DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dendoš

Re: DJI - Phantom 3

#316 Příspěvek od dendoš »

flire8 píše:
Internet je třeba pouze k aktivaci zařízení - bez toho nenastartujete vůbec motory. Pak už se dá bez něj v terénu bez problémů obejít. Samozřejmě, je výhodné pokud Smartphone / tablet jde doma k internetu připojit - minimálně k tomu, abyste si natáhnul k offline použití mapové podklady míst, kde zvažujete létat. Ale bez toho se dá obejít....
Jinak ovládat P3 pouze kontrolérem bez tabletu mi připadne jako koupit si Ferrari a jezdit s ním striktně jen na nákupy do Kauflandu a zpět. Cena tabletu / Smartfone už v celkové sumě asi hraje zanedbatelnou roli (pokud netoužíte po tom nej). Bacha také na seznam kompatibilních zařízení, případně si to předem vyzkoušejte (pokud to Váš prodejce umožní), zda Vám bude fungovat. Já mám na létání k dispozici Ipad Air - ten šlape zcela bez problémů, ale třeba telefon Samsung S3 mini mi pouze spustí aplikaci, ale s ovladačem / P3 už se nespojí, případně se zasekne.

Tak že aj tak potrebujem telefó abi som mohol letať neni to tak že dám do boku páčky. Ako pri predošlích modeloch a naštartuje?
gardenroute

#317 Příspěvek od gardenroute »

dendoš píše:Tak že aj tak potrebujem telefó abi som mohol letať neni to tak že dám do boku páčky. Ako pri predošlích modeloch a naštartuje?
Tady o stránku zpět jsem Ti již psal, ze samozrejme můžeš létat bez smartphone/tabletu, je to v podstatě stejné ovladani jako u P1/P2 nebo jiného stroje s NAZA, vc. CSC armovani a odarmování motoru. Pokud jsi již předtím létal, nebudeš mít žádný problém.
Smartphone/tablet potrebujes jen na uvodni konfiguraci, zejména režimy kamery apod. Za letu nijaké zásadní změny konfigurace potřebovat nebudeš, budeš se soustředit na vlastní let, příp.. natáčeni videa. Nějaké hraní si s tabletem za letu jen snižuje pozornost od soustředěni se na vlastní let. Všichni zde jsme byli donedávna zvyklí na konfigurování letadla před letem přes PC/NTB, takže v tomto žádná velká změna není, za letu to dělat nebudeš. Ani ty on-line mapy neznamenají žádný velký přínos pro vlastní létání, byť se to nováčkovi může zdát obráceně. Jsou samozřejmě možné výjimky (potvrzující pravidlo) ve změnách režimů kamery za letu, to ale v rukou neodborníka spíše nadělá větší paseku než přínosu...

Vše ale, co se týká vlastního létání zvládá plně kontrolér/vysílačka, tak je to i koncipované. Není to žádnýž automatický dron s exklusivním ovládáním z nějakého počítače (byť ve formě smartphone/tablet) !

I kameru spustíš z kontroleru/vysílačky. Nepotřebuješ-li za letu FPV (přenos obrazu s telemetrií), Smartphone/tablet, a pokud nepotřebuješ on-line mapy, tak nepotřebuješ ani Internet. Pro FPV s telemetrií ani ten Smartphone/tablet obecně nepotřebuješ, pokud létáš např. s brýlemi - nicméně je LightBridge v P3 bohužel zatím ošizený, a nedisponuje HDMI výstupem pro přímé připojení HD video brýlí. Čeká se na vyměnitelnou desku s HDMI porty do výstupního LB modulu (hrb zespoda kontroléru), nebo adaptér USBtoHDMI, který DJI slibuje od začátku roku. Druhá možnost vede ale opět přes tablet (s Tegra chipsetem), který má ale funkční výstup videa z kamery P3ky na HDMI portu při běžící aplikaci DJI Pilot. Těch moc není, zatím např. nVidia Shield.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dendoš

#318 Příspěvek od dendoš »

ďakujem pekne. Dufam že nebudem lutovať tých peňazí :D :D ale myslím že nie
kulty

#319 Příspěvek od kulty »

flire8 píše:
Phantom má být při téhle operaci zapnutý. Viz popis v PDFku který je součástí ZIP archivu s binárkou. P3 slouží v tomhle případě pouze jako čtečka karet...
Není možné, že aku ve vysílači je nabitý pod 50 procent?

