Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
jj tak digitální se mi líbí ze jde vyuzit mobil k zobrazení, ale jestli k
jsou u toho lagy, tak bych chtěl jedine ten analog..
jinak tu x5c na ceskym krame snad za 2tis. sem nasel, + tu fpv sadu tuaim za cca 50usd tak zhruba 3-4tisice by to byslo?
jsou u toho lagy, tak bych chtěl jedine ten analog..
jinak tu x5c na ceskym krame snad za 2tis. sem nasel, + tu fpv sadu tuaim za cca 50usd tak zhruba 3-4tisice by to byslo?
Pokud to s FPV myslíš aspoň trochu vážně, tak analog je dnes jediná cenově dostupná možnost. Na mobil a wifi rovnou zapomeň, má krátký dosah a vysoký lag. Řídit se přes to nedá. A Lightbridge stojí desetitisíce 
Ta sada pro Symu X5C co jsem tu odkazoval je analog. Pokud ti přijde bez doplatku DPH , tak se i s koptérou do 4k vlezeš
Ta sada pro Symu X5C co jsem tu odkazoval je analog. Pokud ti přijde bez doplatku DPH , tak se i s koptérou do 4k vlezeš
jj myslím...to fpv se mi opravdu líbí...a aspoň bude ovládání mít další rozměr
koukal jsem že má rozměry cca těch 30cm což jsem původně chtěl
1. jinak podle tebe tedy ta X5C má smysl ? nebo jestli je to dobrá koupě takhle na začátek?
2. četl jsem že ta x6c má nějaký převod který je špatný ?? vysvětlíš mi to prosím ?
3. a jaká je tak reálná výdrž ?
4. prodává se v modu 2 ??
5. na netu zatím sem videl na prodej jen bílé variant...nevíš jestli někde prodávají i černou či jinou ?
6. ta FPV sada obsahuje tu FPV kameru a to znamena že pak na koptéře budou 2 nebo se ta původní sundá ? či si koupím kvadru bez kamery ? nebo jak to je ?
Díky
koukal jsem že má rozměry cca těch 30cm což jsem původně chtěl
1. jinak podle tebe tedy ta X5C má smysl ? nebo jestli je to dobrá koupě takhle na začátek?
2. četl jsem že ta x6c má nějaký převod který je špatný ?? vysvětlíš mi to prosím ?
5. na netu zatím sem videl na prodej jen bílé variant...nevíš jestli někde prodávají i černou či jinou ?
6. ta FPV sada obsahuje tu FPV kameru a to znamena že pak na koptéře budou 2 nebo se ta původní sundá ? či si koupím kvadru bez kamery ? nebo jak to je ?
Díky
Já X5C mám a určitě jí můžu doporučit. Za ty prachy skvělý stroj na vyblbnutí.
Ano, X5C má obyčejné kartáčové motory s převodovkou. Má to samozřejmě omezenou životnost a nižší výkon než střídavé (BLDC) motory. Ale takhle to mají řešené v podstatě všechny levné koptéry. BLDC jsou až u strojů od cca 6000Kč výš. Rozhodně se ale neboj, že by to po pár týdnech odešlo, v případě potřeby se navíc kolečka a motory dají dokoupit doslova za pár desetikorun.
Letová výdrž klasických zhruba 8 minut, přesně jsem to neměřil. Pokud myslíš nezničitelnost, tak koukni na tohle video od IBCrazyho (hlavně část od 4:00)
https://www.youtube.com/watch?v=cfuFR-HgTck
Jenom v Mode 2
Originál X5C je myslím jen bílá, ale některé klony (JJRC H5C) jsou i černé nebo červené
Původní se sundá a místo ní se namontuje ta z FPV sady.
díky za odpovědi 
mě se právě bíla nelíbí z toho důvodu, že si myslím že je špatně viditelná když na ní koukáš proti obloze. Černá nebo červená by se mi líbila mnohem víc teda no škoda
takže mám tedy koupit koptéru bez kamery ?
a odkud mám kopteru koupit teda ? mám otevřených pár odkazů jak z českých eshopů tak z dx či banggood...nevím kde bude nákup jistější..kdes kupoval ty ?
mě se právě bíla nelíbí z toho důvodu, že si myslím že je špatně viditelná když na ní koukáš proti obloze. Černá nebo červená by se mi líbila mnohem víc teda no škoda
takže mám tedy koupit koptéru bez kamery ?
a odkud mám kopteru koupit teda ? mám otevřených pár odkazů jak z českých eshopů tak z dx či banggood...nevím kde bude nákup jistější..kdes kupoval ty ?
Vespod má X5C poziční světla (červené a zelené), ale ve dne stejně nejsou dost dobře vidět. Ale když chceš lítat FPV, tak ti barva může být celkem ukradená ne? 
Kupoval jsem jí z DX EU direct asi za 14 stovek. Dobré je, že ti zde nehrozí doplatek za CLO a DPH. Nevýhoda je delší dodací doba, i když se to jmenuje "EU Direct" tak zboží posílají nejdřív z číny do holandska a odtud do ČR. Čekal jsem asi 3 týdny.
Je to celá sada včetně kamery a vysílačky. Teoreticky by šla koupit i samotná koptéra v BNF verzi a k tomu dokopit zvlášť vysílačku, baterii a nabíječku, jenže těch vysílaček existuje několik verzí které nejsou vzájemně kompatibilní. Tak jsem radši připlatil pár stovek za RTF sadu, i když dodávanou kameru taky nepoužívám...
Kupoval jsem jí z DX EU direct asi za 14 stovek. Dobré je, že ti zde nehrozí doplatek za CLO a DPH. Nevýhoda je delší dodací doba, i když se to jmenuje "EU Direct" tak zboží posílají nejdřív z číny do holandska a odtud do ČR. Čekal jsem asi 3 týdny.
