měl bych dotaz: které příjmače Frsky po spárování dioda svítí červeně? A které po spárování zeleně.Třeba X- kové a D-čkové?
Bindování Frsky příjmače
Bindování Frsky příjmače
Ahoj,
měl bych dotaz: které příjmače Frsky po spárování dioda svítí červeně? A které po spárování zeleně.Třeba X- kové a D-čkové?
Re: Bindování Frsky příjmače
http://rcstudio.cz/13-prijimace
Projdi si jednotlive primace v nabydce u kazdeho je navod na parovani a tabulka led stavu...
Projdi si jednotlive primace v nabydce u kazdeho je navod na parovani a tabulka led stavu...
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja pouzivam FrSky uz 3 roky a nejak jsme to neresil. Stalc(drz) tlacitko na vysilaci a zapni ho. Stlac(drz) tlacitko na prijimaci a dej ho pod napeti. Vypni prijimac, vypni vysilac. Zapni vysilac, zapni prijimac.
Funguje to jamk na starsich, tka na novych s telemetrii. Tusim ze pri prarovani sviti vysilac jen cervene a a prijimac sviti cervene a blika zelene. Ale nikdy jsem to neresil.
Pokud mas vysilac s telemetrii, tak si musis davat bacha na nastaveni switchu. Jine je pro prijimace s telemetrii a bez telemetrie!
Funguje to jamk na starsich, tka na novych s telemetrii. Tusim ze pri prarovani sviti vysilac jen cervene a a prijimac sviti cervene a blika zelene. Ale nikdy jsem to neresil.
Pokud mas vysilac s telemetrii, tak si musis davat bacha na nastaveni switchu. Jine je pro prijimace s telemetrii a bez telemetrie!
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
No já mám X-kový a VD5M (2gramový) a u obou to je stejný - nastavím 2way na vysílači, zapojím jumper jak to je psaný v návodu, zapnu párování a červená se po znovuzapnutí vysílačky změní na zelenou.
Cokoliv může létat, jen to chce úměrně výkonu
MC-19 FrSky 2,4; Faraon 6,5ccm,Avia b534 15ccm(stavba)
MC-19 FrSky 2,4; Faraon 6,5ccm,Avia b534 15ccm(stavba)
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Mno spise k tomu podstatnemu. Funguje ti po sparovani radio s prijimacem jak ma?
Taranis X9D Plus
Muj prijimac X8R sviti zelene trvale mam ho v telemetrickem modu na vysilaci (Taranis plus) mam nastaveno D16 rozsasah kanalu 1-16 a slape me to jak hodinky vcetne telemerie 40A cidlo a baro cilo. Po vypadku signalu (kdyz vypnu radio) blika pomalu cervene. Paroval jsem s jumperama...
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Oprava bez jumperu. S jumpera (propojkama) sem paroval u dronu kde sem mel CH1-8CH na SBUSe a 9CH-16CH na vystupech prijimace...
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Díky chlapi za vaše příspěvky.Mě to ,,pomohlo" 
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové mám problém při párování.
TARANIS se bez potíží spáruje se všemi přijimači co mám ........ ale .....
teď jsem dal spárovat V 8 R 4 a po připojení to bliká, zapnu párování, ukončím a znovu zapnu a stále bliká a nespáruje se
Zkoušel jsem to bind propojkou i tlačítkem a nic,......
u V 8 R 4 II se spáruje okamžitě přes propojku ..........
Nevíte kde je chyba? Nebo prostě Taranis s těma staršíma přijimači nefunguje? Případně je nějaký seznam s kterými je kompatibilní?
Díky moc za odpověď
TARANIS se bez potíží spáruje se všemi přijimači co mám ........ ale .....
teď jsem dal spárovat V 8 R 4 a po připojení to bliká, zapnu párování, ukončím a znovu zapnu a stále bliká a nespáruje se
Nevíte kde je chyba? Nebo prostě Taranis s těma staršíma přijimači nefunguje? Případně je nějaký seznam s kterými je kompatibilní?
Díky moc za odpověď
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Ak sa nemýlim, starý V8R4 vie pracovať len v netelemetrickom V8 móde. Taranis pre tento mód podporu nemá.
pepinozbrna píše:TARANIS se bez potíží spáruje se všemi přijimači co mám ........ ale ..... teď jsem dal spárovat V 8 R 4 a po připojení to bliká, zapnu párování, ukončím a znovu zapnu a stále bliká a nespáruje se
Nevíte kde je chyba?