P.S.: ten "hadrový" batoh, jak moc pevné to je? Dá se to vmáčknout do kufru u auta bez obavy, abych P3 ublížil?

Tak batoh jsem pro pevnost zkoušel zmáčknout z boku a z vrchu rukami a je vystužený parádně... do zavazadlového prostoru v autě úplně v pohodě. Do letadlového zavazadlového prostoru asi moc ne :) když jsem v Dubaji z letadla viděl jak mi hazejí nasr... arabáci z plošiny kufrem přímo na letadlovou dráhu bylo mi jasný, že moje vodováha na 0,02mm/m má svoje za sebou :(

Jinak jsem nevydržel a letěl jsem. Vysílač funguje jak má, takže zatím vše v pořádku. Video je skvělý, ale mám tel. Samsung S III a ten se s tím nekamárádí hned DJI Pilot spadne. Zítra sestře znásilním Samsung S IV tak uvidím jestli bude zlepšení. Jak čtu a zjišťuju tak Apple je asi nej??? Jsem samsungáč a nerad bych přesedlával. Jen nevím, až bude potřeba udělat kompl. aktualizaci. Fantoma aktualizuji, ale vysílač asi ne. Mám trošku prekérku s reklamací...

1. Je pravda, že to můžu reklamovat v jakémkoli autorizivaném servisu?

2. Je pravda, že garanci dává DJI jeden rok záruky ať je to v jakékoli zemi?

Díky za rady :)
gardenroute

#320 Příspěvek od gardenroute »

kulty píše:...Do letadlového zavazadlového prostoru asi moc ne :) když jsem v Dubaji z letadla viděl jak mi hazejí nasr...

1. Je pravda, že to můžu reklamovat v jakémkoli autorizivaném servisu?

2. Je pravda, že garanci dává DJI jeden rok záruky ať je to v jakékoli zemi?

Díky za rady :)
Prvni ráda je nedávat Phantoma do odbavených zavazadel, ale vždy s ním cestovat jako s příručním zavazadlem (Carry On) na palubě. Mj. si zaděláš na problém s přepravou LiPo baterií v zavazadlech (což není pochopitelně povolené), ale o tom jsem zde mnohokrát psal, např. zde. Přes Dubai jsem v posledních 2 letech mnohokrát s Phantomem cestoval, a žádný problém, a Emirates mají ve svých letadlech dost místa. Doporučuji ale pro cestování pevnější kufr.

Reklamovat nejlépe u prodejce, u kterého jsi koupil, posílá se to vždy do servisní DJI pobočky v Německu.

V Česku je záruka ze zákona 2 roky, to se myslím nezměnilo, nicméně může být problém se strojem pořízeným někde v zahraničí, tam může být záruka skutečně 1 rok.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 30.07.2015 20:41, celkem upraveno 1 x.
kulty

#321 Příspěvek od kulty »

gardenroute píše:Prvni ráda je nedávat Phantoma do odbavených zavazadel, ale vždy s ním cestovat jako s příručním zavazadlem (Carry On) na palubě. Mj. si zaděláš na problém s přepravou LiPo baterií v zavazadlech (což není pochopitelně povolené), ale o tom jsem zde mnohokrát psal. Přes Dubai jsem v posledních 2 letech mnohokrát s Phantomem cestoval, a žádný problém, a Emirates mají ve svých letadlech dost místa. Doporučuji ale pro cestování pevnější kufr.

Reklamovat nejlépe u prodejce, u kterého jsi koupil, posílá se to vždy do servisní DJI pobočky v Německu.

V Česku je záruka ze zákona 2 roky, to se myslím nezměnilo, nicméně může být problém se strojem pořízeným někde v zahraničí, tam může být záruka skutečně 1 rok.

S tím zavazadlovým prostorem jsem to myslel spíše ze srandy. Fantoma, fotoaparát, notebook, go pro bych nikdy do odbavení nedal :) ani kdybych měl soukromé letadlo :)

Fantoma jsem koupil v ČR, ale odjíždím na Ural. Přemýšlel jsem ho koupit tam, vycházel by tam i levněji, ale záruka na všechno rc vybavení 1 měsíc :roll: a to s tím mým umem nestihnu ani pořádně vzletět :)

Jinak budu muset dokupovat tablet :( mám Samsung S III a Samsung GALAXY TAB 3 a ani jeden se nechytá. Aplikace po chvíli padá... a navíc GALAXY TAB 3 je moc velký a nevleze do držáku :( Zatím, ale vůbec nemám představu jaký. Trošku mi to nejde do rozpočtu.

