Letní pneu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Letní pneu
Honzo, já nevím, kolik by správně měly, při tom "normálním" ježdění ty letní pneu vydržet, ty pneu co současné dojíždím - Kumho Solus, mají tak za sebou max. 30 000Km. Pokud je toto číslo normální hodnota, tak bohužel chci po pneu víc, než na co je konstruovaná a vyrobená. Já mám vcelku ročně malý nájezd, a co jsem měl předchozí auta, tak jsem pneu nikdy nevyměňoval, byla prodaná vždy s originálními letními pneu+zimní pneu. Díky za současné typy. Rosťa.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
me vydrzi letni pneu standardne tak 2 sezony, 3 max. rocni nalet na letnich tak 15t. pouzival sem doted Pirelli P Zero a Dunlop Sport Maxx, ale prijde mi ze jsou mekke a dost se sjizdi, pristi rok asi prejdu na nejaky Kumho nebo neco obycejnejsiho.
-
petrajksner
Rosta2 píše:Letos dojíždím letní pneu Kumho Solus 235/55 R17, a měl bych na příští rok koupit nové letní pneu. Když se dívám na nabídky pneu, tak nevím, všechny pneu jsou prodejci vychvalované a negativa tam se nevyskytují. Protože jezdím tak nějak normálně, tak nepotřebují žádné super pneu ve vyšších cenových hladinách. Spíše mě jde o takovou osobní zkušennost s určitým pneu. U současné pneu Kumho Solus 235/55 R17, mám takové neurčité pocity, že to není ani ryba ani rak, a ojetí teto pneu je celkem dost rychlé. Děkuji Rosťa.
Ono to bude vždycky, že to není ani ryba ani rak, pokud tam nedáš gumy na kterých výrobce postavil auto. Málo kdo to ví, že na gumě je zkratkami napsáno pro jakou značku vozidla to je, třeba na BMW jsou pneu označeny hvězdičkou. Když budeš mít stejné rozměry pneu a stejnou značku, tak na Mercedesa a na Passata bude jiný vzorek.
Já poslední dobou jezdím obě auta na Nexen N-Blue eco. Jsou to celkem levný pneu, ale na autech je mám hlavně proto, že jsou tichý a dobře drží na mokru. Životnost nemám zatím odzkoušenou, ale nezdá se, že by ubývaly nějak rychle. Co se týká zimních, tak mě hodně zklamaly Polaris 3 zejména hlučností, ale i opotřebením.
Jezdil jsem letní Michelin Energy Saver pět sezón. Celkově najeto 125k km a v naprosté pohodě. Zatímco zimní Polaris II už by daly letos poslední sezóny, letní podle pneuservisu by daly ještě minimálně dvě.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
http://www.PiNa.cz
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Pro petrajksner, ty pneu Kumho Solus jsou originální, auto jsem kupoval nové. Ale pořád tedy nevím, kolik ty pneu by měly vydržet těch kilometrů do úplného opotřebení, při takové normální jízdě, jak jsem psal, ty Kumho Solus už jsou ojeté tak na hraně a mají za sebou cca 30 000km, jestli tedy ta životnost těch 30 000km, je taková normální, nebo to ojetí těch pneu je velké - čili životnost těchto pneu je malá, vím je to vše takové subjektivní. Navíc ta moje Kia Sportage je trochu těžší cca v obsazení 2 osobami váží cca 1700 - 1800kg. Ale jde mě o to, abych nekoupil nějaké to šméčko, z kterého reklama udělala super pneu.
-
petrajksner
A kolik sezón tam gumy byli? Já už bych do Kumha třeba nešel, prodal jsem A6 na nových 19 Kumho eccesta a kupujícímu po 5000km na dálnici bouchla. Další věc spojená z dojezdem pneu je správné huštění, Bridgestone třeba udává, že při správném tlaku je schopna najet stejné km jako Michelin, který není na správný tlak vůči dojezdu tak náchylný.
Já třeba když jezdím z 90% sám, foukám gumy na BMW 5 na 2,2 a 2,4, když jedu naložený na hory tak gumy dofukuji až na 3,2 a 3,4, tak jak doporučují. Mám goodyeary najeto cca 20tis a 30tis ještě dají sjeto cca 3mm.
Já třeba když jezdím z 90% sám, foukám gumy na BMW 5 na 2,2 a 2,4, když jedu naložený na hory tak gumy dofukuji až na 3,2 a 3,4, tak jak doporučují. Mám goodyeary najeto cca 20tis a 30tis ještě dají sjeto cca 3mm.
Ja jsem koupil v kvetnu nove Barumky na leto, rozmer 245/45/48. No Uz ted je predek solidne zhoblovany. Nejsou drahe, jedna stala 2.8k, takze pro dany rozmer je to vicemene lowend. Jsou tiche a sedi v poho, ale opotrebeni je teda velke na to, ze maji psany HM. Priste asi vyzkousim Nankangy, jezdil jsem s nima na predchozim citroenu a za ty penize spokojenost.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Můžu přidat osobní zkušenost s Dunlop SP Sport BluResponse 205/55 R16 91V (ve vašem rozměru se jmenuje myslím sportmaxx). Jsem naprosto spokojen. Rozhodoval jsem se mezi Continental a Dunlop a tyhle vyšly co do dojezdu o něco lépe. Obouval jsem je na jaře nové a nyní mají najeto 20tis. Vzorek vpředu opravdu jen lehce sjetý a vzadu jsou jako nové. Mám je na octávě 1.9tdi a suchu i na mokru drží perfektně.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
BluResponse mám v rozměru 195/65/R15 a jízdně, spotřebou a tichostí super, ale mají nějaké měkčí výztuže a u dvou se mi objevila z boku boule.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
- malé zvíře
Nevím co je a co není vyšší cenová hladina, ale já mám naprosto pozitivní zkušenosti s gumami Goodyear Eagle F1 Asymmetric, které mě stály cca 2k/guma. Mám je v rozměru 225/45 R17 (O2 Combi) a maximální spokojenost. Předchozí 17" mi na Oktě neskutečně hučely (It's not a bug, it's a feature), ale tyhle jsou i po dvou sezónách krásně tiché. Odkouleno už mají taky pěkných pár km a vzorek zatím v pohodě. Nejsem zrovna závodní pilot, takže jízdní vlastnosti asi nedokážu úplně posoudit, ale zatím jsem vždy dojel kam jsem potřeboval...
Last one alive, lock the door!
Mohu doporučit Matador MP46 Hectora.
Mám již 2. sezónu v rozměru 215/45 R17. Měsíční nájezd 2000km, svižná jízda se sportovním autem.
Minule jsem měl Hankook, ale raději jsem se vrátil k Matadoru. Gumy tiché a auto na cestě až neskutečně drží.
Mám již 2. sezónu v rozměru 215/45 R17. Měsíční nájezd 2000km, svižná jízda se sportovním autem.
Minule jsem měl Hankook, ale raději jsem se vrátil k Matadoru. Gumy tiché a auto na cestě až neskutečně drží.
Prečítaj si aktualny test pneu a kup si víťaza kategorie.
To pre ten dobrý pocit...
Ale v reále je takmer jedno aku pneu kupis,pretože ak máš cit pre jazdu tak zistíš jej hranice a prisposobis sa a ak ten cit nemáš je to naozaj jedno;-)
To pre ten dobrý pocit...
Ale v reále je takmer jedno aku pneu kupis,pretože ak máš cit pre jazdu tak zistíš jej hranice a prisposobis sa a ak ten cit nemáš je to naozaj jedno;-)