Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky

#286 Příspěvek od juraj.jurej »

tomas1987 píše:Ahoj potřeboval bych zkušenšjší radu. mám rozpočet 3500 max.
Uvažuju mx12-hott bazarová
eclipse 7 40mhz za 1500 - přestavba na frsky 2,4 to bych udělal já
nová Turnigy 9X 2.4GHz 9ch Mode

co z toho zvolit? létám coptéru, samokřídlo, pár epp letadel.

Turnigy 9XR + FrSky ale upraviť (telemetriu, tlačítka a podobne)
alebo 9XR pro (ale to bi vyšlo asi o tisícku viac)
9XR pro je v akcii za 70eur (Europa)
FrSky Tandem X20
holda29
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od holda29 »

Ahoj,
taky zvažuju změnu vysílačky, nebo alespoň resp. systému. Pár let jsem se o modealřinu nezajímal, hlavně vinou nedostatku času, což se teď snad podařilo srovnat.
Bohužel jsem zjistil, že mi úplně ujel vlak a netuším co a jak.
Mám Graupner MX16s s modulem MZK Twin a pár přijímačů. Vysílačka jako taková mi vždy stačila a napípal jsem do ní to, co jsem potřeboval. Mám ale spíš obavy o tom systému, přijde mi, že se zem slehla, vývoj zastavil a kdo ví, kdy nebude ani dostupný. Moje požadavky jsou nicotné, nicméně z pohledu deformace z práce v IT je pro mě nepostradatelná telemetrie, coby další technické udělátko :)
Co si o tom myslíte? Nebude z tohoto pohledu pro mě lepší jít někam ke FrSky, nebo podobně?
Lark

#288 Příspěvek od Lark »

Jestli jsi zvyklý na MX-16s a nechceš ani víc kanálů, tak si myslím, že nejsnazší by byl přechod na palcovou MX-16 HoTT, nebo pultovku MC-16 HoTT. Ty pultovky jsou trošku víc vbavené, ale taky dražší. Filozofie programování je prakticky stejná s MX-16s, jen jsou rozšířené o další funkce a telemetrii. Naproti tomu třeba FrSky Taranis toho umí asi daleko víc, ale zase za cenu toho, že si prakticky všechno musíš sám naprogramovat, nebo někde stáhnout a dohrát. Je to ale jen můj názor a určitě se ozvou další. Jen doufám, že se tu zase nestrhne nějaká válka.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od Hoki »

Loni jsem to taky řešil. Mám Futabu FX-18, předělanou u MZK na 2,4GHz + 6přijímačů. Naprostá spokojenost. Ale mám ji už 8roků a firma MZK prej nějak odcházi dopryč s vývojem a servisem .....
Tak jsem se tu sondoval po známých co a jak a 85% odpovědí bylo - funguje Ti, stačí Ti, tak neřeš. Až začne odcházet, pak pořešíme.
Lark

#290 Příspěvek od Lark »

Jenže holda29 chce telemetrii.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od Hoki »

Lark píše:Jenže holda29 chce telemetrii.

Já nahrával na obavy z MZK servisem, nějak bez záruky.
tomas1987

#292 Příspěvek od tomas1987 »

Tak jako majitel Turnigy 9x frsky jsem docela zklamán. Než jsem našel jak napípat ovladače tak jsem se pěkně vyvztekal. Nakonecp omohlo video. Je teda super kolik má možností.
Ale orpoti mx-12 35mhz jsem zklamaný zpravcováním. Ale co taky za 4000 čekat. Páčky se mi nelíbí chodem, nelíábí se mi že na plynu nejsou zoubky a je toho víc. Ale za tu cenu..... zatím Ok jinak
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Marena
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od Marena »

tomas1987 píše:Tak jako majitel Turnigy 9x frsky jsem docela zklamán. Než jsem našel jak napípat ovladače tak jsem se pěkně vyvztekal. Nakonecp omohlo video. Je teda super kolik má možností.
Ale orpoti mx-12 35mhz jsem zklamaný zpravcováním. Ale co taky za 4000 čekat. Páčky se mi nelíbí chodem, nelíábí se mi že na plynu nejsou zoubky a je toho víc. Ale za tu cenu..... zatím Ok jinak

Pokud chces zoubky, staci otocit plisek. Zpracovani fakt nic moc, ale zbytek neni problem vysilacky.
V Cine byla prodejni cen $54. To je neco nad tisicovku. Tam fakt nelze cekat zazraky, ale na zacatku mi stacila. Jen z niceho nic odesla do kremikoveho nebe.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
holda29
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od holda29 »

Tak jsem se bavil s panem Kotrbou (MZK) a ukončení výroby žádného z 12 druhů přijímačů neplánují.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od RCStudio »

tomas1987 píše:Tak jako majitel Turnigy 9x frsky jsem docela zklamán.

Co je Turnigy 9x Frsky ? takovou neznam :?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od Milan Nes »

tak nakonec jsem vzal Taranise pultovku tak sem zvědavej jak bude fungovat :-d jak dorazí koncem měsíce dám vědět
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od Hoki »

holda29 píše:Tak jsem se bavil s panem Kotrbou (MZK) a ukončení výroby žádného z 12 druhů přijímačů neplánují.

Moc děkuji za info (příznivé) a předám to tady mezi chlapy dál ... Tak teď jen aby mi ještě chvíli vydržela má FX-18. Jinak mám 7 přijímačů k prdu.
Drondys

#298 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Co je Turnigy 9x Frsky ? takovou neznam :?

Nejspíš tím myslí Turnigy 9x, ve které používá VF modul Frsky.

Kvalita provedení samotné Turnigy 9x nijak nesouvisí s tím jaký VF modul je v ní použitý a nikoho by snad ani nenapadlo, že by Turnigy 9x byla produktem Frsky jako je Taranis, který je kvalitou zpracování, ale i cenově přeci jen někde úplně jinde. :D

Na poznámku ohledně toho co čekat za 4000 kč správně podotkl Marena, že cena samotné Turnigy 9x bez VF modulu Frsky je okolo cca 1000 Kč a ostatní náklady na dopravu a pořízení jiného VF modulu a přijímače v daném případě Frsky nijak nesouvisí s provedením samotné Turnigy 9x.
semi
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od semi »

holda29 píše:Tak jsem se bavil s panem Kotrbou (MZK) a ukončení výroby žádného z 12 druhů přijímačů neplánují.

A o vysílači jste se nebavili? Jestli něco neplánují?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od Hoki »

semi píše:A o vysílači jste se nebavili? Jestli něco neplánují?

A mně by stačilo, kdyby pak můj model šel dát do něčeho jinšího, neb jsem s MZK spokojen a mám dost přijímačů. Ale uvidím .....
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“