Starý přijímač Frsky V8R4 nemá kompatibilní firmware s interním VF modulem XJT v Taranisu a dle informace Frsky viz tento odkaz bohužel ani jeho HW není natolik kompatabilní, aby bylo možné nahrát do něj některý novější firmware, který by byl s interním VF modulem XJT v Taranisu kompatabilní. Pokud provozuješ Taranis pouze s interním VF modulem XJT pak je potřeba mít hardwarově minimálně přijímač verze V8R4-II, který i když není telemetrický tak i přesto je s tímto VF modulem spárovatelný.
Pokud chceš s Taranisem použít staré přijímače V8R4 pak je řešením leda použít ve slotu Taranisu externí VF modul Frsky DJT. DJT modul umožňuje přepínači přímo na modulu přepnout na režim V8 (pozn. na modulu DJT musí být switch 1 v poloze OFF a switch 2 v poloze ON) a tím pak funguje i spárování se starými přijímači V8R4 v režimu V8.
Pokud už máš DJT modul z nějakého staršího řešení tak ho použij v Taranisu. Pokud DJT modul nemáš je samozřejmě otázkou kolik těch starých přijímačů V8R4 ještě máš a hodláš provozovat tj. jestli se ti spíš nevyplatí se jich zbavit a pořídit si raději novější verze přijímačů.
Pro případ, že by sis chtěl pořídit DJT modul dá se ještě koupit třeba viz tento odkaz nebo třeba od někoho z druhé ruky a pro ten případ zkus dát inzerát do sekce Koupím na tomto serveru viz tento odkaz.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:Starý přijímač Frsky V8R4 nemá kompatibilní firmware s interním VF modulem XJT v Taranisu a dle informace Frsky viz tento odkaz bohužel ani jeho HW není natolik kompatabilní, aby bylo možné nahrát do něj některý novější firmware, který by byl s interním VF modulem XJT v Taranisu kompatabilní. Pokud provozuješ Taranis pouze s interním VF modulem XJT pak je potřeba mít hardwarově minimálně přijímač verze V8R4-II, který i když není telemetrický tak i přesto je s tímto VF modulem spárovatelný.
Pokud chceš s Taranisem použít staré přijímače V8R4 pak je řešením leda použít ve slotu Taranisu externí VF modul Frsky DJT. DJT modul umožňuje přepínači přímo na modulu přepnout na režim V8 (pozn. na modulu DJT musí být switch 1 v poloze OFF a switch 2 v poloze ON) a tím pak funguje i spárování se starými přijímači V8R4 v režimu V8.
Pokud už máš DJT modul z nějakého staršího řešení tak ho použij v Taranisu. Pokud DJT modul nemáš je samozřejmě otázkou kolik těch starých přijímačů V8R4 ještě máš a hodláš provozovat tj. jestli se ti spíš nevyplatí se jich zbavit a pořídit si raději novější verze přijímačů.
Pro případ, že by sis chtěl pořídit DJT modul dá se ještě koupit třeba viz tento odkaz nebo třeba od někoho z druhé ruky a pro ten případ zkus dát inzerát do sekce Koupím na tomto serveru viz tento odkaz.
Moc děkuji za skvělou, vyčerpávající a věcnou odpověď i rady.
Jsem rád že jsou zde na foru lidé kteří hned věcně poradí.
Velmi často jsem se již setkal z odpověďmi ve stylu ... to už se řešilo pročti si celé forům a nezatěžuj servr řešenými problémy.
Částečně jim dávám za pravdu ale uznejme samy pokud máme problém jsme moc vděčni když nám někdo pomůže radou i nápadem.
Né každý máme čas pročítát xx stránek všech for a hledat malou větičku která řekne .... není kompatibilní......
Proto jsem moc rád že zde jsou lidé jaky vy co jste se snažily mi pomoci a poradit .. Pánové moc děkuji Pepíno
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:Starý přijímač Frsky V8R4 nemá kompatibilní firmware s interním VF modulem XJT v Taranisu a dle informace Frsky viz tento odkaz bohužel ani jeho HW není natolik kompatabilní, aby bylo možné nahrát do něj některý novější firmware, který by byl s interním VF modulem XJT v Taranisu kompatabilní. Pokud provozuješ Taranis pouze s interním VF modulem XJT pak je potřeba mít hardwarově minimálně přijímač verze V8R4-II, který i když není telemetrický tak i přesto je s tímto VF modulem spárovatelný.
