Sbírka spalováků

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
skarab

Re: Sbírka spalováků

#31 Příspěvek od skarab »

Zdravim čim čistíte ty motory, že je máte jako nové.
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Apocalypsus »

Obrázek
Jen se po nějakém čase zase chlubím - trošičku toho přirostlo - včetně jiskřivých krasavců z US - dávám jen kompletní motory :-)
Moje letectvo:
[url]https://www.rcalbum.cz/profil/Apocalypsus[/url]
DAF
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od DAF »

Apocalypsus píše:Jen se po nějakém čase zase chlubím - trošičku toho přirostlo - včetně jiskřivých krasavců z US - dávám jen kompletní motory :-)

Hele, neprovokuj!!! :lol: No, dost dobrý, asi lepší oddíl :wink: . Vypadá to pěkně.
Hitec Aurora 9X
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Apocalypsus »

DAF píše:Hele, neprovokuj!!! :lol: No, dost dobrý, asi lepší oddíl :wink: . Vypadá to pěkně.

popravdě je to rok stará fotka a pár kousků je už novýck.. mám všechny velikosti OTM a přibyl další TONO ;-)..
Moje letectvo:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od DAF »

A ještě si přisadí!!! :evil: . Dobrá sbírka. Osobně mám všechny tři (čtyři) základní Tondy, OTMka jen ty dvě menší, jednu MK-17, několik MVVS 1,5D, jednu 2,4DF, dva ruské Meteory 2,5. Endérácký Permot 1,76. Co ale nemám, a to ani vrak, je historický benziňák. Třeba se to jednou povede sehnat.
Hitec Aurora 9X
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Apocalypsus »

DAF píše:A ještě si přisadí!!! :evil: . Dobrá sbírka. Osobně mám všechny tři (čtyři) základní Tondy, OTMka jen ty dvě menší, jednu MK-17, několik MVVS 1,5D, jednu 2,4DF, dva ruské Meteory 2,5. Endérácký Permot 1,76. Co ale nemám, a to ani vrak, je historický benziňák. Třeba se to jednou povede sehnat.

Tak benzíny jsme zháněl a nakonec jsem šel do US.. přisadit s cenou jsem musel ale dnes už mám několik Arden 099 Comet.15 a OR23(urvaný válec) a OR19.. utekl mi OR60.. ale v čr je to šíleně drahé ve státech jsem měl za 2tis 3 benzíny :-) zháním teda ještě Arden 199...

Ale jsem spokojený.. koupil jsem pozůstalost a mám serii MVVS 1.5, 2.0, 2.5, 3.5, 6.5 a všechny nové a nepoužité :-) i s krabičkama :-)
Moje letectvo:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od DAF »

Mně před časem na Aukru utekla MVVS jednička. Podle fotek vypadala, že snad ani neběhala, nebo jí prodejce šikovně vypulíroval. Sehnal jsem takhle Jenu 1,0. Vypadá také neběhaně. Teď spíš, kdybych někde narazil na něco zajímavého. Nemám to jako echt sbírku, jen jsem takto koupil pár motorů, které mě nějak zaujaly - viz Tona. Také se mi povedlo sehnat Start 1,8. Vypadá také, že nechodil. Ale neměl jsem zatím čas ho zkusit nastartovat. K němu mám v plánu udělat přiměřený model, mám origoš plán na Juniora XII (podobných plánů mám několik). Samo, že bude na RC (V+S). Ale je to hudba daleké budoucnosti.
Hitec Aurora 9X
AR1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od AR1 »

V dnešní době nejsou US motory problém..

http://www.ebay.com/itm/Vintage-Phantom ... 2081023833
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Bayeux »

Zdravím pánové, tak jak se rozrůstají sbírky?

Tak nějak píšu na RC manii až teď, a tohle vlákno mi momentálně přišlo nejbližší...
Škoda že jsem se nehlásil už před vánoci, mohl jsem vám tady nechat mé vánoční přání.