Samozřejmě pročtu forum, ale přeci jen... nějaký super ideální model? :)
miro5

#322 Příspěvek od miro5 »

kulty píše:Já mám ten látkovej batoh. Je tam i kapsa na Notebook, takže na přemísťování úplně ideál. Je i pevnější než co mám batoh na foťák od KATA. Na Ali express prodávají stejný nebo spíš podobný za úplně jiný peníze tak nevím. Něco vyfotím a zkusím vloži, ale mám tu mizerný internet.
Tady jeden batoh přímo vybaluje a je tam i název tak třeba taky pomůže :)

https://www.youtube.com/watch?v=Ugjg3Irr2Fw

V ton videu to vypadá celkem na slušný kousek batohu, bohužel ale dostupný jen v rusku http://www.neofoto.ru/collection/fotosu ... om-utah-40 zajímavé je že na stránkách Dicom.su jsem ho nenašel. Škoda že nejde u nás pořídit :-( to co se nabízí u nás v setu za přes 10t je úlet, pěkný ale učo ne za takové love, měl by někdo tip na batoh za rozumné peníze nebo radši počkat na batoh od pelikána http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=78788 čtyřikrát levnější než Lowepro.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
krata_Gsx-r

#323 Příspěvek od krata_Gsx-r »

kulty píše:
Tak naformátovány dvě flešky na FAT 32 a ani jedna se nechytla... vložím flasku - zapínám jedním krátkým a jedním dlouhým stiskem... svítí červaná dioda a čtyři bílé - po asi dvou minutách začne rádio pípat pro nečinost, ale ledky se nemění.

Zkoušel jsem to i přes propojení od Fantoma jak radil flire8... Fantom ve vypnutém stavu a pro beznaděj i při zapnutém a nic.

P.S. Na USB disku opravdu nic není... jen soubor, který rozbalím a zkopíruju na flasku.

Ahoj mam stejný problém s aktualizací radia... copter se aktualizoval bez problému a radio žádnym způsobem nejde :twisted: tak jsem se chtěl zeptat jestli se ti to už podařilo nebo jak si to řešil... do reklamace se mi moc nechce dlouho to trvá.... popř. nějaká rada od ostatních? Ps. fleška naformátovaná na FAT32 soubor v kořenovém adresáři a nic :twisted:
gardenroute

#324 Příspěvek od gardenroute »

kulty píše:...Samozřejmě pročtu forum, ale přeci jen... nějaký super ideální model? :)
Co tím přesně máš na mysli ?
kulty

#325 Příspěvek od kulty »

gardenroute píše:Co tím přesně máš na mysli ?

Jelikož mi to zatím nejde, a popravdě jsem to už vzdal zkoušet aktualizace vysílače, tak bych rád něco čím můžu mému P3 i sobě ulehčit život.
Koukal jsem na videa a DJI forum a nakonec jsem objednal a dnes snad už bude Sony Xperia Z3 Tablet Compact 4G/LTE (SGP621) 8"
https://www.youtube.com/watch?v=1_iUfNYMDcA nechci muset kupovat po nějaké super aktualizaci nový tablet. Tak snad tento výdrží.
Jinak je to má první quadrocoptera tohoto tipu, když nepočítám jednu od vietnamců. Toto vlákno sleduji od založení a mám ho párkrát pročtené :) i proto jsem si P3 koupil. Bál jsem se a bojím se stále, ale PHANTOM 3 je úžasný stroj. Takže všem díky, že píšete :wink:
kulty

#326 Příspěvek od kulty »

miro5 píše:V ton videu to vypadá celkem na slušný kousek batohu, bohužel ale dostupný jen v rusku http://www.neofoto.ru/collection/fotosu ... om-utah-40 zajímavé je že na stránkách Dicom.su jsem ho nenašel. Škoda že nejde u nás pořídit :-( to co se nabízí u nás v setu za přes 10t je úlet, pěkný ale učo ne za takové love, měl by někdo tip na batoh za rozumné peníze nebo radši počkat na batoh od pelikána http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=78788 čtyřikrát levnější než Lowepro.

