dálnice 1980
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
dálnice 1980
ahoj, dlouho jsem pásl po tomto filmu.
Tak třeba někoho pobaví nebo připomene dávno minulé časy,
Pokud si odmyslíme nutnou ideologii, obrázky jsou tam zajímavé.
Asi by u Mc Donaldu na Měříně koukali, kdo jim přijel na hambáč...
http://novaplus.nova.cz/porad/brana-do- ... alnici-d1/
Tak třeba někoho pobaví nebo připomene dávno minulé časy,
Pokud si odmyslíme nutnou ideologii, obrázky jsou tam zajímavé.
Asi by u Mc Donaldu na Měříně koukali, kdo jim přijel na hambáč...
http://novaplus.nova.cz/porad/brana-do- ... alnici-d1/
Re: dálnice 1980
Jj, nostalgie taky jsem tam byl ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jak tam přistává Mig 23, tak je v dáli vidět normální dálniční provoz. To tam byl nějakej objezd tohodle letištního úseku?
Jirka
Jirka
Celeron píše:Jak tam přistává Mig 23, tak je v dáli vidět normální dálniční provoz. To tam byl nějakej objezd tohodle letištního úseku?
Jirka
Ano, po souběžné staré silnici, je tam vidět z vrtulníku, na konci dokumentu je i sjezd z dálnice na starou silnici.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
mě spíše nas..... komentář o utajovaném dokumentu..... jsem ročník 65 a tenhle film jsem viděl asi tak 6x..... během mého vzdělávání v rámci branné výchovy.
nicméně právě jsme si ho shlédli se synem (15let-za pár dní) a zíral jako puk jak jsme uměli a byli připraveni..... Tak jsem mu vyprávěl jak mi v kolíně na sídlišti před balkonem sedali nejen 21migy ale i sůčka a 23. sem-tam nějaké to sůčko-hrábě a jak se cvičilo klidně s forsáží nad
městem.tuším že s sůčkem 22 protože to měnilo geometriia tupej čumák to mělo rozhodně..... přistávací reflektory nám občas i mraky nasvítily..... měl jsem přímý výhled z balkonu na příletový koridor Čáslavského letiště.
nicméně právě jsme si ho shlédli se synem (15let-za pár dní) a zíral jako puk jak jsme uměli a byli připraveni..... Tak jsem mu vyprávěl jak mi v kolíně na sídlišti před balkonem sedali nejen 21migy ale i sůčka a 23. sem-tam nějaké to sůčko-hrábě a jak se cvičilo klidně s forsáží nad
městem.tuším že s sůčkem 22 protože to měnilo geometriia tupej čumák to mělo rozhodně..... přistávací reflektory nám občas i mraky nasvítily..... měl jsem přímý výhled z balkonu na příletový koridor Čáslavského letiště.
Mě to o dva roky uteklo, abych to mohl zažít. Já nastoupil k Hrábím (SU-25k) až později. Tenkrát, jak vypráví Ufon13, - pardubické letiště, MIG-21, denní noční lítání a šlo to. Nyní tu lidi prskaj, když tu lítá Albatros či vrtulníci.
...taky mi ukápla slza... akorát by se mi líbilo, kdyby tam lítaly MIG 19 ale ty už asi byly v tu dobu ve šrotu, já je zažíval
v r. 63-65 v Líních u Plzně. Ted proběhla zpráva, že Líně uplně definitivně končí
budovy už spadly a poslední "věž" která ještě trochu fungovala
pro polosoukromý provoz výcviku jde taky ke dnu ... škoda. Na mapy gugl je to krásně vidět ty trosky....
v r. 63-65 v Líních u Plzně. Ted proběhla zpráva, že Líně uplně definitivně končí
pro polosoukromý provoz výcviku jde taky ke dnu ... škoda. Na mapy gugl je to krásně vidět ty trosky....
rakos píše:...taky mi ukápla slza... akorát by se mi líbilo, kdyby tam lítaly MIG 19 ale ty už asi byly v tu dobu ve šrotu, já je zažíval
v r. 63-65 v Líních u Plzně. Ted proběhla zpráva, že Líně uplně definitivně končíbudovy už spadly a poslední "věž" která ještě trochu fungovala
A ten černej Albík od kud lítá??? Já měl za to, že Líně. Já jsem 66ročník a u nás nebylo letiště. Tak až později pamatuji MIG-15 za letu a SU-7.
to Hoki - no právě, když jsem se tam byl podívat asi před třemi lety, tak tam lítala akorát andula s parašitistama a tem Albatros tam ještě byl, ale to právě ještě asi fungovala trochu věž. Jak je to dnes nevím, jen jsem zahlídnul ted zprávu , že vše končí, vč. věže, a že tam snad zustanou jen záchranáři, kteří tu původní věž ani nepotřebují... prošel jsem si na guglu "téčko" kde jsme byli ubytovaný,,,děs běs, jak to mohli nechat takhle zpustnout... no čo bolo - to bolo...
jo a na konci dráhy lítali kluci s jetama - paráda
tak asi budou mít parádní dráhu 2200 m jen pro sebe
jo a na konci dráhy lítali kluci s jetama - paráda
rakos píše:t
jo a na konci dráhy lítali kluci s jetama - parádatak asi budou mít parádní dráhu 2200 m jen pro sebe
U nás by pro Jety měli 2700m, ale to bych byl už bez práce.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše: Tak až později pamatuji MIG-15 za letu .
Na Mig-15 zas nemusí být člověk moc velkým pamětníkem. Asi před měsícem nám profrčela v 50 m nad bydžovským letištěm. Přilítla velmi pomalu od Prahy, zamávala křídlama a pokračovala na Hradec Králové. Kdyby to bylo o 5 minut dřív, potkal by se ve vzduchu s mojí Funtánou 2600. Asi bych na plnej nestíhal jí dělat číslo
Jirka
Bude prd, ma z toho bejt prumyslova zona
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kua...dyt už maj plzenáci prumyslovou zonu místo letiště Plzeň-Bory Letiště tam bylo zrušeno definitivně v roce 1995
01.09.1964 01.09.1974 19. vrtulníková letka
Tam sem si taky odsloužil svoje,...... takže musej zabrat další "moje" letiště v Líních....
.... já vim, že za to plzenáci nemužou 
01.09.1964 01.09.1974 19. vrtulníková letka
Tam sem si taky odsloužil svoje,...... takže musej zabrat další "moje" letiště v Líních....
Celeron píše:Na Mig-15 zas nemusí být člověk moc velkým pamětníkem. Asi před měsícem nám profrčela v 50 m nad bydžovským letištěm. Přilítla velmi pomalu od Prahy, zamávala křídlama a pokračovala na Hradec Králové. Kdyby to bylo o 5 minut dřív, potkal by se ve vzduchu s mojí Funtánou 2600. Asi bych na plnej nestíhal jí dělat číslo
Jirka
Jojo, patnáctka v Hradci lítá co chvíli a tady na Aviatickou lítává zatím ta polská.
Mě jednou dávno na letišti podlítli dvě hotovostní MIG-21. Já byl vejš s ASK-14U na MVVS-3,5ccm a váze 2200g. Krve by ses ve mne nedořezal. To měla armáda v hotovosti 4ks a tak jsem mohl zrušit (nechtěně) 1/4 hotovosti.
rakos píše:Tam sem si taky odsloužil svoje,...... takže musej zabrat další "moje" letiště v Líních........ já vim, že za to plzenáci nemužou
Když jsem přišel do Pardubic v 86, tak armáda měla 15 letišt po republice a všechna fungovala a žila. A teď ?