Tak to nyní berme jako obyčejnej strom - takový "smrk Ohlsson&Rice-ův" a pozvání do debaty, co je ve sbírkách nového :) Bayeux

PS: i když - já vlastně nejsem sběratel, všechny motory jsou určeny do modelů...
Přílohy
P1110839.JPG
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Apocalypsus »

Ahoj kdepak tento smrk roste? asi bych si jej zasadil doma a zbíral šištičky :-D vU mne je vše při starém musel jsem to na chvíli odsunout na druhou kolej. teď plánuju skříňku a vystavím si je :-)

Bayeux píše:Zdravím pánové, tak jak se rozrůstají sbírky?

Tak nějak píšu na RC manii až teď, a tohle vlákno mi momentálně přišlo nejbližší...
Škoda že jsem se nehlásil už před vánoci, mohl jsem vám tady nechat mé vánoční přání.

Tak to nyní berme jako obyčejnej strom - takový "smrk Ohlsson&Rice-ův" a pozvání do debaty, co je ve sbírkách nového :) Bayeux

PS: i když - já vlastně nejsem sběratel, všechny motory jsou určeny do modelů...
Moje letectvo:
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Bayeux »

Stromeček už jsem sklidil (a motory nežně ošetřil a uložil, byla jim ziminka :D ).

Ať se skříň vydaří a budeme se těšit na fotky a další přírůstky, udělej ji schválně veeelikou!
Já raději pro každý motor postavím "osobní skříň", podle mě to takto v modelu motorům sluší nejvíc a chci motory vracet na oblohu (či vodu, sníh...), k čemuž byly vlastně určeny.
Samozřejmě absolutně NIC proti sběratelům, chraň mě kdo chceš! :wink:
Přílohy
Banshee 1941 - O&R .23FRV r.1949
Banshee 1941 - O&R .23FRV r.1949
Pirate 1949 - Mills .75 /repl.Rishi Kumar/
Pirate 1949 - Mills .75 /repl.Rishi Kumar/
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
VTjr

#42 Příspěvek od VTjr »

Tak je to správné. 8) To jsou skuteční historici. :!: A ne do nich "tlačit" elektropohony. :x
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Apocalypsus »

Až budou letadla létat na elektriku budu ji mít i ve svých modelech :-) do té doby si budu užívat každé odpoledne čištění modelů :-)
Moje letectvo:
VTjr

#44 Příspěvek od VTjr »

Oživím po delším čase toto vlákno. :wink:

Zde jsou fotky mého motoru JENA-2,5cm3, ale zkonvertované na žhavíka. :)
Kdysi se prodával na to fabrický set, prý stál jen 25 Kčs 8O, přitom obsahoval nový výbrus (tedy nahoře zkrácenou vložku, píst s čepem a ojnicí, vložku hlavy s otvorem pro svíčku M6x0,75 a tajňky jednu svíčku JENA M6 se skleněným izolátorem. No když uvážím, že věch dobách stály svíčky MVVS 8Kčs, tak koupí tohoto kompletu šlo pořídit generálku motoru v ceně 3 svíček, vlastně 2, protože tam byla ta 1 svíčka.
JENA-25G_RC_2m.JPG
JENA-25G_RC_3m.jpg
JENA-25G_RC_5m.jpg

Z této strany je vidět, že tryska je odlomena:
JENA-25G_RC_6m.jpg
VTjr

#45 Příspěvek od VTjr »

Jinak já jsem motor získal už v tomto stavu, jako RC žhavíka.
RC karburátor je původní. Bohužel ale má zlomenou trysku a zatím jsem to nestihl opravit. :roll: Ono vůbec všechny motory JENA měly ty jehly karburátoru značně titěrné, trubky s jemným závitem M3, na který se šroubovaly jehly, se velmi snadno lámaly. Takhle jsem to dostal. Zatím jsem ale nesehnal vhodné očko abych vyrobil trysku novou. :|
Svíčka je původní JENA M6 se skleněným izolátorem. Žebrovaná hlava je z toho setu, zrovna tak i vnitřnosti.
P3055220_JENA25_parts.jpg
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“