Magnum Reloaded
Re: Magnum Reloaded
Už to mám taky uloženo a plánky staženy, kdyby náhodou ..... Dík za typ. 
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Když to budu řezat sám, tak nedosáhnu toho profilu křídla je to problém?
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
Vážka píše:Když to budu řezat sám, tak nedosáhnu toho profilu křídla je to problém?
Ona to je vlastně ohnutá deska, ten profil. Co udělat dvě tenší EPP desky a přes něco je ohnout a slepit do profilu? Nevím, zas tak kovanej v EPP nejsem. Balsa je balsa.
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to chápu, ale ta deska křídla ma profil i před ohnutím, alespoň na výkresech.
Vpředu je tlustější, zaoblená a směrem k odtokovce se zužuje.
Tohle asi neudělám a nevím, jak moc je to důležité.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
Vážka píše:Jo, to chápu, ale ta deska křídla ma profil i před ohnutím, alespoň na výkresech.
Jojo, jukl jsem na stavební foto svého a máš pravdu. No tak si to objednej, nestojí to majlant a máš po starostech.
Vážka píše:Jo, asi jo.
Kdybych měl výbavu, asi bych si ho znova pořídil. Ale mám vše větší a silnější.
No napadlo mě i bráchu udělat Magnuma trochu většího. Na RCgroups to někdo dělal. Že bys pak mohl využít větší výbavu.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
miťo píše:No napadlo mě i bráchu udělat Magnuma trochu většího. Na RCgroups to někdo dělal. Že bys pak mohl využít větší výbavu.
Budeš pátrat? Já jsem jen PC uživatel a jsem rád, že se tu nějak orientuji. Mám CF-2822, 3S LiPol-1300, 18A regl a 10g serva Corona. Jen by bylo možná dobrý - odnímací křídlo. Teda podle velikosti éra.
To co máš k dispozici má brácha v normálním Magnumu a lítá to jako stíhačka, děla svíčku atd. Ve formaci s mým lehkým dokáže letět, brácha na minimálce a já na maximálce
Něco o velkém Magnumu je zde: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1595008&page=76
Na to co máš doma mě napadlo udělat Magnuma metrovýho?
Něco o velkém Magnumu je zde: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1595008&page=76
Na to co máš doma mě napadlo udělat Magnuma metrovýho?
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Vážka píše:Jo, to chápu, ale ta deska křídla ma profil i před ohnutím, alespoň na výkresech.
Existuje verze FFF, nemá profilované křídlo, pouze dvě na sebe nalepené a prohnuté desky XPS (pod plovoucí podlahy), trup je taky z několika desek vedle sebe. Nemusíš mít odporovou pilu, stačí lámací nožík, brusný papír a lepidlo.
Plánek, pár obrázků a odkaz ke stažení celého modelu ve 3D (ve SkutchUpu) je zde:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1595008
Taky jsem nad ním uvažoval jako o prvním modelu, mám úplně stejnou výbavu jak píše Hoki a plánek není problém zvětšit
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Pánové zkušení prosím o radu. Mám Magnuma a nějak se s ním nemůžu domluvit, co let to Crash.
Hned po startu se překlopí na levý bok a letí za motorem k zemi.
Nevím jestli je chyba ve vyosení motoru nebo těžišti. Vše mám ve standartním nastavení.
Máte někdo zkušenosti? Díky moc.
Pokud se mi povede vložím sem i video.
https://youtu.be/CW4nTpLz0nE
Doplňuji technické parametry mého Magnuma:
Střídavý motor TURNIGY 2830/11
KV :1000 otáčky/V Výkon : 210W
ESC: MultiStar 30A
Vrtule: 8x4 s ní má motor tah 550gr
Baterie: 3S 500mAh
Serva: 9g E-Flite
Letová váha: model s baterií: 324gr. ........... model bez baterie: 275gr
Mám těžiště 40mm od náběžné hrany křídla ..... nikde jsem nenašel uvedenou jeho přesnou polohu.
Prosím vaše zkušenosti s těžištěm u Magnumu?
Prosím i o vaše zkušenosti s vyosením motoru. Děkuji
Nevím jestli je chyba ve vyosení motoru nebo těžišti. Vše mám ve standartním nastavení.
Máte někdo zkušenosti? Díky moc.
Pokud se mi povede vložím sem i video.
https://youtu.be/CW4nTpLz0nE
Doplňuji technické parametry mého Magnuma:
Střídavý motor TURNIGY 2830/11
KV :1000 otáčky/V Výkon : 210W
ESC: MultiStar 30A
Vrtule: 8x4 s ní má motor tah 550gr
Baterie: 3S 500mAh
Serva: 9g E-Flite
Letová váha: model s baterií: 324gr. ........... model bez baterie: 275gr
Mám těžiště 40mm od náběžné hrany křídla ..... nikde jsem nenašel uvedenou jeho přesnou polohu.
Prosím vaše zkušenosti s těžištěm u Magnumu?
Prosím i o vaše zkušenosti s vyosením motoru. Děkuji
Naposledy upravil(a) pepinozbrna dne sob 08.08.2015 8:42, celkem upraveno 4 x.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
miťo píše:To co máš k dispozici má brácha v normálním Magnumu a lítá to jako stíhačka, děla svíčku atd. Ve formaci s mým lehkým dokáže letět, brácha na minimálce a já na maximálce![]()
A co letové vlastnosti toho bráchova. O přemotorování už víme ......
Napadla mne taková .... Někdo mne nazve prznitelem ověřeného modelu, ale prostě slepit dva Magnumy. Teda myslím trupy, podvozky, VOP a SOP. Křídla nechat na tloušťce a jen z druhého křídla dopasovat 100-200mm na rozpětí a vyztužit uhlíkem. Křídla udělat sundávací a trup pěkně zakulatit. Já to dělal i u malého. Uspora jen pár gramů, ale líp to vypadá
http://www.rcalbum.cz/model/6364-magnum-safari.html
pepinozbrna píše:Pánové zkušení prosím o radu. Mám Magnuma a nějak se s ním nemůžu domluvit, co let to Crash.
Video zajímavé, ale moc toho neřekne - maximálně zde polemiku na pět listů. Magnum je hodný model a letí klidně až pohodově. Když nefučí. Může to být těžiště, vyosení motoru, velká vrtule Tě může převrace - nevím co tam je zač, zkroucení někde na modelu, nebo měkké řízení. Známej měl Pipera R-1400mm, dole dobrý a nahoře neřiditelný = velká vůle v řízení. Nejlepší způsob, najít někoho zkušenějšího poblíž a jít na to spolu. Tady dostaněš hafo typů a než se dojde k tomu který je dobrý, bude Tě to stát něco času a vteřiňáku. A nebo se to povede hned. Já bych hledal hlavně pomoc v místě.