Cheali Chargers – nabíjačky s Open Source

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: Cheali Chargers – nabíjačky s Open Source

#61 Příspěvek od Marena »

Koukal jsem, že už je ke stažení pod označením "nestabilní" verze 1.99
Nezkoušel ji někdo?
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
eddiex

#62 Příspěvek od eddiex »

Panove potrebuji kalibrovat voltaz na nabijecce. Mam nejaky multimetr, ale nevim jestli je to dostatecne presny pristroj. Muzete mi nekdo rict, jestli je to dost presny multimetr. Ja se v tom nevyznam. Co jsem vycetl, tak pro kalibraci je treba multimetr 4 1/2. Vubec nevim co to znamena.
Tady link na muj multimetr.
http://uni-trend.com/UT50C.html
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Marena
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Marena »

Ahoj, kalibruju klasickym multimetrem z elektra. Zadna cina, ale nic profi.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
kolin

#64 Příspěvek od kolin »

Ahoj,
Nainstaloval jsem si verzi 1.0 do nabíječky IMAX QUATTRO B6. Při té příležitosti jsem si opravil nefunkční větráčky, odešla malinká dioda napájející obvod teplotní regulace. Mimochodem, tato nabíječka má obvod větráku naprosto nezávislý a proporciálně řízený teplotou termistoru. Nabíječka je docela šunt, pájení mizerný, vnitřní konstrukce odfláknutá, šroubky se v hliníku protáčí.... no nic.

- Osadil jsem 4x 6ti pinovou řadu pro ISP. Spáchal jsem si redukci k programátoru USBASP.
- Vyčetl jsem původní firmware a zazálohoval všechny původní EEPROM. Firmware byl nepřekvapivě ve všech stejný, obsah EEPROM nikoli. Nabíječka asi v továrně jakousi kalibrací prošla. Zvláštní že ten procesor není zamčený. Ale ten firmware používají originály i kopie pořád jenom jeden. Liší se proti jinému co se najde na netu jenom texty.
- Naprogramoval jsem první kanál. Po zapnutí display ukazuje že bude mazat EEPROM, ok.
- Spáchal jsem si simulátor baterie, kde místo článků jsem použil odpory 100ohm a na kraje jsem připojil zdroj 24V/0,5A. Odpory sice nejsou přesné, ale na odporech se měří mnohem bezpečněji než na 6ti článku. A že jsem při měření dělal zkraty často....
- Zkalibroval jsem proudy, byly docela dost mimo. Na to už jsem použil LiPolku.
- Když jsem měl 1. kanál vyladěný, stáhnul jsem jeho EEPROM.
- Do ostatních 3 kanálů jsem nalil nový firmware a kopii EEPROM z 1. kanálu.
- Provedl jsem kalibraci napětí a proudů na zbylých kanálech. Tím, že jsem měl +- kalibraci z 1. kanálu, stačilo to doladit jen o chloupky.
- Zálohoval jsem EEPROM všech kanálů, kdyby byl někdy problém, abych to mohl jenom nalejt zpět.

Nabíječka vypadá že funguje. 6ti článek to nabilo a vybalancovalo přesně (na 1. kanálu). Kalibraci asi provedu ještě jednou v práci na super přesném stolním měřáku. Nainstaloval jsem verzi:

cheali-charger-imaxB6-original_1.00-20150711_atmega32.hex

Vzhledem k tomu že nabíječka je originál, snad je to správně. Nikde jsem nenašel zmínku o týhle Quattro a cheali firmware
Přílohy
WP_20160115_21_56_05_Pro.jpg
WP_20160115_21_55_36_Pro.jpg
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
vlasto

#65 Příspěvek od vlasto »

Pekna praca, super ze to slo tak jednoducho. Nahodou neskusal niekto riesit alternativny FW do equilibrium twin 80W ?
Marena
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Marena »

Čau, už jste někdo zkoušeli verzi 2.0? Nějak nemůžu najít, co je tam nového.
Torm

#67 Příspěvek od Torm »

On ten projekt nějak ztrácí za poslední dva roky drajv. Ve dvojce v podstatě přibyla jen podpora pár novějších modelů, algoritmicky je to pořád stejné.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Marena
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Marena »

OK, díky. Předpokládám, že nový bude chtít i novou kalibraci, tak to zůstanu tam kde jsem.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“