DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - Phantom 3

#451 Příspěvek od gardenroute »

tomi79rv píše:gardenroute: škoda že ten videosignál v DJI Pilot/Go je taký nespoľahlivý oproti tomu ako dobre funguje v LB samotnom. Keby že ovládač má v sebe ten modul na HDMI, tak pri zamrznutí aplikácii by mohlo poslúžiť ako záchrana pre získanie obrazu.
Však právě, do HDMI to jde přímo z L.B., žádný tablet, tudíž žádná apka, tudíž žádné kurvítko :) LightBridge tu není od včerejška, prodává se samostatně již nějakou dobu, rovněž je v I1, a obraz přímo do HDMI je celkem absolutně spolehlivý do výpadku L.B.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#452 Příspěvek od gardenroute »

flire8 píše:...Rád bych ještě nějak vyřešil sluneční clonu - nedělal si ji už někdo? Vím že jsou ke stažení nějaké 3D modely k vytištění, ale říkám si, zda není nějaké elegantnější řešení z něčeho, co už máme doma...
Já si ji vyrobil dle vlastího návrhu již asi před rokem, ještě pro GoPro kameru (viz můj místní blog), ale třeba Tě to inspiruje :D
Absolutně spolehlivé řešení, žádné další stíny vrtulí při letu proti slunci, jello definitivně pryč, prakticky žádná hmotnost, to bude u P3 gimbalu s nižším výkonem motorů než u Zenmuse 2a 3D celkem důležité. U 3D tisku to vždy bude takové humpolácké a asi i těžké.
krata_Gsx-r

#453 Příspěvek od krata_Gsx-r »

dendoš píše:Zdravim mam phantom 3 advanced a ipad mini2. A keď lietam tak mi na tablete preskakuje obraz. Je to ipad kvoli tomu som to kupoval abi to bolo pekne vidieť ale aj keď lietam 10m od seba tak to tak preskakuje ako na starich filmoch ak viete čo myslím. Treba tam neiečo nastaviť lebo dosť mi to vadí.

Hoj, tuhle sem viděl tohle tak možná ti to pomůže https://www.youtube.com/watch?v=ogjn-iaR1IA

Jinak u mě na androidu se stabilita po instalaci dji go výrazně zlepšila trochu se zlepšil i lag ale fakt jen trochu... tableta mam obyč prestigio 4jádro cpu i gpu...
flire8

#454 Příspěvek od flire8 »

Tak zdá se, že kalibrace IMU v chladném sklepě skutečně pomohla a P3 už se venku po zapnutí nenahřívá a zbytečně nekonzumuje akumulátory a můj čas. Let se zdá být v pořádku.

flire8 píše:
Tak snad už jsem nějaké řešení našel... Amíci prý P3 strkají před kalibrací IMU před výdech klimatizace (anebo čekají na chladnou noc) aby koptéru co nejvíce vychladili, pak si už v menu předchystají obrazovku s IMU kalibrací, kterou bezprostředně po zapnutí P3 spustí. Prý že to funguje a hlášení "Warming up" se tak prý minimalizuje, což samozřejmě znamená drahocenné minuty letu navíc.
Klimatizaci nemám, tak aspoň zkusím aspoň suchý sklep kde máme cirka 20°C a pak poreferuji.
Mimochodem, je to zvláštní, ale tyhle chyby mi začaly až po koupi nového akumulátoru. Ten se nejprve snažil aktualizovat posledním FW (poprvé neúspěšně - cca po 3 minutách hláška Battery error která po chvíli zmizla, po dalším zapnutí už o aktualizaci baterka nejevila zájem).Logy na SD kartě koleminstalace nového akumulátoru vypadaly takto:

========== 2014.01.01 00:00:11 remo-con disconnect======
Packet: P3S_FW_V01.03.0020.bin
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.

========== 2015.08.14 19:02:35 =====================
Upgrading ...

========== 2015.08.14 19:05:25 =====================
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2014.01.01 00:00:11 remo-con disconnect======
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.

Až po cca 2 dalších letech se přidala chyba s IMU.
flire8

#455 Příspěvek od flire8 »

gardenroute píše:Já si ji vyrobil dle vlastího návrhu již asi před rokem, ještě pro GoPro kameru (viz můj místní blog), ale třeba Tě to inspiruje :D
Absolutně spolehlivé řešení, žádné další stíny vrtulí při letu proti slunci, jello definitivně pryč, prakticky žádná hmotnost, to bude u P3 gimbalu s nižším výkonem motorů než u Zenmuse 2a 3D celkem důležité. U 3D tisku to vždy bude takové humpolácké a asi i těžké.

