asi 3 hod. , ale bezvýznamně. Úplně vyčerpanej a to jak fyzicky a psychicky jsem jel domů. Když jsem vystupoval z auta, tak u mě přibrzdilo auto a v něm seděl jeden z padáčkářů, který mi řekl, že ví kde ten můj padák visí. Sedli jsme do auta a on mi dalekohledem ukázal místo kde ten padák fakt visel. Byl vidět jen z jednoho místa. Samozřejmě byl tam, kde bych ho vůbec nehledal. Zase náhoda jak blázen. Na pondělí jsem si vzal dovolenou s tím, že jsem poprosil jiného známého s lepším dronem, jestli by se mnou nezajel na Radobýl a nenaletěl dronem nad místo, abych se v tom křoví zorientoval. V 10 hod. jsme byli na místě kámoš modelář s dalekohledem navigoval pilota dronu a já mezitím vyzbrojen mačetou, sekyrkou a nůžkama pelášil asi 1 km směrem do křoví. Asi za půl hoďky jsme pomocí dronu, mobilů a dalekohledu padák našli a já stál pod ním. Samozřejmě šípek výška kolem 3m a padák uprostřed. Za hodinu usilovné práce byl padák na zemi. Nepoškozenej

a já štastnej jako blecha. Jak jsem vypadal já Vám asi nemusím popisovat, za ty 3 dny jsem byl tak rozervanej od šípků a větví, že jsem pomalu nevěděl na jakou stranu se mám v posteli otočit. To jsem radši nefotil. Dva večery jsem nemohl usnout s pocitem, že si mi někde kolem kopce povaluje zhruba 15.000,-

Vše dobře dopadlo , doma jsem dal vybitou baterku na nabíječku, ta ožila a jede se dál

.
Ještě přikládám odkaz na mapku, aby jste si udělali alespoň přibližný obrázek
http://mapy.cz/s/lOuQ . Doporučuji přiblížit

Ještě přikládám fotky z místa nálezu padáku

Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200