Motokolo

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: Motokolo

#16 Příspěvek od Marena »

kasssy píše:Ahoj. Taky to teď trošku řeším a mám dojem, že ta 70ccm už bude moc. Ono by to nemělo s tebou jet rychleji než 25km/h. Pak už to není kolo. On i u těch elektrokol se pohon při překročení rychlosti 25km/h vypíná..
Kolega z práce má toto:
http://www.e-darky.eu/dvoutaktni-motory ... okolo.html

A docela si to chválí. On to ale bere spíš jako srandu, ale jezdí s tím do práce a jen se směje:-))

O tom prave uvazuju. Jen ta 70tka ma lepsi zapalovani. Zase az tak o rychlost mi tak nejde. Vim, ze na kole z kopce pri 40km/h uz mam v ocich smrt. Spis o vykon. Mam 110kg plus vybava cca 15kg. Cesta je jednim smerem dost do kopce. Cesta je bez obydli. Tak s hlukem by nemel byt problem a vyssi nez moped snad nebude.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hoki »

Tak jsem zas tady a beru postřehy tak nějak ......:
- podle vyhlášky na ciklostezce nemáš jet na elektrokole rychleji než 25km/h. Jinak je to myslím buřt.
- když nevidíš policajty, neřešíš a jedeš klidně těch 30
- ve standartu accelerátor není (něco jako plyn na motorce), dá se dokoupit za 700 myslím. S ním nemusíš šlapat ani při rozhezdu.
- tady prodejce má dílnu, kde má kola už hotová, nebo může podle přání a výběru poskládat a nebo předělá zákazníkovo kolo.
- posílám kolo, které mně se líbí
http://elektrokola-bocomatic.cz/
http://www.boco.cz/cs/produkty/elektrok ... tic-sport/
Sunn

#18 Příspěvek od Sunn »

jipav

#19 Příspěvek od jipav »

Dva měsíce mám na kole namontovaný středový motor, k pohonu jsem využíval baterie na kopteru 3x3S 5000 mAh zapojené do série, nyní jsem si pořídil 2x 5S 8000 mAh. Za hodinku nabité a ujedu zde na Vysočině v kopcovitém terénu na jedno nabití 50 -70 km s příšlapem. V kopcích, kde i amatérští kolaři kola vedou, já jedu rychlostí 15 - 20 km/hod.
Středový motor má tu výhodu, že lze plně využít přehazovačku a tudíž docela velké rozpětí rychlosti. Na rovině to dá bez příšlapu až 45 km/hod., s příšlapem jsem jel 55 km/hod. a to už je na kolo docela adrenalin. Motor mám 250W. Mám najeto přes 1500 km. Jízda na tomto kole je pohádka. Doporučuji.
jipav

#20 Příspěvek od jipav »

Ještě k těm spalovacím motorům. Taky jsem ho na jaře zvažoval, kamarád si ho někdy v dubnu koupil na aukru a už dva měsíce se dohaduje, protože to sice hodně řve, ale moc to nejede. Na tom elektrokole ho udělám, jak nic.
jipav

#21 Příspěvek od jipav »

Ahoj. Taky to teď trošku řeším a mám dojem, že ta 70ccm už bude moc. Ono by to nemělo s tebou jet rychleji než 25km/h. Pak už to není kolo. On i u těch elektrokol se pohon při překročení rychlosti 25km/h vypíná..

U elektrokol je to nastavené taky na 25 km/hod, ale v druhé úrovni nastavení se dá zvýšit až na 40Km/hod., navíc to platí pro určitý poměr převodů, ale když dám ten nejtěžší, tak z toho vyždímu až 55km/hod, než pohon vypne.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hoki »

jipav píše: Motor mám 250W. Mám najeto přes 1500 km. Jízda na tomto kole je pohádka. Doporučuji.

Žena zatím najela kolem 300km a nemůže si to kolo vynachválit a mne ukecává taky na pořízení. Jen chce si nechat dát větší tác na šlapání, ať aspoň trochu má pocit že šlape. Ona má motor v zadním kole a já bych chtěl v přední. Neb se mi to kolo líbí i vzhledově.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marena »

jipav píše:Ještě k těm spalovacím motorům. Taky jsem ho na jaře zvažoval, kamarád si ho někdy v dubnu koupil na aukru a už dva měsíce se dohaduje, protože to sice hodně řve, ale moc to nejede. Na tom elektrokole ho udělám, jak nic.

