FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
vatis

Re: FPV_dotazy

#241 Příspěvek od vatis »

Jojo, taky mě napadl, jako možný zdroj těch výpadků, ale kdyz jsem fouknul do něj, tak to nic nedělalo. Pak jsem ceký tx zamotal do fólie ale nepomohlo to. Proste to reaguje na vzduch (jakoby na vybrace způsobemé prouděním vuduchu). Zajímavé je, že vyvolat výpadek jen poklepáním je dost obtížné. Povedlo se mi vyvolat výpadek, když přejedu rychle nehtem po žebrování chladiče. Jestli mi pošlou nový, aniž bych ho musel posílat zpět, tak ho otevřu :D fakt mě zajímá, co to je za vadu. Jestli to třeba není jen studeňák někde uvnitř...
vatis

#242 Příspěvek od vatis »

Tak reklamace neuznána (měl jsem ho doma víc než 1 měsíc). Zítra ho rozeberu :D máte někdo zkušenost s podobnou opravou? Na co si třeba mam dát pozor? :?:
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od VSCharlie »

Řešení je jednoduché, přesně se trefit do odpadkového koše, aby jsi se nemusel znovu ohýbat.
:mrgreen:
(Já se 2x netrefil a ještě teď mě z toho bolí záda...)

Ale vážně.
Měl jsem taky vadný tento TX BOSCAM, 200mW a dosah i s kvalitní anténou, tak 25-50 metrů.
Laboroval jsem s tím skoro půl roku a nakonec jsem to vzdal.
Pokud nejsi odborník a nemáš potřebné přístroje pro proměření jednotlivých součástek, tak se chyba hledá těžko a výsledek zpravidla nulový.
Ten koš a nákup jiného TX, ti ušetří spoustu času a problémů.
Dát 18 až 30$ za nákup jiného, třeba z banggood, není až tak moc a nejpozději do 10 dnů lítáš..

Můžeš vybírat:
http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho ... -2734.html
Mám celkem dobré zkušenosti s 200mW vysílači Eachine (z kompletu s kamerou).

Pravděpodobně to není odpověď kterou jsi čekal, ale je to rozhodně to nejjistější a nejrychlejší řešení tvého problému..
:roll:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
vatis

#244 Příspěvek od vatis »

Díky za upřímnou odpověď :) Beru tvojí radu na vědomí a objednám nový. Ale tenhle, než poletí do toho koše stejně rozeberu. Dosah je právě ok, možná najdu studeňák a možná nenajdu nic, ale jsem zvědavej ;) Budu to rozebírat v práci, kde vybavení máme...
malé zvíře

#245 Příspěvek od malé zvíře »

Mohl by jste mi prosím někdo vysvětlit toto?!
"Alfa modul" do Dominatorů zvládá pouze 7 frekvencí a stojí skoro 40€ (cca 5€/frekvence)
kdežto "Beta modul" zvládá frekvencí 24 a stojí cca 15€ (cca 1.6€/frekvence)
no a "Race modul" umí těch frekvencí dokonce 32 a stojí cca 27€ (cca 1.1€/frekvence)

Takže pokud mám 32CH vysílač, tak mi selským rozumem vychází nejlépe Race modul; respektive Beta modul pokud bych chtěl ušetřit.
Chápu to správně, nebo je v nich ještě nějaký zásadní rozdíl který nevidím a který ospravedlňuje například cenu Alfa modulu oproti ostatním dvěma?
Last one alive, lock the door!
holmer83

#246 Příspěvek od holmer83 »

malé zvíře píše:Mohl by jste mi prosím někdo vysvětlit toto?!
"Alfa modul" do Dominatorů zvládá pouze 7 frekvencí a stojí skoro 40€ (cca 5€/frekvence)
no a "Race modul" umí těch frekvencí dokonce 32 a stojí cca 27€ (cca 1.1€/frekvence)

Takže pokud mám 32CH vysílač, tak mi selským rozumem vychází nejlépe Race modul; respektive Beta modul pokud bych chtěl ušetřit.
Chápu to správně, nebo je v nich ještě nějaký zásadní rozdíl který nevidím a který ospravedlňuje například cenu Alfa modulu oproti ostatním dvěma?

