RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrovo

Re: RC paragliding.

#166 Příspěvek od petrovo »

dub - příteli, to je přesně ono! Teď jsem plnil košík v Holandsku a tak sem uvedu, co bych si tak představoval.

MOTOR, VRTULE, REGULÁTOR, SERVA.

Něco z toho spíše "pocitově", něco z důvodu dobrých preferencí. Ten motor má oproti doporučení, či charakteristik motoru od Hackera nižší otáčky, ale třeba i tak "projde"...

Tak co? Ano, či ne? Dokud je vše skladem :wink: Apropó - i ten hliníkový čtyřhran na káru jsem si "přednabalil".
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od JirkaA »

Rozměr vrtule bez údaje o otáčkách je nicneříkající údaj...
OK2WY
dub
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od dub »

Můj názor serva v pohodě, regl v pohodě, motor nevím ty otáčky se mi zdají na 10 -ti plalcovou vrtuli dost malé. Možná tak 11 ti palcovou. Těžko se radí takhle. K vůli tomuto jsem si pořídil stejnosměrný klešťák a měřím proudy. Už mnohokrát se mi to vyplatilo :wink: V tom setu od Hackera je tento motor
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 514&p=6514, tak nevím zkus to nějak porovnat ten točí na 3. článek s 10/5 vrtulí a je to v pohodě. Žere to na plný plyn zhruba 30A, ale pro pohodu stačí půl plynu.
Jen pro příklad na Wegusu mám tento motor HD Power HD 3536-6, vrtule 11/6. Vrtuli doporučuje výrobce. Na 3 čl. si to na plný plyn veme 50 A. Motor dle výrobce snese 36A. Těch 50A na okamžik je v pohodě. No ale výrobce uvádí že tento motor je s touto vtulí na 3-4 čl. akumulátor. Včera jsem to tedy vyzkoušel na 4. článek a na plný plyn mi to ukázalo 75A :roll: :roll: . Výsledek - moc nevěřím těm papírovým údajům a radši se spoléhám na měření :wink:
Klidně se ptej určitě to nějak dáme dohromady :wink:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
petrovo

#169 Příspěvek od petrovo »

JirkaA píše:Rozměr vrtule bez údaje o otáčkách je nicneříkající údaj...

Data jsou uvedena ve specifikaci motoru:

RPM: 950kv
Prop size: 7.4V/12x6 14.8V/9x6

Pohonný akumulátor - tříčlánek. Tím bych se měl s uvedenou vrtulí "vejít" v pohodě. Ty otáčky jsou nižší (bral jsem v potaz setový motor z RC Free od Hackera), ale pokud jde létat original na půlplyn, myslím že i tento Turnigy D2836/9 950KV let zvládne. Ukázalo-li by se, že to nebyla zrovna nejšťastnější volba, poohlédnul bych se po jiném. Na jiný vhodný jsem při procházení nabídky nenarazil... To je jen na vysvětlení, jak jsem při výběru komponent uvažoval.

Klešťák - výborná věc a osobně stále říkám, že je komfortnější než měřidla s nutnou instalací do obvodu. Sice používám svůj služební ale na občasné měření doma plně vyhovující varianta... :)
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od TERAZKY »

petrovo píše:
Jo, jo - to bych dělal hned, jen jak jsem už psal, nemám tu žádnou rozměrovou předlohu. První co udělám bude to, že zrekapituluji všechny příspěvky co tu jsou a podívám se, jestli v některých nejsou nějaké rozměry uvedeny. Nebo v nabídkách e-shopů. Mám tu toho na toto téma otevřeno až hrůza, tak snad se dohledám. A KDYŽ NE, TAK SE OZVU .... :wink:

http://www.rcparagliding.cz/download/fi ... &mode=view

A toto je čo pán kolega :?: :?: :roll: Dávam to sem druhý krát. Pre Freee si to zmenši na 9 resp max. na 10 pal vrtuľu. /pozor na letovú hmotnosť/

Ten Tvoj výber komponetov je cca OK, i keď ten lineárny Bec nie je nič moc no stačiť by mal. Motor by som zobral SK sériu.