A nevíš jakej obsah koupil?
Můžeš dát odkaz na ten tvůj pohon?
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
jipav

#24 Příspěvek od jipav »

Bylo to 60 cm2, nebo takový nějaký obsah. Přesný typ nevím, ale můžu se zeptat. Mohla to být ale náhoda, nějaký vadný kus ??? Byla nakonec přislíbena výměna, ale nevím, jak to dopadlo. Řvalo to teda dost, moc to nejelo, a nevím, ani jak to je s předpisy, proto jsem volil elektriku. Tam je to docela jasný. Koupil jsem toto: http://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/3-1 ... motor-8FUN, dostal jsem slevu skoro 2000 Kč. V době kdy jsem pohon kupoval stál navíc ještě o nějakých 700 Kč méně. Jsou tam i typy za nějakých 5 - 6000 Kč. Než jsem to koupil, studoval jsem několik večerů zde: http://www.nakole.cz/diskuse/elektrokola/
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Dnes jsem popojizdel za kolem ktery melo ten spalovak z myho odkazu (jaky to byl objem netusim). Parkrat se rozjizdel a abych ho slysel, tak jsem si stahnul okynko a neprislo me to tak zly. Krovinak rve vic. Pri rozjezdu tomu pomahal slapanim, ale to jen parkrat slapl, asi aby nezdrzoval tu kolonu kterou ani mevedl, ale byl uprostred :-) Je Jasny, ze v lese to slyset bude. Ale diky cene a vzhledem ke kutilskym genum naseho naroda, by to slo urcite vic utlumit i bez znatelnyho priduseni. Je to takova sranda pro koumaky a na tu cestu na ryby by to melo stacit.
Jinak co se elektrokol tyce, tak sam zvazuji elektro skutr, ale jsem ve fazi zjistovani vseho okolo, takze to potrva a kdovi jak:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Hoki »

kasssy píše:Ahoj. Dnes jsem popojizdel za kolem ktery melo ten spalovak z myho odkazu (jaky to byl objem netusim). Parkrat se rozjizdel a abych ho slysel, tak jsem si stahnul okynko a neprislo me to tak zly. Krovinak rve vic.
Jinak co se elektrokol tyce, tak sam zvazuji elektro skutr, ale jsem ve fazi zjistovani vseho okolo, takze to potrva a kdovi jak:-)

Žena jezdí do práce po stezce, aby nemusela v kolonách kličkovat mezi auty a tak. Můžeš na motorkole a elektroskůtru na ciklo stezku? V noci, když se vrací kolem 23hod po sídlišti domů, asi by ji bylo s motorkolem slyšet. Nějakej tady po ránu v 5:30 občas jede na koloběžce s spal.motorem - to bych ho ........
Marena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Marena »

Tak jsem objednal ten benzinak s udajne lepsim zpalkem a asi karbecem. Ona je prevazna cast asfaltky, protoze cesta vede k jedne chatove osade, ale pak je zavora a dal vede hlinena cesta. Tu dy se prohani mopedy, ctyrkolky a pripadne ti co maji jeepa a muzou zavoru objet. Ale rozhodne s tim nikomu pod okny drncet nebudu.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hoki »

Marena píše:. Ale rozhodne s tim nikomu pod okny drncet nebudu.

On to točil na max. Prd to jelo a řvalo to je křoviňák bez záběru. A to na sídlišti je znát po ranu
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kasssy »

Tak pak dej vědět, co a jak. Taky jsem narazil na toto: http://sport.bazos.cz/inzerat/50544421/Motokolo.php
Mohlo by to být tišší, tím, že to je 4T. Jen sehnat ten motor samotnej, zatím jsem ho nenašel, ale taky jsem nijak extra nepátral:-) Vypadá, že by to mohl být i stejný výrobce jako u toho 2T.
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Marena
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Marena »

Ten 4takt je zajimavej. Taky jsem ho nekde zahlidl. Ale to uz je kdyz s tim clovek jezdi casteji. Jinak dneska jsem by v tech mistech okolo osme rano. Zaparkoval u zavory, a byl se brouzdat v rece. Nejakej chlapek v intervalu 5ti minut jezdil po te ceste a nabete sem a tam. Az po nejake dobe jsem si vsiml, ze vozi kanystry s vodou asi z nejake studanky do te chatove osady. :-)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“