Alfa modul mám do Dominátorů V2 a je opravdu nejdražší, ale z mého pohledu nejlepší. Já létám vše v pásmu Immersion/FatShark nejčastěji na CH1 (5740 mhz), tam kde jsem se se svým alfa modulem dostal téměř na 4 Km, jsem se na půjčený Race modul dostal na 2,2 Km a nejkatastrofálnější byl beta brands modul, kde se obraz dost zhoršil už po 700m a byl jsem rád za 1,5 Km, ale obraz už byl hodně mizernej v podstatě srovnatelnej s těma 4 Km u alfa modulu. Samozřejmě byla na modulech vždy osazena stejná anténa a to 7z helical a na modelu stejnej Tx s pentalobe. Modul si samozřejmě vybereš podle toho v jakým pásmu lítáš, ale to, že to má tolik kanálů je ti k ničemu, ty potřebuješ aby ti to na daným kanálu dobře fungovalo. Nakonec jsem tedy rád, že jsem si při nákupu Doms V2 vyhodil ze setu ten Race modul a dal si tam zvlášť ten alfa modul, ač je nejdražší.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od jindraj »

malé zvíře píše:Mohl by jste mi prosím někdo vysvětlit toto?!

čím víc pruhů tím víc Adidas :) ?

Mám tam originál FatShark, což podle toho co jsem četl je přelakovaný alfamodul (a to jak cenově, tak i označením NWM662JRX) a neměnil bych.

Ta pásma a frekvence se navzájem překrývají , takže to není rozhodně tak, že bys získal s 32 kanálovým modulem 4x tolik diskrétních kanálů. Je to jen o kompatabilitě výrobců. Pokud lítáš jen ImmersionRC/FatShark kompatibilní Tx (dělá se jich kupa), tak pro tebe nemají ty 32 kanálové Rx až tak moc smysl. S nimi získáš jen možnost přeladit na frekvence, které nepoužívá ImmersionRC/FatShark, ale třeba Boscam apod. ... tedy něco co bys s těmi ImmersionRC/FatShark kompatibilními Tx používal jen velmi velmi zřídka. Navíc poměrně nepohodlně - musel bys pro změnu nejprve otevřít krytku a přepnout jumpery pásmo a pak v rámci pásma teprve volit na brýlích frekvenci. Daní za to je výše zmíněná menší účinnost (která se naopak bude projevovat stále ... i na těch frekvencích v pásmu ImmersionRC/FatShark). Tohle pásmo ti nabízí 7 oddělených kanálů, kam se reálně a ověřeně vejdou 3 - 4 zároveň letící stroje. Víc toho do vzduchu nenahustíš ani s těmi zbývajícími kanály, tak nač se namáhat s jinými pásmy. Betamodul pokud sis všiml má také jiný anténní konektor - RP-SMA. Ten je tedy dělán jako kompatibilní nejen s frekvencemi pro Boscam ale i příslušenstvím/anténami pro ně pokud se nepletu a bohužel podle všeho nemá ani zdaleka tak dobrý příjem jako alfa co kde čtu. Race modul je takový hybrid ... umožňuje hodně přelaďovat což se na závodech může někdy hodit ale má SMA konektor antény.

Za mě je to tak, že pokud si vystačíš s věcmi kompatibilními s ImmersionRC/FatShark (což nejsou jen tito výrobci, ale i mnozí další), tak bych koupil alfu nebo ten origo Fatshark (ten modul je jednou pro vše, tak bych tu cenu neřešil) a víš, že to funguje opravdu nejlíp jak na interní modul jde, spolehlivě a s max jednoduchostí a blbuvzdorností. O jiném modulu bych uvažoval jen jako o horším kompromisu v případě, že se nějak velmi systematicky budeš věnovat závodění a budeš potřebovat hodně přelaďovat nebo pokud bys měl Boscam a jiné s Immersion nekompatibilní příslušenství a Tx (čemuž bych se osobně vyhnul pokud to jde - nemám tuhle heterogenost rád - málo kdy to funguje k plné spokojenosti a bezzásahově)
malé zvíře

#248 Příspěvek od malé zvíře »

Tak hlavně jsem totální a úplný FPV začátečník, takže se radši zeptám na blbost, než koupit něco co potom nebude fungovat jak má. Zatím plánuju létat jenom sám, abych se to aspoň trošku naučil, ale nějaký závod bych do budoucna rád zkusil.

S tím čím víc proužků tím víc adidas máš v podstatě pravdu - tak nějak jsem si myslel že když mám vTX - SkyZone TS5823 - který má 32 kanálů (100% shodných s race modulem), tak budu mít v případě problémů s rušením (třeba od poskytovatelů wi-fi internetu) větší šanci naladit nezarušenou frekvenci.

To, že modul s více frekvencemi má "horší dosah" mě vůbec nenapadlo...

Takže díky za info :)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od jindraj »

no rušení od WIFI jsem ještě moc nepotkal ... respektive ne vtom smyslu abych kvůli tomu nemohl letět. A když už tak utečeš klidně i jen v rámci toho jednoho pásma ... ta další už ti kvůli tomuhle moc nepomohou protože se překrývají (tj. nejsou nikde dál, jen vzájemně posunuté). Ale když létá víc lidí ve vzduchu tak je potřeba se vyhýbat a nebo se hodí koukat jak lítají ostatní ... tam by teoreticky mohla být ta další pásma výhodou, byť trochu neergonomicky řešenou.