S týmto budeš mať rezervu i na štarty zo zeme:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
johnf56

#171 Příspěvek od johnf56 »

petrovo

Nemysliš že ako si pisal citujem,raz vidieť je ako 10krat...... ,Vendys to ma doma tak to možeš mať v priamom prenose :lol:
Přílohy
unnamed.jpg
johnf56

#172 Příspěvek od johnf56 »

Rado
teraz uvažujem či nnemam zlu vrtulu aj motor ked dub piše že použiva až 11palcovu myslim na ten Wegus :oops:
dub
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od dub »

Taky jsem uvažoval přivázat Weguse na krosnu od Free, ale zatím k pokusu nedošlo, lenost zvítězila :lol: :lol:
A jakou tam máš vrtuli na tom Wegusu?
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od TERAZKY »

To je možné, lebo ja mám na Flair-e tiež 11pal. Trojkolka má 2,8kg.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
dub
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od dub »

johnf56 píše:petrovo

Nemysliš že ako si pisal citujem,raz vidieť je ako 10krat...... ,Vendys to ma doma tak to možeš mať v priamom prenose :lol:

To jsou pěkné tříkolky , jedna z mých :D
Obrázek
Obrázek
johnf56

#176 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Taky jsem uvažoval přivázat Weguse na krosnu od Free, ale zatím k pokusu nedošlo, lenost zvítězila :lol: :lol:
A jakou tam máš vrtuli na tom Wegusu?

ja stakou lietam kvoli vahe som ju tam namotoval dokonca z trojkolku len tam mam motor35/42/5 a vrtulu 9/6 vaha 2.6 kg bez baterky
Přílohy
100_4975.JPG
Naposledy upravil(a) johnf56 dne pát 30.10.2015 15:27, celkem upraveno 1 x.
johnf56

#177 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:
To jsou pěkné tříkolky , jedna z mých :D
Obrázek
Obrázek

Pekná- kolko to važi a kde kupuješ tych panakov.
dub
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od dub »

Váží to kolem 2,5 kg
Na fotkách chybí přídavná zátěž olověné hranoly zasmrštěné do šmršťovačky přišroubované pod laminátovou sedačkou
Panáci jsou odtud
http://www.darovanek.cz/produkt/panak-jackie-6-druhu/
johnf56

#179 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Váží to kolem 2,5 kg
Na fotkách chybí přídavná zátěž olověné hranoly zasmrštěné do šmršťovačky přišroubované pod laminátovou sedačkou
Panáci jsou odtud
http://www.darovanek.cz/produkt/panak-jackie-6-druhu/

Ok dakujem za odkaz
petrovo

#180 Příspěvek od petrovo »

petrovo píše:... První co udělám bude to, že zrekapituluji všechny příspěvky co tu jsou a podívám se, jestli v některých nejsou nějaké rozměry uvedeny...

Věděl jsem TERAZKY, že tu je nákres zveřejněn, jistě bych se k němu zpětně dopracoval, ovšem nešlo jen o vozík... Ale dík za připomenutí. Ten uvedený MOTOR je pro mne pasé. Zaprvé na mne působí přímo odpudivě a za druhé chci motor se zadní montáží - tento je přímý opak. Samozřejmě jsem prošel celou nabídku 28-tkové řady a vybral to, co jsem vybral. Ideální není, ale jeho plus-minusy dozajista poznám v praxi - teď z toho ale obavy nemám.. Spíš jsem nepochopil toto: "S týmto budeš mať rezervu i na štarty zo zeme". Bylo to myšleno v nadneseném slova smyslu? Jak takový padák s vozíkem startuje ze země?

EDIT:
TERAZKY píše:
Stunt od Hackera mi zo zeme štartuje a žiadne výstuhy nemá.

ilus. video
https://www.youtube.com/watch?v=ykS2NWtxWgs

TERAZKY - omlouvám se :oops:

johnf56 - I v 25000. městě se jeden člověk hledá poměrně blbě. Ale jsem v kontaktu s kolegou, kterého pan Václav Dočekal (ála Vendis - to jen pro náhodného čitatele, který kroutí hlavou nad tím, o koho se jedná) učil cca. před 40-ti léty létat. Ale ano - jakmile budu v kontaktu, jistě domluvíme předváděčku.

dub - tak to je přesně to, co jsem dnes započal - ochranný rám na vrtuli. Tak to to tedy musím vymyslet jinak, protože to už by nebylo originální řešení ..... :D :D :D :wink: Stejně mám už něco připraveno na víkend, takže "origo" to snad i bude (řeč je o ochranném rámu). JO! A pochvala za link na pajduláky! Chystal jsem se zítra projít hračkárny tady u nás, ale vezmu raději něco z odkazu. Pokud rozměrově sedí, bude to ulehčení výběru.
Naposledy upravil(a) petrovo dne sob 31.10.2015 5:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“