jozefbb píše:Hadam si nemyslis, ze si teraz vsetci predplatime sme, aby ame si tie clanky mohli precitat?????
Niekto robi biznis s dronmi, niekto s novinami.
Nemusíš si predplácať SME, stačí keď máš zaplatené PIANO.
Ty ho nemáš?
jozefbb píše:Hadam si nemyslis, ze si teraz vsetci predplatime sme, aby ame si tie clanky mohli precitat?????
Niekto robi biznis s dronmi, niekto s novinami.
jozefbb píše:Kolega, ak si nas chcel upozornit len na tu diskusiu, tak potom bol debilny tvoj prispevok. Ja som este v dennikoch nevidel normalnu diskusiu. Diskutovat k niecomu, ked neprecitam cely clanok, je ties mino. Ak si platis ten dennik , mohol si to odkopírovať.
slowake píše:Vyšiel zaujímavý článok v časopise RC modely....
slowake píše:Vyšiel zaujímavý článok v časopise RC modely. Hovorí o pripravovaných pravidlách pre drony, ktorý pripravuje EK.
Atto píše:
No, nemôžem si pomôcť, ale tie pravidlá nie sú LEN o dronoch, ale (okrem iného) aj o modeloch:
"... Dron je letadlo bez pilota na palubě, jehož let je autonomní, nebo je dálkově ovládané pilotem ze země nebo z jiného vozidla. ...
slowake píše:Všetko závisí na definícii dronu.
jamartin píše:Mal by som len jednu otázku:
Podľa Článku 2 Ods.1 písmeno e) uvedeného rozhodnutia DU lietam s "diaľkovo riadeným modelom lietadla" (teda aspoň z definície uvedeného bodu mi to vyplýva).
Teda predpokladám, že nelietam s modelom lietadla - definícia Čl.2 ods. 1 písmeno d).
Nenašiel som žiadnu definíciu, že modely podľa bodu e) sú podskupinou modelov podľa bodu d).
V celom dokumente sa všetky zákazy a príkazy týkajú modelov lietadiel - definícia podľa bodu d).
Nenašiel som žiadny zákaz ani obmedzenie pre diaľkovo riadené modely lietadiel def čl. 2 Ods.1 písmeno e).
Znamená to, že sa ma uvedené rozhodnutie DU vôbec netýka?