V tvém případě zvaž také to, že ta Alfa a myslím i Race mají SMA konektor ... tys myslím psal, že máš RP-SMA ... ale zase na druhou stranu alespoň bys měl využití pro ty SMA anténky cos psal :)

a pokud máš ten skyzone Tx , tak si ověř jak je na tom s kompatabilitou s těmi Immersion/Fatshark moduly. Ono jak jsme se přesvědčili teď na Copter Race tak u některých výrobců Video Tx jsou ty deklarované frekvence hodně orientační ... tak aby se to nějak nemíjelo ... když už bys bral ten 32 tak myslím, že lepší reference jsou na ten race, ale to si raději vygoogli načti sám, já to nijak nezkoumám, nemám proč. to je jen co mi někde utkvělo.
holmer83

#250 Příspěvek od holmer83 »

Kompatibilita těch Skyzone Tx s Immersion/FS Rx a to jak moduly do brýlí tak i externími (Duo V3) je opravdu mizerná. Měl jsem Skyzone TS5823 32ch a tam to chodilo s RC305 Rx, ale s alfa brand modulem nebo s Duo V3 to nechodilo, připadlo mi že ty frekvence jsou vždycky o chloupek posunuté, obraz jsem sice měl ale hodně mizernej a po 100m bylo po obraze. Takže jsem se nakonec vrátil k tomu, že to určitě nebudu kombinovat a že budu mít všechno od IRC/FS. IRC teď mají nové 25mW, 200 mW a 600 mW Tx co umí mimo jejich pásmo i nové race pásmo. Tu "nekompatibilitu" jsem tu někde četl i k modulu od TBS, že špatně funguje při použití s IRC/FS Tx.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
malé zvíře

#251 Příspěvek od malé zvíře »

Tak to jste mě nepotěšili :( ;) Já jsem toho SkyZone Tx koupil právě kvůli tomu, že na něj byly pozitivní recenze, ale kompatibilita s FS moduly mě vůbec nenapadla...

No nic, zkusím něco objednat a až to dorazí tak udělám nějaké pokusy a pokud to nepůjde, tak pošlu SkyZone do světa.

Poslední dobou mám pocit že stavbou zabiju 1den, nastavováním 1 týden, čekáním na komponenty 1 měsíc a potom znovu :)
cita21

#252 Příspěvek od cita21 »

Chtěl bych se zde zeptat kdo tu má vysílač Boscam TS832 600mW? Včera mi přišel z Bangoodu za 1214 Kč a vůbec nikde na něm ani na krabičce není napsáno Boscam. Mohl jsem ho objednat na DXCom za poloviční cenu ale řekl jsem si, že za tu malou cenu to bude asi padělek a ani hodnocení na DXCom nebylo moc dobré, proto jsem raději objednal jednou tak drahý na Bangoodu ale mám obavy, aby to nebyl také padělek. Má tu někdo originál také bez jakéhokoliv označení Boscam?
HitmanR

#253 Příspěvek od HitmanR »

Ahoj, chtěl bych poradit, mám podobný problém jako měl Vatis o pár příspěvků výše. Když zapnu motory dojde k výpadku signálu videa, zkusil jsem tx připevnit na různá místa koptery a trochu se to rušení měnilo.,az jsem nakonec nechal tx volně viset a k výpadku nedošlo, takže to asi ruší něco na kopteře, co by to mohlo být? Tx mám napájen samostatnou baterkou, na které je jen osd, GPS k osd si bere šťávu z přijímače. Napadá mě ještě možnost přidělat ke kopteře nějaký držák a mít tx bokem, ale to bude dost nepraktické.
------------
Dodatek: nekonec mě Vatis navedl na správnou cestu a bylo to audio. Stačilo vypojit audio kabel z brýlí do přijímače a jede to.
miro5

#254 Příspěvek od miro5 »

Je tahle sestava http://www.aliexpress.com/item/FPV-Comb ... 1232951114 po dokoupení aku pro příjímač použitelná na Dji Phantom, přijde mi ta cena za hubičku, ten prodejce má v nabídce např.vysílač za 18,50US http://www.aliexpress.com/item/Singapor ... 9.4.C4EKSq když to porovnám s cenou o které se zmiňuje o příspěvek výše tak nevím podle čeho se orientovat.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
myš

#255 Příspěvek od myš »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli mi bude spolehlivě fungovat vysílač Eachine 25mW když ho budu napájet z pohonného dvoučlánku Lipol pro motor u vrtulníku, v návodu píšou napájení 7 až 24V. Nebo jestli budu muset použít externí malý trojčlánek, potřeboval bych totiž co nejmenší hmotnost. Děkuji.
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“