Letní pneu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Letní pneu
Letos dojíždím letní pneu Kumho Solus 235/55 R17, a měl bych na příští rok koupit nové letní pneu. Když se dívám na nabídky pneu, tak nevím, všechny pneu jsou prodejci vychvalované a negativa tam se nevyskytují. Protože jezdím tak nějak normálně, tak nepotřebují žádné super pneu ve vyšších cenových hladinách. Spíše mě jde o takovou osobní zkušennost s určitým pneu. U současné pneu Kumho Solus 235/55 R17, mám takové neurčité pocity, že to není ani ryba ani rak, a ojetí teto pneu je celkem dost rychlé. Děkuji Rosťa.
Re: Letní pneu
jezdim nankang 235/40 R18 a drží dva roky. Mám teda sport podvozek, 4kolu a jezdím dost . Předtím jsem měl barumky a za půl sezony byly pryč. Za mě už jen nankang
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
- MarthiR
Já na leto používám continetal eco contakt 3 (dostali největší oceněni v testu auto moto) a nemohu na nich říct ani pul slova, doslova auto drží jak přilepené ale vydží pouze dve sezony i přesto si jich kupuji protože vím jak se chovají.
Na zimu používám sava eskymo a to samé nemohu si je vynachvalit, boužel na moravě už delší dobu nebil snich který by se udržel takže opět 2 sezony.
Vím že sem ti neporadil tak jak si čekal ale já radeji budu kupovat každé dva roky pneu než se někde zapleštit.
Také mám sportovní podvozek a jezdim svižneji ale né že bych překračoval rychlost (po rovince mě každý předjede ale první zatáčka a já musím brzdit protože mě spomaluji)
Na zimu používám sava eskymo a to samé nemohu si je vynachvalit, boužel na moravě už delší dobu nebil snich který by se udržel takže opět 2 sezony.
Vím že sem ti neporadil tak jak si čekal ale já radeji budu kupovat každé dva roky pneu než se někde zapleštit.
Také mám sportovní podvozek a jezdim svižneji ale né že bych překračoval rychlost (po rovince mě každý předjede ale první zatáčka a já musím brzdit protože mě spomaluji)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Dve sezony som jazdil na Conti EcoContact5 (205/55/16) a mozem len doporucit.
Na eko gumy drzia dobre, spravanie na hrane je predvidatelne (upozornuju a neodtrhnu sa hned), na vode tiez dobre.
Teraz idem do 225/45/17 ten isty model gum, tak budem porovnavat.
MarthiR: ja to hovorim tak: po rovine vie ist rychlo kazdy, ale do zakruty uz nie
Na eko gumy drzia dobre, spravanie na hrane je predvidatelne (upozornuju a neodtrhnu sa hned), na vode tiez dobre.
Teraz idem do 225/45/17 ten isty model gum, tak budem porovnavat.
MarthiR: ja to hovorim tak: po rovine vie ist rychlo kazdy, ale do zakruty uz nie
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Já tedy sportovní podvozek nemám, mám Kia Sportage 4x4 r.v.2008, ale jak jsem psal jezdím spíše tak nějak normálně, nebo jestli to zachraňuje ESP + ABS
nevím, ale jak jsem psal ty originál pneu Kumho Solus, mě nějak nenadchly
.
...........
jio píše:...........
jj, ty jsou taky dobré
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
Jo. Blbě jsem si přečetl nadpis a vzhledem k podzimu jsem psal o zimních. 
Lepe dobré-vyzkoušené pu dvou rocích mněné, jak supertrvanlivé co věkem ztratí potčebé vlastnosti.
- MarthiR
jio píše:Jo. Blbě jsem si přečetl nadpis a vzhledem k podzimu jsem psal o zimních.
TY co si psal ty používa kolega na volvu V70 a taky je chválí (možno jen jiný rozměr)
Dotaz se týkal letních.
- MarthiR
Ano vim.....
Letos jsme na rodinným autě dojezdili Continental Premium Contact 5. Vybíral jsem podle testů (většinou ADAC) a zanedbával jsem parametry jako spotřeba a hlučnost. Nemám žádné sportovní ambice ani need for speed, ale když šlápnu na brzdu nebo se potřebuju něčemu vyhnout, tak chci aby se něco stalo (bohužel nejedna vlastní nepříjemná zkušenost). Jestli to žere o 0,1l/100km víc nebo méně mě opravdu, ale opravdu nezajímá. Premium Contact 5 doporučuju, příští sezonu do nich nejspíš půjdu zas.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nebudete mě věřit, ale na sedmiletý C4 Pikaču jsem originální letní Myšáky ojezdil vloni až po 6 letech. Gumař mi říkal, že ať koupím jakýkoliv gumy nikdy tolik nevydržej jako ty originály.
A Barumský zimáky dojedu s hodně odřenejma ušima letošní zimu. Přitom je to kráva těžká a najeto 98 tausen.
Co na takovej velkej těžkej auťák koupit za nový zimáky? Ty Barumky se už nedělaj. Nekdo chválí Nokiany, někdo Savy... A nerad bych do toho cpal víc než devítku.
Díky
Jirka
Co na takovej velkej těžkej auťák koupit za nový zimáky? Ty Barumky se už nedělaj. Nekdo chválí Nokiany, někdo Savy... A nerad bych do toho cpal víc než devítku.
Díky
Jirka
Před dvěma rokama jsem kupoval Michelin Alpin a4? Nevím, podívej se, ale v hodnocení myslím měly jak velmi dobrý vlastnosti, tak dlouhou životnost. Schválně na ně mrkni... a dají se sehnat (podle rozměru) i pod dvojku za kus. Zatím na dieselový OII vypadají 4 zimy dají (roční nájezd cca 22kkm).
Jo a pokud ti podezřele ubývají pneu, tak si nech mrknout na geometrii. Já jí nechávám kontrolovat aspoň jednou za rok (když nezapomenu), vždycky je to těma českýma silnicema domlácený.
Jo a pokud ti podezřele ubývají pneu, tak si nech mrknout na geometrii. Já jí nechávám kontrolovat aspoň jednou za rok (když nezapomenu), vždycky je to těma českýma silnicema domlácený.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16