Teď jsem ještě objevil tento 6ch. Vypadá to slušně . Ještě otázečka, když se dívám na napětí pro RX, očividně nezvládá napětí napříklat mého battery packu (NiMH 7*1,2V=8,4V). Zde se už počítá s druhou externí baterií? A co když řídicí kablík od mého regulátoru původně počítal s napájením RX?
MarthiR zrovna jsem našel to samé v bazaru (viz edit mého předchozího příspěvku) jen pro mě vyvstala otázka - nebude problém s napětím pro RX a napětí hlavního battery packu?
Aha už to vídim, No je to dělané na 4x AAA takže pro tobe ideál tenhle pack, je ale otázka zda tam vleze http://www.jino.cz/ni-mh-4-8-2500-eneloop-jr-konektor-8929.html RX je na max 6V potom nechápu na co se ptáš. Reg ti dá jen 5V do přijimače Počkej ten pak si měl kde v letadle? Abych ti to objasnil do vysílačky max 4x AAA nebo ten pak jak sem ti dal link a do přijimače de max 5 až 6V z regulátoru takže není nic potřeba...
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
O napájení TX jsem nemluvil Mě jde spíš o to, že do teď jsem byl zvyklý napájet RX pomocí hlavní baterie co jsem měl v letadle (7*1,2V NiMH). Jakože z baterie vedlo napájení do regulátoru a z něj 3pin konektorem do kanálu přijímače, kterým se kromě signálu pro motor přivádělo i napájení pro RX. Ale zde to je zřejmě jinak, když je tam separátně konektor pro napájení?
BTW co ta Walkera Devo 10. Mě se to jeví jako celkem pěknéí rádio!
Přílohy
Zde je konektro na RX pro bat ... dříve jsem byl zvyklý dodávat napájení přímo z hlavní baterie třeba přes motorový kanál (od regulátoru)
Nemohu sloužit ze značkou Walkera promin. Ale regulátor ti nedá to RX víc než těch 5 V
Jo aha to je udělané pro napajení na přímo ,to je že máš spalovák takže vemeš příkladně ten pack co sem dal odkaz a tím budeš napajet jak přijimač tak i serva jinak pokud je na palubě regulátor z becem zapojuje se ten káblík na kanál plynu Doufám že už mě rozumíš a omlouvam se nevěděl sem jak si to myslel moje chyba (protože pokud máš servo na plyn je potřeba dát to servo na kanál plynu )
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Všechny né jen ty co mají v sobe ten bec ale jinak ANO a nevyrabí ale usměrnují
V příkladu. máš benzináka kde není velký nárok na odběr serv a není jich moc, použiješ tohle http://www.jino.cz/max-bec-jeti-3049.html kde na vstup můžeš dát 2č. Lipolku to je 8,4V a on ti dá to co mu nastavíš do přijimače a z přijimače de napětí do serv. Pokud máš elektro a dáš tam reg z becem tak do RX jde jen těch 5V. sou ještě regulátory OPTO ale to je na jinou dizkuzy
Jako úplnému začátečníkovi mi v obchodě doporučili právě Tactic TTX650. Nemůžu sice porovnávat, ale za mne na začátek opravdu celkem slušné rádio. Chvíli jsem sice seděl na gauči s vysílačkou a manuálem v ruce, ale po prokousání se pro mne zcela neznámými pojmy spokojenost. U nás zřejmě nejlevnější digitální šestikanál se slušnými možnostmi nastavení, prodává se jako mód 2, ale lze jednoduše přehodit na mód 1 přímo dle manuálu výrobce. V zapojení přijímače nehledej vědu, regulátor zapojíš na kanál plynu (3) a pak pouze serva dle potřeby. Zdířku BAT mám zatím volnou, možná tam časem přijde UBEC. Pokud máš o rádio vážný zájem můžu ti před případnou koupí poslat český manuál v pdf.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
Ani neusměrňují... Stabilizují napětí pohonných aku na napětí pro přijímač a serva. V přijímači jsou všechny piny pro napájení serv a ten "BATT" (tedy všechny "+" a všechny "-") vzájemně propojené a pro napájení přijímače a serv lze využít kteroukoli volnou pozici (libovolný výstup kanálu + vstup batt).
No, hodil jsem do Googlu "Radiolink", vyjelo mi nepřeberné množství stránek. Neprocházel jsem všechny stránky, ale ani jedna česká, resp. slovenská. Je to samozřejmě Čína. Našel jsem tam třeba také odkaz na RCGroup, ale nerozbaloval jsem ho. Možná bys tam mohl hodit oko a najdeš tam i něco zajímavého k ní. Zagoogli si taky a zjisti si, co, kde a za kolik k ní seženeš. Abys nekoupil unikát, který budeš mít jen ty a pouze ty. Byla tu řeč o Opticovi, Tacticovi a dalších. Myslím, že pokud např. Optica seženeš z druhé ruky za rozumný peníz (a bude v pořádku!), určitě ti pro začátek službu udělá dobrou a pokud tě to fakt chytne, později, a to už bude třeba v době, kdy si začneš vydělávat, si koupíš něco opravdu "pořádného". Dá se zde na ní sehnat prakticky všechno, má tu servis a je i poměrně rozšířená, takže ti případně může v nesnázích někdo poradit.
DAF - musím uznat že ten Tactic TTX650 je moc krásné rádio .. jak po funkční tak designové stránce. Možná, že si na něj počkám. Budu prohledávat všechny bazary a fora a snad brzy najdu někoho, kdo by to rád prodal. Nové je pro mě asi mimo dosah. každopádně díky moc za odpovědi všem! Je super že existují lidé co nezištně poradí! Dobrá komunita