Je to celá sada včetně kamery a vysílačky. Teoreticky by šla koupit i samotná koptéra v BNF verzi a k tomu dokopit zvlášť vysílačku, baterii a nabíječku, jenže těch vysílaček existuje několik verzí které nejsou vzájemně kompatibilní. Tak jsem radši připlatil pár stovek za RTF sadu, i když dodávanou kameru taky nepoužívám...
aha no ja bych radši teda nějakej eshop, kerej mi to doručí co nejdříve
nerad čekám 
koukni na tyhle odkazy:
http://www.amazon.com/Syma-Quadcopter-C ... B00OGRMU38
http://www.aliexpress.com/item/New-2014 ... wwodOo0Phw
http://www.dx.com/cs/p/syma-x5c-2-4ghz- ... g6mheztmko
http://eud.dx.com/product/syma-x5c-2-4g ... g6mbOztmko
ten amazon je tam ta černo červená
ta je docela hezká 
jinak z toho amazonu je doba dodání kolik dnů ? píšou u toho Want it Tuesday, Oct. 6? Order within 43 mins and choose Two-Day Shipping at checkout. tak to musí mít někde tady v EU sklad ne ?
hm
tak jsem se na to podíval pořádně na ten amazon a zřejmě to co ČR neposílají
koukni na tyhle odkazy:
http://www.amazon.com/Syma-Quadcopter-C ... B00OGRMU38
http://www.aliexpress.com/item/New-2014 ... wwodOo0Phw
http://www.dx.com/cs/p/syma-x5c-2-4ghz- ... g6mheztmko
http://eud.dx.com/product/syma-x5c-2-4g ... g6mbOztmko
ten amazon je tam ta černo červená
jinak z toho amazonu je doba dodání kolik dnů ? píšou u toho Want it Tuesday, Oct. 6? Order within 43 mins and choose Two-Day Shipping at checkout. tak to musí mít někde tady v EU sklad ne ?
hm
Můžeš jí vzít z čech, ale ceny začínají od 2000Kč http://rc-modely.heureka.cz/syma-rc-kvadrokoptera-s-hd-kamerou-x5c/.
Z Amazonu jsem ještě nic nekupoval, ale ta koptéra je z USA a "2 day shipping" z USA asi nebude zrovna Free
Z Amazonu jsem ještě nic nekupoval, ale ta koptéra je z USA a "2 day shipping" z USA asi nebude zrovna Free
no jako ať hledám jak hledám tak tu cernou nikde kde ji posilaj co cr najit nemůžu
jeste to promyslím odkud tedy objednat
1. z tech cinskej si psal 1400kc a je jedno jestli z aliexpress, banggood?
2. jaky je rozdil kdyz vymenim původní dvoulisty vrtule za třílistý?
3. nějaký tip na dobrý AA baterie do ovladače? nejlépe nabíjecí
jeste to promyslím odkud tedy objednat
1. z tech cinskej si psal 1400kc a je jedno jestli z aliexpress, banggood?
2. jaky je rozdil kdyz vymenim původní dvoulisty vrtule za třílistý?
3. nějaký tip na dobrý AA baterie do ovladače? nejlépe nabíjecí
proc je tu takovy mrtvo?
Hadam, ze kvůli tomu, ze ve většině zemi koptery tak omezily zákony, ze se s nima v podstatě nedá nikde litat :-/
a nebo ti co kupovali coptery diskutovane v tomdle tematu nasli jiny konicek a modelari si svoje resi v jinych tematech 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- gardenroute
A nebo to je ještě jinak...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
aha
a mohl byste nekdo tedy prosím odpovědět na předchozí dotaz viz bod 2 a 3?
děkuji
a mohl byste nekdo tedy prosím odpovědět na předchozí dotaz viz bod 2 a 3?
děkuji
Ahoj, přečetl jsem asi před čtrnácti dny celé toto vlákno a pořídil Syma X5C. Zalítal jsem, trochu jsem se to naučil a něco trochu natočil i když v nic moc kvalitě, ale stejně se mi to líbí.
Ještě bych se chtěl učit lítat dál se Symou abych to měl v ruce, ale už pár dní počumuju po něčem lepším. Nemám zkušenosti, ale jsem docela "čtivej". Kvadrokoptéry se mi tak nějak nejvíc zamlouvají, přijde mi to i pro mě praktické, hodit do báglu a vzít s sebou na vejlet. Chtěl bych si i zalítat, pobavit se a i něco občas natočit v přírodě. Co jsem tak přelouskal tak hodně lidí má Phantomy pro jejich spolehlivost, ale mám z toho čtení tak nějak dojem že Phantom je spíš takovej přechytralej držák na kameru pohybující se vzduchem, ale ne moc i pro tu zábavu z lítání (dojem bez praxe). O tom bych věděl zánovním se zárukou dvojka Vision s jednou baterií za 14500,- což už je mi docela až hodně (plus dokoupit asi ještě jednu baterii a jsem tak na dvojnásobku než bych chtěl investovat - zatím třeba i bez kamery), ale nabídka myslím že to je výhodná. Co mě láká asi trochu víc je nějaká bazarovka protože se mi nechce do stavby bez zkušeností a i myslím že se některé ty bazarové vyplatí, bývají k tomu náhradní články, díly.. Nejvíc mě zaujímá něco postaveného na rámu DJI 450 anebo ve stylu TBS Discovery. Taky nevím jestli na něco takového není až brzo protože budu mít strach že to rozbiju, ta Syma mi přijde taková blbu a nárazu odolná. FPV si myslím že mít nemusím. No nevím potřeboval bych si to trochu porovnat tak třeba nějaké názory mi pomohou.