Dostane čistícím kontoxem a jestli to nezabere, jde na polici. Ani jednou jsem s tím nesekl a jen se to kontinuálně samovolně drbe. Ztracenej čas.
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Boha jeho, to je střep
Dostane čistícím kontoxem a jestli to nezabere, jde na polici. Ani jednou jsem s tím nesekl a jen se to kontinuálně samovolně drbe. Ztracenej čas.
F-49 Blade450x Blade130x
RF 7.5
RF 7.5
Léčba předního serva cykliky kontoxem zatím zabrala.
Nepůjde tedy na polici, ale vemu ho s sebou na dovču
Nepůjde tedy na polici, ale vemu ho s sebou na dovču
F-49 Blade450x Blade130x
RF 7.5
RF 7.5
Nemá někdo náhodou na prodej serva cykliky, která ještě fungují? Díky
Nemáte někdo zkušenost, jestli by šla opravit řídící deska po zkratu ocasním servem?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
je tam viditelné poškození některé součástky?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
RadekCe píše:Nemáte někdo zkušenost, jestli by šla opravit řídící deska po zkratu ocasním servem?
Ahoj šla je to výměna jedné součástky. Pro tebe to bude hračka. Jsem na dovolene a nemam valne připojení. Zkusím ti přeposlat tip náhrady co tam mám. Ale dej mi čas.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Netopyr píše:Ahoj šla je to výměna jedné součástky. Pro tebe to bude hračka. Jsem na dovolene a nemam valne připojení. Zkusím ti přeposlat tip náhrady co tam mám. Ale dej mi čas.
Díky za info, už mi včera poradil "milaro", že se jedná o bipolární tranzistor, který spíná napětí pro napájení serv.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak mi u toho krámu za letu vysadilo ocasní servo. Bloklo se v krajní poloze, s TH to šlo do země a odnesla to kabina. Jó, mělo mě varovat, že to už raději přestali prodávat.
Zlatá 450x
Zlatá 450x
F-49 Blade450x Blade130x
RF 7.5
RF 7.5
Tak cpu do 130 FPV
viewtopic.php?f=96&t=55616&p=1243301#p1243301
Jediný problém, že se mi nechce zkracovat origo dráty, abych nepřišel o záruku.
Ale stejně je asi nakonec zkrátím
.
Nedohledal jsem zatím konektorky, abych si udělal vlastní.
viewtopic.php?f=96&t=55616&p=1243301#p1243301
Jediný problém, že se mi nechce zkracovat origo dráty, abych nepřišel o záruku.
Ale stejně je asi nakonec zkrátím
Nedohledal jsem zatím konektorky, abych si udělal vlastní.
Zdravím,
chtěl jsem se pozeptat jak máte pořešené ložiska domku vrtulky - konkrétně Ložisko 1.5x4x2 s přírubou. Po několika letech je vyžvejkané- koupil jsem nová cca 3-4 lety a to samé. Nejvíce trpí to blíže k vrtulce.
Je na to nějaký tuning s většíma ložiskama , nebo nějaká dobrá ložiska Tobex Japan a pod.??? dík .
chtěl jsem se pozeptat jak máte pořešené ložiska domku vrtulky - konkrétně Ložisko 1.5x4x2 s přírubou. Po několika letech je vyžvejkané- koupil jsem nová cca 3-4 lety a to samé. Nejvíce trpí to blíže k vrtulce.
Je na to nějaký tuning s většíma ložiskama , nebo nějaká dobrá ložiska Tobex Japan a pod.??? dík .
zorem píše:Zdravím,
po třech startech nebude vyžvejkané
akorát bylo asi něčím namazané, co se po třech startech projevilo větší vůlí.
No je tam vakl docela velkej, když vezmu za vrtulku tak vůle v ložisku dovolí pohyb 1mm. Takže na konci osičky v oblasti kamene vrtulky vakl +- 0,5mm.
Na tak malý vrťas se to zdá moc

Na tak malý vrťas se to zdá moc
zorem píše:Zdravím,
Já tam mám tohle:
http://www.xtreme-production.com/xtreme ... ts_id=8309
a jsem spokojen, sice moc nemusím xtreme věci, ale tohle je docela povedený. Měl jsem i Microheli domeček, ale tenhle mi přijde lepší. Nevydrží na do smrti a musel jsem vyměnit šroubky, ale určitě se vyplatí oproti originálu.
Jinak vítej v klubu nepřesností vrtulníčků Blade.
Netopyr
zorem píše:No je tam vakl docela velkej, když vezmu za vrtulku tak vůle v ložisku dovolí pohyb 1mm. Takže na konci osičky v oblasti kamene vrtulky vakl +- 0,5mm.
Na tak malý vrťas se to zdá moc![]()
To máš pravdu, ale jakmile se to vystředí otáčkami, problém mi to nepřináří.
Měl jsem tam i jiná ložiska minimálním vaklem, ale vybrace se mi zhoršily a nešlo to ani dovážit.
Vrátil jsem se k původním.
Celá ta 130 je udělaná strašně, ale až na počáteční vibraci při startu a po osazení volnoběžné hřídele a kovové
cykliky se s tím nechá lítat celkem dobře.
Moje nová 130x tam měla fest vůli a vibrace při rozběhu z výroby. Zadní ložiska se pak se vysypaly po cca 40 letech. Vyměnil jsem je za japonske z korbel-loziska.cz
Vibrace ale přesnýma ložiskama neustaly a nešlo to ani vyvážit zadní vrtulkou. Tak jsem zkusil vyměnit T-osku a bylo to ono. Ale nepoznal bych pomalu, která byla křivá a která rovná. Lišily se minimálně.
Vyvážil jsem izolepou vrtulku a nyní mám ocas 100% bez (i rozběhových) vibrací.
Teď už blbnou jen serva.... Nové ocasní začalo oscilovat už po 5 letech.
neverending story
Vibrace ale přesnýma ložiskama neustaly a nešlo to ani vyvážit zadní vrtulkou. Tak jsem zkusil vyměnit T-osku a bylo to ono. Ale nepoznal bych pomalu, která byla křivá a která rovná. Lišily se minimálně.
Vyvážil jsem izolepou vrtulku a nyní mám ocas 100% bez (i rozběhových) vibrací.
Teď už blbnou jen serva.... Nové ocasní začalo oscilovat už po 5 letech.
neverending story
F-49 Blade450x Blade130x
RF 7.5
RF 7.5