Zdravím a jsem zde opět z žádostí o radu.
Ten modul jsem objednal a nainstaloval do Taranise. Sviče na module jsem nastavil dle rady tedy:
"switch 1 v poloze OFF a switch 2 v poloze ON a tím pak funguje i spárování se starými přijímači V8R4"
Zapnu Taranise ( v radiu je nastaven vnější modul)
1) Zkoušel jsem to nechat bez mačkání bind tl. na modulu a svítí tam červená a bliká zelená a pak bindovat,
2) i druhou variantu podržet bindovací tlačítko ... pak bliká jen zelená led.
na přijimači stisknu tlačítko a současně připojím napětí,......... atd atd.
TAK BERU VŠE ZPĚT ...... postup byl správný už vše funguje jak má ....
Jen upozornění pokud to bude někdo řešit jako já, tak ve spojení Taranis + Modul je potřeba při párování pokaždé vypínat a zapínat Taranise !!!!!
Mne toto zjištění stálo asi půl tuny nervů, kýbl stresu a víc než 3 hodiny času .... tak snad to bude pro někoho užitečné.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, ale myslím, že stačí vypnout/zapnout externí modul v nastavení modelu. Protože když ext. modul v nastavení modelu vypneš, tak se prostě přeruší šťáva do modulu. A když zapneš v menu ext. modul, tak naopak.
A s tou pomalou odezvou "radičů" - to je obecný problém s tím, jestli vidíš láhev poloprázdnou, nebo poloplnou.¨
Někdo je rád, že se mu dostane rady (u mě běžně třeba na několikanásobnou urgenci, je toho moc, někdy až příliš), jiný zase brblá, že mu někdo odpoví až po čase...
A říkám na rovinu, že dotaz typu "jakou barvou má svítit přijímač při správné funkci" nějak neodsuzuju, ale při těch množstvích návodů a videonávodů a informacích běžně dostupných (a návodu co je u každého přijímače) takový dotaz zkrátka odsunu na konec fronty...
A úplně speciální kategorií jsou dotazy typu "potřebuju to a to, vím, že o tom máš napsané nějaké návody a natočené videonávody, ale nemám čas to hledat, číst a koukat na to, tak mi napiš nějaký souhrn pro mě, protože můj čas je drahý blablabla" - tak to prostě přesunuju do spamu.
A s tou pomalou odezvou "radičů" - to je obecný problém s tím, jestli vidíš láhev poloprázdnou, nebo poloplnou.¨
Někdo je rád, že se mu dostane rady (u mě běžně třeba na několikanásobnou urgenci, je toho moc, někdy až příliš), jiný zase brblá, že mu někdo odpoví až po čase...
A říkám na rovinu, že dotaz typu "jakou barvou má svítit přijímač při správné funkci" nějak neodsuzuju, ale při těch množstvích návodů a videonávodů a informacích běžně dostupných (a návodu co je u každého přijímače) takový dotaz zkrátka odsunu na konec fronty...
A úplně speciální kategorií jsou dotazy typu "potřebuju to a to, vím, že o tom máš napsané nějaké návody a natočené videonávody, ale nemám čas to hledat, číst a koukat na to, tak mi napiš nějaký souhrn pro mě, protože můj čas je drahý blablabla" - tak to prostě přesunuju do spamu.
- Kontaktovat uživatele:
Pravdu díš Richarde .... tak jak jsi to popsal je to podstatně rychlejší i jednodušší .... jen mne to nenapadlo 
Díky moc za vše co pro nás všechny děláš, bez tvých rad i videonávodů by mi Taranis stále jen ležel ve skříni.
Pamatuji jednou jsi řekl jednu velmi moudrou větu ve stylu:
Taranise pochopit je složité, ale když ho pochopité je to fatálně jednoduché.
Já tomu vůbec nevěřil a teď ti musím dát za pravdu.
Díky moc za vše co pro nás všechny děláš, bez tvých rad i videonávodů by mi Taranis stále jen ležel ve skříni.
Pamatuji jednou jsi řekl jednu velmi moudrou větu ve stylu:
Taranise pochopit je složité, ale když ho pochopité je to fatálně jednoduché.
Já tomu vůbec nevěřil a teď ti musím dát za pravdu.