ASP0 400 AR
ASP0 400 AR
Kluci lítáte ten motor někdo?? M
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASP0 400 AR
Určitě nikdo, protože nic pod tímhle označením neexistuje.
Možná, že jsi chtěl napsat ASP FS 400AR
Trochu bych něco málo věděl o ASP FT 160AR ale ten má o pár hrnků míň.
Jirka
Trochu bych něco málo věděl o ASP FT 160AR ale ten má o pár hrnků míň.
Jirka
Naposledy upravil(a) Celeron dne stř 28.10.2015 21:44, celkem upraveno 1 x.
Zrovna před pár dny jsem se na mojehobby dočetl v diskuzi o Aero A102, že Radek Suk z jety.cz co píše články do časopisů o jetech, že v tomhle modelu měl zrovna tenhle motor, zvuk to má parádní.
https://www.youtube.com/watch?v=-1M6jS1SsUc
https://www.youtube.com/watch?v=-1M6jS1SsUc
Jo jasně, jsem se trošku upsal a nevšiml jsem si. No viděl jsem někde na trubce pár odkazů a komentářů i s českým jménem, akorát mi nešlo ty lidi dohledat a kontakovat, tak to zkouším touhle cestou.
-
von boberov
Třeba tento uživatel něco poradí
viewtopic.php?f=15&t=73429
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
mlike píše:Kluci lítáte ten motor někdo?? M
Jeden motor mám. Co by tě zajímalo??
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Určitě chce vědět, jestli udrží spolehlivej volnoběh bez přižhavování.
Jirka
Jirka
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Určitě chce vědět, jestli udrží spolehlivej volnoběh bez přižhavování.![]()
Jirka
volnoběh udrží,ale vzhledem k tomu že stejně musíš mít pžižhavování pro start tak je lepší ho mít zapnuté na malé otáčky,navíc je možné mít nižší volnoběh
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jen jsem chtěl vědět, jestli ta ASP FS 400AR má na ubranej stejný chování jako ASP FT 160AR. Ono je totiž známé, že originály od OS Max přižhavování nepotřebují.
V čempak je zakopaný pes? Rozdíl v ceně bude asi korespondovat s kvalitou provedení.
Jirka
Jirka
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl v ceně se určitě někde projevit musí.
Ale co se týká motoru tak je dobrý.
Životnost? To je otázka. Myslím že s tímhle motorem stejně málo lidí nalétá víc jak 10 hodin za rok. Takže životnost taky OK
Motor potřebuje náročnější servis. Nejde se na něj vykašlat a jen létat. Ale to je u všech těchto motorů
Životnost? To je otázka. Myslím že s tímhle motorem stejně málo lidí nalétá víc jak 10 hodin za rok. Takže životnost taky OK
Motor potřebuje náročnější servis. Nejde se na něj vykašlat a jen létat. Ale to je u všech těchto motorů
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
HavelAircraft píše:Rozdíl v ceně se určitě někde projevit musí.
Hlavně to neudělej jako já. Po záběhu jsem propláchl motor pouze přes karbec do výfuku. Za 2 roky jsem se nestačil divit, nešlo s ním hnout. Po rozebrání jsem zjistil ložiska na klice a vačkovce zasyflený zaschlým rycínem. Prostě 4T se jen tak lehce proti 2T propláchnout nedaj. Teď sundávám před zimou kryty vahadel a proplachuju karter stříkačkou skrz odfukovou díru. Bordel vyteče skrz trubky zdvihátek.
Jo a bacha na jednu věc, jak mě varoval leteckej mechanik, co kdysi dělal na IL14. U hvězdičáků po delším odstavení je nutno na dolních válcích v segmentu cca 90 stupňů kolem osy před prvním nahozením vyšroubovat svíčky a otáčením "vyfrkat" z těch spodních válců mazivo co proteklo z karteru do hlav válců. V extrému se dá při prvním protočení ohnout ojnice.
Jirka
Ahoj. No v podstatě nějaký tyhle informace, jak psal HavelAircraft a ty, jsem chtěl vědet. to s přižhavováním mi bylo jasný, žhavení bude na palubě, tak by bylo celkem škoda nechat ho ležet, když bych mohl mít nížší volnoběh. A to s těma spodníma válcema je taky celkem jasný, to už mě vycvičil motor v Piperu od Black Horse, měl jsem ho uloženej invertně- jak říkáš vytočit svíci a vyblafat olej.
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
To vyšroubování svíček není nutné. Stačí lehce otočit motorem a vylít ho. Jako jednoválec když ho uchlastáš. Nikdy ne silou. A vždy před startem motor protočit optarně rukou.
Navíc tím dost optřebováváš závity v hlavě. A někdy je k motoru i dost špatný přístup.
U velkých motorů Se to dělá z důvodu toho že ve skříni máš poměrně velké množství zbytkového oleje. A ten právě nateče do válců.
Když chceš notor uložit na delší dobu. Tak je dobré ho propláchnout konzervačním olejem.
Pokud máš motor nový tak je NUTNÉ po záběhu seřítit minimálně ventily. Ale je dobré motor prohlédnout jako celek.
Navíc tím dost optřebováváš závity v hlavě. A někdy je k motoru i dost špatný přístup.
U velkých motorů Se to dělá z důvodu toho že ve skříni máš poměrně velké množství zbytkového oleje. A ten právě nateče do válců.
Když chceš notor uložit na delší dobu. Tak je dobré ho propláchnout konzervačním olejem.
Pokud máš motor nový tak je NUTNÉ po záběhu seřítit minimálně ventily. Ale je dobré motor prohlédnout jako celek.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Jo a taky jsem se chtěl zeptat čím toho drobka krmíš.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já tu 160-ku boxera zabíhal na metyl 80% rycín 20%. V provozu pak 80% + 15% + 5% nitrometanu. Na syntetiku jsem ho po radách jiných provozovatelů zatím nezkoušel, má naběhaný asi jen 2,5 hodiny.