Batoh od Pelikana bude taky fajn. Chtěl jsem ho koupit, ale přijde pozdě.
Jinak tady je ten UTAH 40 ještě za jinou cenu http://www.dns-shop.ru/catalog/i192824/ryukzak-dicom-utah-40-chernyj
nevím, ale poštovný a jestli to pošlou. Já z ČR do Ruska... je zvláštní, že kamkoli po Rusku je stejná cena :lol: platím za 6kg 50eur, jak je to z RUS do ČR nevím.
gardenroute

#327 Příspěvek od gardenroute »

kulty píše:...Jinak je to má první quadrocoptera tohoto tipu, když nepočítám jednu od vietnamců. Toto vlákno sleduji od založení a mám ho párkrát pročtené :) i proto jsem si P3 koupil. Bál jsem se a bojím se stále, ale PHANTOM 3 je úžasný stroj. Takže všem díky, že píšete :wink:
Obávám se, že v tomto vlákně, které jsem zakládal teprve před několika měsíci, zatím žádné zásadní praktické (letové) zkušenosti s P3 nenajdeš (a určitě ne ani v nejbližší době), když pominu nadšení některých nově příchozích, pro které to byl úplně nový a první stroj "this species" :)
A protože se P3 svými letovými vlastnostmi zásadně neliší od svých předchůdců (a nejedná se o více jak cca 2 roky!), doporučuji Ti si pročíst vlákna o P2 a P1. Tam jsou skutečně zkušenosti pilotů těchto strojů, zejména s létáním. Tady zatím mnoho zkušených pilotů předchozích verzí nevidím, kluci s P2 a P1 většinou ještě na P3 nepřešli, přeci jen jsou to velké investice, a každý přecházet na nový model každého 3/4 roku moc nechce. Navíc je pro mnoho z nich P3 zatím určitým zklamáním s nedořešením svých několika klíčových vlastností u nově použitých technologií (zejména LB a integrovaná kamera), a tak se dost čeká na nějaké HW upgrade...
HonzaH83

#328 Příspěvek od HonzaH83 »

Tak po prvním startu se podělal regulátor. Ještě že jsem momentálně poblíž Pardubic. Pelikán ho dal na diagnostiku a dali mi nového. Jinak mi to chodí se ZOPO ZP780. Až na video, tam se mi udělají kostičky přes obrazovku. Fotím ale v pohodě. Jinak udělali mi hned upgrade drona, ale když zapnu obrazovku, stále mi to píše nutný upgrade. To se jedná o vysílač? Kolega má Apple a tam má v menu videa možnost nastavení podpory HW akcelerace. Já v androidu tohle nemám. Nebo je to mobilem? Díky za odpověď. HONZA.
gardenroute

#329 Příspěvek od gardenroute »

HonzaH83 píše:Tak po prvním startu se podělal regulátor...Ještě že jsem momentálně poblíž Pardubic. Pelikán ho dal na diagnostiku a dali mi nového...
Jaký regulátor ? Myslíš ESC, regulátor jednoho z motorů? A měnili Ti celého Phantoma, nebo jen základní desku (regulátory jsou nyní součástí motherboardu) ?
HonzaH83 píše:Jinak mi to chodí se ZOPO ZP780. Až na video, tam se mi udělají kostičky přes obrazovku....Kolega má Apple a tam má v menu videa možnost nastavení podpory HW akcelerace. Já v androidu tohle nemám. Nebo je to mobilem? Díky za odpověď. HONZA.
To myslím, nesouvisí s OS (iOS min. 8.0, nebo Android 4.1.2 a vyšší), ale s použitou chipovou sadou tabletu pro grafiku. Např. u mého Android tabletu (Fujitsu Stylistic M521), který má nVidia Tegra chipset, mám také možnost nastavení podpory HW akcelerace pro video, pro přehrávání uloženého videa dokonce i rozšířené HW+ akcelerace (proprietární funkce MX player). Obecně levnější tablety/smartphone (bez extra chipsetu pro výkonnou grafiku) podporují pouze SW akceleraci videa.

A zopakuji, že pro výběr tabletu má DJI uvedený referenční přehled kompatibility - Recommended Devices (úplně na konci) pro DJI Pilot aplikaci, samozřejmě plus zkušenosti pilotů (např. na RCG nebo PP), obecně je známo, že plnou kompatibilitu mimo DJI reference má i nVidia Shield (s Tegrou), která dokonce disponuje funkčním HDMI výstupem HD videa s telemetrií, např. pro videobrýle, se současně běžící pilotní aplikací na tabletu.
Allesak

#330 Příspěvek od Allesak »

Jak tak čtu, tak píše, že mu dali nového Phantoma a udělali mu i upgrade, tak to byl podle textu kus za kus.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“