FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
vatis

Re: FPV_dotazy

#226 Příspěvek od vatis »

Tak jsem zkoušel klepat, třást a tahat za kabilky, ale žádné výpadky se nekonaly. Pak jsem zapnul motory a hned to začlo :( zkoušel jsem i napajet FPV jinou baterkou a nic se nezlepšilo. Dělalo to dřív, než jsem tam dal LC filtr. Tady je video (omluvte kvalitu, je to natočené mobilem z ekobrýlí): http://youtu.be/XgshExYyjx0
Cetar

#227 Příspěvek od Cetar »

Interference od motorů? Zkus sehnat jiný filtr nebo zkus proměřit napájení AV vysílače, jestli když zapneš motory tak dává dostatečné napětí...
vatis

#228 Příspěvek od vatis »

Postupně jsem odpojoval komponenty až mi zůstala jen kamera s vtx napájená samostatnou baterií 2S 1000mAh. Takhle mi jde obraz bez výpadků přes 2 zdi. Pokud ale vtx s kamerou umístím poblíž koptéry a roztočím motory, nastanou výpadky. Tak to ruší RC 2,4GHz? Co by se s tím dalo dělat?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=loiLk3PJcls[/youtube]
JosefSvejk

#229 Příspěvek od JosefSvejk »

vatis píše: Tak to ruší RC 2,4GHz?

Tak to určitě ne. Problém je nejspíš v kabeláži nebo přímo v motorech či regulátorech. Zkus postupně odpojovat motory.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
vatis

#230 Příspěvek od vatis »

JosefSvejk píše:
Problém je nejspíš v kabeláži nebo přímo v motorech či regulátorech. Zkus postupně odpojovat motory.
8O Tomu nerozumím, jako že třeba regulátor ruší ten videosignál :?:
OK2BUH

#231 Příspěvek od OK2BUH »

Tak to je teda záhadička! To se mi tak líbí, že bych to od tebe i koupil. Jsem ochoten připustit, že v té koptéře něco ruší, ale to by přece rušilo RX a ne TX. Co když ten monitor dáš do protějšího rohu místnosti?
JosefSvejk

#232 Příspěvek od JosefSvejk »

Může to třeba rozlaďovat nosnou vysílače nebo snižovat výkon nebo to taky může degradovat videosignál ještě před vysílačem. Možností je více a určitě by se to dalo otestovat.
OK2BUH

#233 Příspěvek od OK2BUH »

Já bych to spíš tipoval na vadný krystal který je citlivý na mechanické vibrace nebo hluk koptéry. Zkus ten TX na zemi podložit kostkou molitanu.
vatis

#234 Příspěvek od vatis »

Jsem rád, že je to tak zajímavé, ale já už bych si fakt chtěl zalítat bez výpadků :lol: Vzdálenost monitoru včetně rx na to vliv nemá, výpadky jsou stejné na metr i na 50 metrů. Buď je fakt vadnej ten tx, nebo to prostě něco ruší. Ještě s tím budu laborovat...
vatis

#235 Příspěvek od vatis »

No tak jsem na to kápnul, díky za nasměrování :wink: V koptéře nic neruší, opravdu to dělá jen vítr od vrtulí! Vzal jsem si jen kameru s tx a monitor s rx do ruky a stačí fouknout na tx a je výpadek. Nejnáchylnější je to v místě u přepínače kanálů, tam staší opravdu jen slabě fouknout a hned obraz vypadává! Teď je otázka co s tím? Je to na reklamaci? Na studeňák to nevypadá, když do toho jenom klepu, tak na chvění to nereaguje. Já to nemám s čím porovnat, je to má první zkušenost s videopřenosem... :cry:
JohnP

#236 Příspěvek od JohnP »

Vítr od vrtulí :D , zajímavé .. . No nic, vzal bych kus polystyrenu z nějakého letadla, nebo něco podobného a vyřízl bych tam nějakou mechanickou ochranu kolem toho místa.
OK2BUH

#237 Příspěvek od OK2BUH »

Ne, to nesmí dělat, to je na jasnou reklamaci. Vezmi mrazící sprej s tenkou trubičkou a najdi přímo součástku která to dělá.
JosefSvejk

#238 Příspěvek od JosefSvejk »

A není špatný přímo ten kanálový přepínač? Dělá to na všech kanálech?
vatis

#239 Příspěvek od vatis »

Ano dělá to na všech kanálach. Omotal jsem to celé do strečovky aby se tam proudící vzduch nedostal, ale nepomohlo to. Snažil jsem se určit konkrétní součástku, ale bez úspěchu. Sprej bohužel doma nemám. Na fotce jsem vyznačil nejnáchylnější místo. Musel bych to rozebrat, abych mohl dál pátrat. Myslím že žádná z vrchu viditelná součástka to není. Napíšu na BG a zkusím reklamovat. Děkuji za pomoc :wink:
Přílohy
image.jpeg
JosefSvejk

#240 Příspěvek od JosefSvejk »

Zkoušel jsi zakrýt při tom pokusu mikrofon?
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“