Začátky s RC vrtulníkem 1 díl
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
Začátky s RC vrtulníkem 1 díl
1 díl seriálu o tom kterak jsem skoro jako slepý k houslím k vrtulníku přišel a co všechno se člověku honí hlavou když začíná. 1 dílStát se vrtulníkářem....
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" 
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
čus Jakube, musím uznat, že co do přístupu k vrtulníkaření se mám od tebe co učit. Můj T-rex 450 SE byl dárek ke čtyřicetinám a spadl jsem do toho naprosto bez přípravy. Pravda, mám předplacenou výuku létání u Novotného na Kladně, ale nějak jsem to začal zkoušet sám. Nakonec, první skok byl snad i za tvé přítomnosti na letišti v Letňanech, ale možná se pletu. Ten skok měl hodnotu 2300,-Kč, což dost převyšuje tvou bilanci. Otázka je, jestli ty jsi tak dobrý, nebo já tak špatný
. Další poletování bylo na Sobínce. První skok dopadl super. Nahoru i dolů bez poškození, pouze adrenalin způsobil změknutí mých starých kolen
.
Druhý skok už byl vlastně let. Cca pět minut motání se ve výšce 3 až 10 metrů, první souvraty naučené ze simulátoru, pár průletů a pokus přistát. Vrtulník sice díky cvičnému kříži zůstal po přistání v té správné poloze, nicméhě rotorové listy si cvrnkly o zem a odporoučely se spolu s hlavní hřídelí a rotorovou hřídelkou do věčných lovišť. Tento start měl hodnotu jen rotorových listů, neb ostatní jsem měl z předchozí opravy v zásobě.
Jak vidíš, ač v závěru svého článku upozorňuješ, že jde spíše o blog, přeci jen je co se od tebe učit. Přípravu, disciplínu a trpělivost. Tak jen tak dál
Druhý skok už byl vlastně let. Cca pět minut motání se ve výšce 3 až 10 metrů, první souvraty naučené ze simulátoru, pár průletů a pokus přistát. Vrtulník sice díky cvičnému kříži zůstal po přistání v té správné poloze, nicméhě rotorové listy si cvrnkly o zem a odporoučely se spolu s hlavní hřídelí a rotorovou hřídelkou do věčných lovišť. Tento start měl hodnotu jen rotorových listů, neb ostatní jsem měl z předchozí opravy v zásobě.
Jak vidíš, ač v závěru svého článku upozorňuješ, že jde spíše o blog, přeci jen je co se od tebe učit. Přípravu, disciplínu a trpělivost. Tak jen tak dál
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
zdzd píše:Při druhém letu jít do 10m a zkoušet souvraty není zrovna příznak trpělivosti.![]()
Umíš viset bokem k sobě, nosem k sobě a další základní kroky?
Petře napadlo mě něco podobného co Zdeňka...vřele doporučuji navštívit jeho web a stáhnout osnovu IRCHA...jen při čtení některých úkonů v levelu jedna mi o sebe skřípou zuby hrůzou....visení bokem a neřku li čumákem k sobě jsou zatím prvky které mě děsem budí ze sna...A ti opravdu trpěliví ti řeknou že dokud tohle neumíš nemáš výše než v půl metru co pohledávat....
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
petr-powder píše:
no po pravdě, původně jsem měl v plánu pouze viset. Jenže jsem to prostě neustál
Včera jsem se také prolítl...(odstřelil jsem to omylem po úleku na plný kolektiv) nicméně jsem si to potom nezpestřoval souvratama a snažil jsem se to dostat na zem:-)...ale zase to vyšlo a neurval jsem absolutně ale absolutně nic....Nicméně jsem se klepal ještě hodinu po tom.....Více za týden v "Jak se stát vrtulníkářem 2. - poprvé na letišti"
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
Pucmeloud píše:Děkuji Vám pane Jakube za tento krásný fejetonek. Vaše zkušenosti mě jen utvrdily v tom, že dvourotor mi bohatě stačí a dál rozhodně nikdy nepůjdu. Pro mě je vyšší stupeň pěkné slow éro pro pohodu.![]()
![]()
![]()
P.S. Pana Zvědilíka prosím, aby se zdržel reakcí.![]()
Doufám že to na Vás nepůsobilo nějak negativně. Možná to tak chvílema vyznívá nicméně osobně mě to docela nadchlo. Jo chvílema je to o nervy ale jinak jsou to jedny z mých nejsilnějších modelářských zážitků....je to paráda.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Skutočný vrulník je, podľa mňa, výzva. Nie je to nič ľahkého a jendoduchého... a týka sa to jednak techniky, nastavenia a aj pilotáže. Ja som na to zatiaľ rezignoval (nedostatok času a trpezlivost) aj keď ma to hodne láka. Verím ale tomu, že sa k vrtuľníkom po čase vrátim.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
- klimeklada
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem nedávno začal
Škoda, že původní odkaz vlákna už nefunguje, taky bych se mrknul
Já jsem si pořídil Blade 120 SR, začal se učit, trochu natáčet a sepisovat zkušenosti o létání s RC vrtulníkem, které by se mohly hodit i jiným.
Já jsem si pořídil Blade 120 SR, začal se učit, trochu natáčet a sepisovat zkušenosti o létání s RC vrtulníkem, které by se mohly hodit i jiným.
Létám s RC vrtulníkem a bloguju o tom - moje videa, fotky a tipy pro RC letce najdete na: http://www.MujVrtulnik.cz/
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele: