Zdravím,
nemá někdo nějakou smysluplnou metodu, jak se zbavit řasy v zahradní hadici,
která se tvoří a tvoří a uvolňuje a ucpává stříkací pistoli?
Díky.
Řasa v zahradní hadici
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Řasa v zahradní hadici
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řasa v zahradní hadici
jde o to zda hadici používáš i na pití či nikoli na řasu spolehlivě funguje hodně slabý roztok skalice modré.... stejně tak funguje proti houbovitým chorobám třeba na rajčatech a pro budoucí kritiky a okřikovatele s eko žvásty bez znalostí .... funguje v podstatě na přírodním základu a běžně je používána i v komerčních aqua-srandičkách.
Stručně pokud se nepije voda takto upravená nehrozí žádné nebezpečí pokud ji nevypouštíš přímo do potoků či rybníků v nadměrném množství.
Doporučená dávka je na bazén klasické velikosti 3,9 m průměr 70cm výška 1-2 polévkové lžice na sezonu.
Řasa se nemá šanci zabydlet.
Stručně pokud se nepije voda takto upravená nehrozí žádné nebezpečí pokud ji nevypouštíš přímo do potoků či rybníků v nadměrném množství.
Doporučená dávka je na bazén klasické velikosti 3,9 m průměr 70cm výška 1-2 polévkové lžice na sezonu.
Řasa se nemá šanci zabydlet.
zdendys píše:Zdravím,
nemá někdo nějakou smysluplnou metodu, jak se zbavit řasy v zahradní hadici,
která se tvoří a tvoří a uvolňuje a ucpává stříkací pistoli?
Díky.
letos na jaře jsem likvidoval řasy v jezírku nějakým přípravkem z horbachu, nechal jsem si poradit a výsledek se dostavil--na ruzné řasy jsou ruzné pořípravky, je potřeba vědět, jakou řasu tam máš--možná blbej nápad--odpojit tu hadici, ponořit ji do nějaké nádoby s tou chemií a napojit na ni akvarijní čerpadlo a nechal vodu cirkulovat.
před lety jsem debatoval o řasách v jezírkách a jejich likvidací--respektive jak to dělávali s řasama v dobách, kdy nebyla ještě běžně koupitelná chemie na upravu vody--tuším zminoval ječmen ale určitě zminoval že se do jezírek dávala měd v množství, kdy to ještě nevadilo rybám, ale už vadilo řasám.
třeba by kus měděného drátu v hadici ten problém možná vyřešil---spíš si ale myslím, že by ten problém s řasou v hadici vyřešilo, kdyby ta hadice nezustávala na sluníčku, ale byla po použití uskladněná někde na severní straně a nesvítilo na ní sluníčko.
Proti řase funguje černá neprůsvitná hadice. Synovec jí používá už několik let od jara do zimy položenou na trávníku a s řasou nemá žádný problém.
Lark píše:Proti řase funguje černá neprůsvitná hadice. Synovec jí používá už několik let od jara do zimy položenou na trávníku a s řasou nemá žádný problém.
PŘESNĚ. Mám tu samou zkušenost. Bez světla (téměř) nerostou.
=== S vyjimkou těch nezelených co jim stačí světla málo. Např. Ruducha - černá štětičková řasa.
Naposledy upravil(a) guchar dne ned 18.10.2015 17:53, celkem upraveno 1 x.
souhlasim, v hadici svetle/bile jsem mel rasu porad ale v hadici tmave zelene s vnitrni cernou gumou vubec, resp. jsem si ji nikdy nevsiml
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
propláchni hadici Savem.
Chlor řasy ničí okamžitě.
Jinak z tohodle důvodu jsem taky radši koupil hadici neprůsvitnou- jak píšou ostatní.
Chlor řasy ničí okamžitě.
Jinak z tohodle důvodu jsem taky radši koupil hadici neprůsvitnou- jak píšou ostatní.