Díky za inspiraci. Máš pravdu, že z 3D tiskárny by to bylo zbytečně těžké. Jenom se zeptám - není lepší udělat clonu po celém obvodu objektivu (s patřičnými výřezy, aby nezasahovala do záběru) i kvůli odleskům (vodní hladina aj.) ? Nebo už jsi měl obavy z namáhání gimbalu při vyšších rychlostech / ve větru?
gardenroute

#456 Příspěvek od gardenroute »

flire8 píše:...Díky za inspiraci. Máš pravdu, že z 3D tiskárny by to bylo zbytečně těžké. Jenom se zeptám - není lepší udělat clonu po celém obvodu objektivu (s patřičnými výřezy, aby nezasahovala do záběru) i kvůli odleskům (vodní hladina aj.) ? Nebo už jsi měl obavy z namáhání gimbalu při vyšších rychlostech / ve větru?
Možná ano, ale ten tvar (viz foto, a podrobně v blogu) se mě osvědčil hned na tomto prvním, plně funkčním prototypu :

- ten ořez (je to vlastně taková horní polovina klasické foto sluneční clony) jsem dělal postupně s kamerou připojenou přes HDMI k TV tak, aby nedocházelo k vinětaci (nemám ověřeno pro 4K, byť to GoPro3BE uměla, ale jen 15fps)

- a ano, myslím, že vystačí nejmenší nutná plocha clony - ovlivňuje práci gimbalu za letu, větru a prudších manévrech koptéry, chová se to jako další překážka, je to taková "plachta", ten tvar se mě osvědčil a později jsem viděl jiné obdobné self-made clony, a měly "poloviční" obdobný tvar

- a přesto že je velmi lehounká, tak na objektivu vždy vydržela, a nikdy mě nespadla

- s clonou jsem poté létal na Balkáně a v Thajsku, rád létám buď ráno, či naopak večer s nízkým sluncem a dlouhými stíny, a clona je na 100% funkční, žádné stíny vrtulí (to byl asi hlavní cíl), ale ani nežádoucí odlesky při letu přímo proti slunci, a často na mořem, jen škoda, že jsem si jí neudělal již na předchozí expedici Go Africa 2013, kde mám mnoho pěkných záběrů poznamenáno právě stíny od vrtulí z nízkého slunce
Přílohy
Sluneční clona pro GoPro kameru
Sluneční clona pro GoPro kameru
JCM

#457 Příspěvek od JCM »

gardenroute píše:Jakákoliv TV s HDMI, nemusíš s tim letat :D
Pro nas "brylare" to je velmi dulezita věc, USB2HDMI adapter, který DJI jen slibuje stále není v dohledu...

Tak se mi nějak nedaří dostat obraz z tabletu přes HDMI kabel ani do TV ani na jiné zařízení. Když ho propojím s TV, tak na tabletu vyskočí okno s nabídkou připojit jako "Mirror" nebo "Console" a ať vyberu co chci, tak u toho to skončí. Ostatní připojená externí zařízení mi TV bez problémů vidí.
gardenroute

#458 Příspěvek od gardenroute »

JCM píše:Tak se mi nějak nedaří dostat obraz z tabletu přes HDMI kabel ani do TV ani na jiné zařízení. Když ho propojím s TV, tak na tabletu vyskočí okno s nabídkou připojit jako "Mirror" nebo "Console" a ať vyberu co chci, tak u toho to skončí. Ostatní připojená externí zařízení mi TV bez problémů vidí.
Hmm.. Shield by měl umět na HDMI výstup letového videa. Asi to bude chtít nejaky research napr. na RCG ci PP.
Nicmene ta nova vymenna deska pro plne L.B. konektorove osazeni na P3 kontroleru se uz asi da sehnat, jen ta cena... Ale bude to rozhodne vhodnejsi HDMI varianta, nez ta přes tablet :)
dendoš

#459 Příspěvek od dendoš »

Dakujem obraz na ipade mini 2 už neseka. Moc dik A ešte sa chcem spitať ako mám nastaviť to tlačitko Go home? Lebo vždi keď ho podržím tak začne len pristávať.
Frostmann

#460 Příspěvek od Frostmann »

Vie niekto poradit kvalitne fpv okuliare pre P3 tak do 500€ ?
gardenroute

#461 Příspěvek od gardenroute »

Dominator V3 nebo Headplay HD, možná někde za tu cenu seženeš i starší Zeiss Cinemizery, ale pro mě moc malý obraz.
Frostmann

#462 Příspěvek od Frostmann »

gardenroute píše:Dominator V3 nebo Headplay HD, možná někde za tu cenu seženeš i starší Zeiss Cinemizery, ale pro mě moc malý obraz.

dik za odpoved.
a take z tych lepsich keby sme neriesili cenu?
gardenroute

#463 Příspěvek od gardenroute »

Ja osobne bych dnes sel asi do Dominator V3 (s podporou 720p a HDMI, 800X480, kompatibilita overena s Lightbridge, DJI Inspire, Phantom3), ale jsou nyni zatím jen na predobjednavku, a pokud si vzpomenu, vždy v minulosti byly nove Dominatory celkem obtizne sehnatelne, třeba V1ky nez jsem je sehnal, byl celkem porod. Sezenes asi bez problemu dnes V2 (byt mají HDMI, nejsou uplne HD, jen 600x480), mozna i problematickou a jiz nevyrabenou verzi HD.

Uz se ukazaly i Dominator HD V2, ale jak to bude s dostupnosti a cenou (první verze stále přes 500 USD)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TPnj-QVt_M4[/youtube]

Vlákno New 2015 Dominator HD V2 and Dominator V3 na RCG.

Headplay HD mají uzasnou velikost i doboru kvalitu obrazu, ale je to monstrum - na prepravu a skladnost asi pro nekoho problém.

A Zeiss Cinemizer - to je dobře reseni, ale neni puvodne navrzene primo pro FPV, a z toho plynou i nektere potize s nimi, pro me osobne velmi mala velikost obrazu ve srovnani s Dominatory. Obraz z LightBridge ale perfektni.
flire8

#464 Příspěvek od flire8 »

Seba píše:Hoši nechci Vám kazit radost,ale po asi hodině používání se začali trhat popruhy ,potom jsem to nosil za ucho a taky to vydrželo chvilku,a to jsem neměl vůbec přetižené. Teď se chystám to nechat v čalounictví přešít.

Tak batoh už mi dorazil taky. V Pátek odpoledne jsem objednal, v Úterý dopoledne mi ho kurýr dovezl. Docela fofr... Za ty peníze (coby zelenáče na HK mě to vyšlo cca na 1050 Kč vč. dopravy) si nemyslím, že by to byl tak špatný kup. Asi to nesnese srovnání s originálem za 10 tis. Kč, ale ochranu Phantoma při transportu to zajistí taky perfektně a provedení se mi zdá být dostatečně bytelné.
Trochu nechápu, jak se batoh může začít po hodině trhat? Byly by nějaké fotky?
Frostmann

#465 Příspěvek od Frostmann »

DIk moc, to vlakno si prejdem taktiez skusim zistit dostupnost tych V3, pripadne kamarat by sa mal vraciat z ameriky buduci mesiac snad by to tam mohol splasit.

gardenroute píše:Ja osobne bych dnes sel asi do Dominator V3 (s podporou 720p a HDMI, 800X480, kompatibilita overena s Lightbridge, DJI Inspire, Phantom3), ale jsou nyni zatím jen na predobjednavku, a pokud si vzpomenu, vždy v minulosti byly nove Dominatory celkem obtizne sehnatelne, třeba V1ky nez jsem je sehnal, byl celkem porod. Sezenes asi bez problemu dnes V2 (byt mají HDMI, nejsou uplne HD, jen 600x480), mozna i problematickou a jiz nevyrabenou verzi HD.

Uz se ukazaly i Dominator HD V2, ale jak to bude s dostupnosti a cenou (první verze stále přes 500 USD)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TPnj-QVt_M4[/youtube]

Vlákno New 2015 Dominator HD V2 and Dominator V3 na RCG.

Headplay HD mají uzasnou velikost i doboru kvalitu obrazu, ale je to monstrum - na prepravu a skladnost asi pro nekoho problém.

A Zeiss Cinemizer - to je dobře reseni, ale neni puvodne navrzene primo pro FPV, a z toho plynou i nektere potize s nimi, pro me osobne velmi mala velikost obrazu ve srovnani s Dominatory. Obraz z LightBridge ale perfektni.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“